Norsk Byggebransje inngår samarbeid med Norges Hyggeligste Håndverker
I april starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker for femte året på rad og i år blir også Norsk Byggebransje med på laget. Avbildet Ellen Øiesvold, Norsk Byggebransje, med vinner og kategori vinnere fra kåringen i 2020. Foto: Norsk Byggebransje/Norges Hyggeligste Håndverker. 
Sist oppdatert: 03-02-2021

Norsk Byggebransje inngår samarbeid med Norges Hyggeligste Håndverker

– Med delte verdier og felles mål er det med glede at vi går inn som samarbeidspartner i kåringen, sier Ellen Øiesvold (daglig leder og ansvarlig utgiver) i Norsk Byggebransje.

I april starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker for femte året på rad, og nå er det klart at Norsk Byggebransje skal være med på laget. Som en ledende nyhetsformidler innen byggebransjen ønsker Norsk Byggebransje å bidra gjennom å formidle gode og fine historier fra bransjen samt skape oppmerksomhet rundt selve kåringen.

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg er svært fornøyd med å ha Norsk Byggebransje med på laget.

– Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem og gi noe tilbake til alle de hyggelige og dyktige håndverkerne vi har i dette landet. Norsk Byggebransje jobber for de samme målene, og ved å samarbeide om formidlingen sikrer vi at budskapet når bredere ut til befolkningen og bransjen, sier Husstad-Nedberg.

Ellen Øiesvold i Norsk Byggebransje forteller at de har fulgt kåringen med stigende entusiasme de siste årene at det nå var et helt naturlig steg for dem å tre inn som samarbeidspartner.

– Norsk Byggebransje har omtalt kåringen Norges Hyggeligste Håndverker flere år på rad. Vi har hatt gleden av å intervjue både nominerte og sponsorer av kåringen. Fellesnevneren for alle er et genuint ønske om å løfte stolte håndverkere, øke statusen til håndverksyrkene og å bidra til fremtidens rekruttering til yrkesfag, sier Øiesvold.

Mimax - Norges største innen kjerneboring og betongsaging

Håndverksbransjens største og viktigste kåring
Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Fjorårets kåring knuste alle tidligere rekorder hva gjelder engasjement.

Hele 1433 håndverkere fra hele landet ble nominert, og over 364 000 stemmer ble registrert. Husstad-Nedberg bekrefter at man har truffet en nerve i befolkningen, og har stor tro på at kåringen vil fortsette å vokse.

– Vi har gitt folket muligheten til å hylle håndverkerne, og de har grepet muligheten med begge hendene. Tallene taler for seg selv og viser at Norges Hyggeligste Håndverker nå er bransjens største og viktigste kåring, sier Husstad-Nedberg.

Han er ikke bekymret for at engasjementet vil synke når man nå går inn i sin femte sesong. Faktisk mener han at man bare har skrapt overflaten.

– Det er fortsatt titusenvis av håndverkere der ute som enda ikke er nominert. Vi har økt kjennskapen til kåringen år for år, men ser at det fortsatt er flere målgrupper vi ikke har klart å engasjere like mye og som vi nå prøver å nå bedre, avslutter Husstad-Nedberg.

Om Norges Hyggeligste Håndverker
Vi hyller håndverkerne! Gjennom å fortelle de positive historiene fra håndverksbransjen ønsker vi å løfte bransjens omdømme i befolkningen, og slik bidrar kampanjen også til å styrke rekrutteringen til yrkesfagene.

Hver dag inviterer tusenvis av nordmenn en håndverker inn i hjemmet sitt og de aller fleste kundene er veldig fornøyde med jobben som gjøres. Likevel fremstilles bransjen ofte negativt og det er sjelden man leser gladsakene om håndverkere. Norges Hyggeligste Håndverker ønsker å vise frem de dyktige og hyggelige fagfolkene som bygger og fikser hjemmene våre, og gi dem den positive oppmerksomheten vi vet de fortjener!

Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Dipper og Mittanbud i 2017, og drives
sammen med sentrale aktører i håndverksbransjene. Sammen som lag utgjør aktørene en betydelig
styrke, og vi gleder oss over å gi tilbake til samfunnet og bransjen vi jobber i.