Norges hyggeligste håndverker 2021
I april åpner nominasjonen til Norges Hyggeligste Håndverker 2021. Du kan som tidligere år både nominere og stemme på din personlige favoritt. Avbildet vinner og kategori vinnere fra kåringen i 2020. F.v bak: Geir Mæhle, Norges Hyggeligste Elektriker, Ingrid Haugen, Norges Hyggeligste Lærling, Edwin Larsen, Norges Hyggeligste Rørlegger, Bjørn Øyvind Imenes, Norges Hyggeligste, Mur & Betong. Foto: Norges hyggeligste håndverke
Sist oppdatert: 03-02-2021

Norges Hyggeligste Håndverker 2021

For femte år på rad skal Norges Hyggeligste Håndverker kåres. Målet med konkurransen er å løfte frem alle de dyktige, flinke og hyggelige håndverkerne vi har i Norge, og på denne måten skape enda større stolthet rundt håndverksfagene. 

Nominasjonen åpner i april og varer frem til august.

Norsk Byggebransje har omtalt kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker flere år på rad. Vi har hatt gleden av å intervjue både nominerte og sponsorer av kåringen.

Fellesnevneren for alle er et genuint ønske om å løfte stolte håndverkere, øke statusen til håndverksyrkene og å bidra til fremtidens rekruttering til yrkesfag. Med delte verdier og felles mål er det med glede at vi går inn som sponsor av kåringen.

Hver eneste dag inviterer tusenvis av nordmenn en håndverker inn i hjemmene sine. Selv om de aller fleste er storfornøyd med jobbene som blir gjort, er det sjelden man leser gladsakene om håndverkerne. Ved å nominere en håndverker du syns er hyggelig er du med på å vise frem mangfoldet i bransjen, og alle de hyggelige fagfolkene som bygger og reparerer hjemmene våre.

Du kan være med på å gi håndverkerne den positive oppmerksomheten de fortjener!

Hvordan foregår kåringen?
Alle kan nominerer kandidater på hyggeligste.no. Både den som nominerer og den som blir nominert får bekreftelse via e-post. Kampanjemedarbeidere leser gjennom norminasjonen før den blir lagt ut på kampanjesiden og avstemmingen kan begynne.

I august velger juryen tre finalister i hver av følgende kategorier:

  • Maler
  • Elektriker
  • Rørlegger,
  • Snekker / Tømrer
  • Mur & Betong
  • Lærling
  • Andre bransjer

Under finalen kåringen (medio september) 2021 kårer juryen syv kategori vinnere, og blant disse
kåres til slutt en hovedvinner som får den gjeveste tittelen Norges Hyggeligste Håndverker.