Previous
Next
- Hele opplegget rundt Norges hyggeligste håndverker er stort, profesjonelt og utelukkende positivt. Prosjektleder Benjamin Husstad-Nedberg sørget for god og personlig oppfølging hele veien, forteller Marianne Fløysvik, som ble kåret til Norges Hyggeligste maler i 2023. Foto: Privat
Sist oppdatert: 18-04-2024 

Maler med kjærligheten for faget

Marianne Fløysvik ble kåret til Norges Hyggeligste maler i september 2023. Arbeidsjernet fra Sandnes i Rogaland stakk tidlig ut under nominasjonsperioden og glitrer med sin personlighet under hele finalefesten.

Det å være hyggelig er helt naturlig for den blide «sandnesgauken», noe som også gjenspeilet seg i de utallige nominasjonene hun fikk gjennom kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker. 

Norsk Byggebransje er stolt sponsor av kåringen. Vi tok en prat med Marianne i forkant av den åttende sesongen.

-Jeg er utdannet omsorgsarbeider og jobbet ti år i bransjen før jeg sadlet om. Når jeg fikk barn ble det kjedelig å jobbe helger og kvelder, jeg ønsket en lettere hverdag med muligheten til å balansere jobb og privatliv.

Marianne med pappa Odd Fløysvik. Foto: Privat

- Min pappa har drevet som maler siden 1993 og det var naturlig for meg å begynne å jobbe sammen med han. Malerfirma Odd Fløysvik AS er i aller høyeste grad en familiebedrift.

- Mamma er administrativt ansvarlig og vi er en veldig sammensveiset familie med stor omsorg for hverandre. 

- Nå har vi jobbet sammen i 18 år og jeg har fått god opplæring fra han og andre malere.

- Det ligger mye “skjult kunnskap” mellom ørene på erfarne håndverkere, jeg suger til meg alt jeg kan og lærer stadig noe nytt, smiler hun. 

- Vi har hatt masse jobb hele veien og er stolt av den reisen vi har gjort i bedriften og alt vi har fått til sammen. 

- Jeg ser veldig opp til min pappa. Han er 67 år ung og et skikkelig råskinn.

- Han jobber hardt hver eneste dag og vil fortsatt ta på seg store prosjekter i samarbeid med aktører som Veidekke, og ser egentlig ingen begrensninger, ler hun hjertelig..

Hvordan opplevde du å være en del av Norges hyggeligste kåringen?

- Jeg ble oppringt av en av byggelederne i Veidekke, prosjektleder Marte Idland Midttun som vi jobbet med da. Det var lørdag ettermiddag og hun lurte på om jeg synes det var greit å bli nominert til Norges Hyggeligste håndverker? 

- Jeg hadde ikke hørt om kåringen før, men svarte ja og følte meg beæret. Jeg tenkte at det kanskje ville lede til et diplom eller noe, ler hun. 

- Det var kanskje greit, for om jeg hadde anelse om hvor stort dette skulle bli, vet jeg ikke om jeg hadde våget å stille opp. 

- Misforstå meg rett, det var en ære å bli nominert og utrolig kjekt å få masse nominasjonene, hyggelige tilbakemeldinger og heiarop. Det svevde jeg lenge på. 

- Det er ikke bare bare for en introvert håndverker som bare vil gjøre en god jobb, men det er en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. 

Marianne med ildstedet hun mottok i premie fra NorskByggebransje. Foto: Privat

Skrekkblandet fryd

- Jeg har aldri likt å stikke fram hodet eller stå i sentrum, jeg synes det ble litt flaut. Når vi stod midt oppe i det opplevde jeg kanskje stemmeprosessen som mest intens.

- Mann og barn ble meget engasjert og minnet meg daglig om at jeg måtte våge å ta plass og oppfordre folk til å stemme. 

- Noe av det verste for min del var da jeg ble plukket ut som en av finalistene og skulle ta imot et filmcrew som skulle følge meg på jobb. Jeg sov knapt i flere dager før de kom.

- Det dukket opp to flotte karer som var bare positive og hyggelige, men det var også litt ubehagelig. Jeg husket overhodet ingenting av hva jeg hadde sagt i etterkant, ler hun.

Stort, proft og overveldende

- Når det er sagt, hele opplegget rundt Norges hyggeligste håndverker er stort, profesjonelt og utelukkende positivt. Prosjektleder Benjamin Husstad-Nedberg sørget for god og personlig oppfølging hele veien, for en kar! 

- Alle sponsorene som viser at de verdsetter håndverkerne rundt om i landet, både i form av omtale, omsorg og premier fortjener også å bli nevnt. 

-For ikke å snakke om finalefesten. Det å være omgitt og inkludert av så mange flotte mennesker. Tidligere vinnere inkluderte oss direkte, Tore Hermansen som var en av de andre finalistene i min kategori har blitt en venn for livet. 

- Alle var så hyggelige og rause, det er nesten som å få en ny storfamilie. 

-Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle stå der som en av 21 finalister, blant over 4 000 nominerte håndverkere. Det er så overveldende og stort at det er vanskelig å ta innover seg.

- Jeg er fornøyd, stolt, glad og fortsatt målløs. Spektakulært er ordet. 

Du gikk til topps i din kategori, hvordan var mottakelsen når du kom hjem?

-Vi jobbet da på et stort prosjekt på Madla Tress som jeg måtte avslutte samtidig som jeg slet med en prolaps i ryggen. Det var mye oppmerksomhet og gratulasjoner, men jeg hadde nok ikke tid eller energi til å ta inn over meg alt. 

- Jeg er akkurat den samme personen i dag som før Norges hyggelige. Jeg er blid, trivelig og føler at jeg bærer en stor tittel som forplikter. Det bidrar til at man er mer bevisst på det enn tidligere. 

-Jeg har vært med på et eventyr og gått så langt som jeg kunne. Jeg beundrer Lea Erlandsen som stakk av med gjeveste prisen, hun har gjort en knakende god jobb.  

-Jeg anbefaler alle å stille opp om de får muligheten! Det å få oppleve all positivitet som kommer med denne kåringen unner jeg alle stolte håndverkere å få oppleve!