Sist oppdatert: 13-06-2024 Annonsørinnhold

Hägring - Best i test

Fiskarhedenvillan har klart det igen. Huset «Hägring» får 5 av 5 i Aftonbladets analyse av kataloghus.

- Et fantastisk hus med meget høy kvalitet, du får ekstremt mye hus for pengene, sier arkitekt Magnus Ståhl.

Nøkkelferdige hus - arkitektens karakterer gjennomføres to ganger i året i samarbeid med arkitekt Magnus Ståhl, fra Magnus Ståhl arkitektbyrå, i Stockholm.

Analysen ser på planløsning, utnyttelse av areal, form, materialvalg, utforming og utseende i interiør i tillegg til eksteriør, samt mulige miljøsertifiseringer og «valuta for pengene».

Fiskarhedenvillan har fått best i test på flere av sine husmodeller gjennom mange år. 

Nøkkelferdig hus - best i test

«Hägring» som ble lansert 1. mai 2024 er 146,6 kvadratmeter, fordelt på 4 rom og kjøkken.

«Hägring» er et elegant enetasjes hus med generøse vinduspartier og overhengende tak som gir en sømløs flyt mellom ute- og inneområder.

Husets funksjoner er organisert langs en sentral akse som danner en vakker siktlinje gjennom bygningskroppen.

Fra kjøkken og stue når man den overbygde uteplassen som er integrert i huset på en sofistikert måte.

Pris for byggesettet er 2 499 000 NOK (juni -24) Se hva som inngår

Huset er ikke miljøsertifisert/passivhus som standard, men Fiskarhedenvillan kan levere både passivhus og svanemerkede hus som tilvalg til sine kunder.

Som kunde betaler du ingenting ekstra for å endre planløsningen, men dersom du legger til eller fjerner materialer påvirkes totalkostnaden for huset.

Man kan selvsagt også endre plassering av vinduer, vegger og dører uten store merkostnader.

Fiskarhedenvillan har 40 talls arkitekter tilgjengelig for å hjelpe kunden tilpasse boligen både innvendig og utvendig, samt vurdere tomten og værforholdene hvor huset skal bygges.

Fiskarhedenvillans hus kan oppgraderes eller endres gjennom et bredt valgfritt program.

Standard byggesett «Hägring» kan leveres ca 10 uker etter bestilling.

Mange boligbyggere har tøffe tider, men Fiskarhedenvillan seiler i medvind. Det er gode nyheter for deg som ønsker å bygge drømmebolig raskt og innen fastsatte økonomiske rammer.

Hver husdrøm starter med en inspirasjon – bestill vår huskatalog allerede i dag.

Se den på nettet eller få den hjem i postkassen.

Arkitekt Magnus Ståhl skriver følgende i analysen:

Dette er kataloghusarkitektur på sitt beste. En flott modernistisk delt planløsning med fine estetiske og funksjonelle løsninger som går hånd i hånd uten mas. Rommene har fine proporsjoner og dagslysbehandling er meget godt utført.

Flaten på 145,6 kvadratmeter er brukt på best mulig måte, synes jeg. Denne husmodellen er bedre som villa ettersom den har flere kvadratmeter enn lillebroren «Froströk» på 110,5 kvadratmeter, som er mer egnet som fritidsbolig.

Selv om kostnaden på denne modellen er betydelig høyere per kvadratmeter enn den midterste furen for kataloghus, er det verdt det! Den generelle kvaliteten gjør meg glad.

Det er et klassisk enetasjes hus fra 60-tallet, vil noen si og ja, det er det! Kvalitetsarkitekturen på begynnelsen av 60-tallet var rasjonell og moderne. Den er uten sidestykke og fortsatt ideell for mange.

Jeg har av og til fått kommentarer om at jeg ofte gir høye vurderinger for dyre hus og lave vurderinger for billigere. Absolutt, det er ofte en slik sammenheng.

Materialer og utførelse skal være godt utredet og holde høy kvalitet ved bygging. Da koster det også mer. Kvalitet koster!

Det jeg derimot ofte ser er hus som mangler mange kvaliteter og da blir huset veldig dyrt i lengden ettersom man får så lite for pengene.

Hvis man likevel skal gjøre endringer noen år etter at man har bodd i huset, spiller den opprinnelige prisen på huset mindre rolle.

Så et hus med høy pris er ikke alltid synonymt med høye karakterer fra meg!

Dette er uten tvil et ekstremt fint kataloghus fra Fiskarhedenvillan som vi tåler å leve med lenge. Den fortjener høyeste karakter. Hatten av for Fiskarhedenvillan!