– Vi er stolte av å få være med på en kåring som skaper så mye stolthet og energi hos håndverkere, sier Erling Olaussen i Boligmappa.
– Boligmappa jobber for å løfte frem den seriøse delen av håndverksbransjen. En del av dette arbeidet handler om å bygge stolthet rundt håndverksfaget. Norges Hyggeligste Håndverker bidrar til dette på en strålende måte og vi gleder oss til å være med på laget i 2021. Foto: Boligmappa
Sist oppdatert: 05-02-2021

Boligmappa inngår samarbeid med Norges Hyggeligste Håndverker

– Vi er stolte av å få være med på en kåring som skaper så mye stolthet og energi hos håndverkere, sier Erling Olaussen i Boligmappa. 

I april starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker for femte året på rad, og nå er det klart at Boligmappa skal være med på laget. Som landets ledende aktør for boligdokumentasjon trer Boligmappa inn i kampanjen som ny sponsor samt medlem av juryen. 

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg er svært fornøyd med å ha Boligmappa med på laget. Han mener Boligmappas profil passer perfekt til kåringen. 
 
– Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem og gi noe tilbake til alle de hyggelige og dyktige håndverkerne vi har i dette landet. Boligmappa er en tjeneste som jobber for mye av det samme, ved at de gjør det enkelt for den seriøse delen av bransjen å dokumentere arbeid som er utført. En hyggelig og dyktig håndverker har selvfølgelig kontroll på dokumentasjon, sier Husstad-Nedberg. 

Daglig leder Erling Olaussen i Boligmappa forteller at de gjennom å sitte i juryen i fjor virkelig fikk øynene opp for kåringen og at det var et helt naturlig steg for dem å tre inn som sponsor. 

– Boligmappa jobber for å løfte frem den seriøse delen av håndverksbransjen. En del av dette arbeidet handler om å bygge stolthet rundt håndverksfaget. Norges Hyggeligste Håndverker bidrar til dette på en strålende måte og vi gleder oss til å være med på laget i 2021.

– For å få lov til å bruke Boligmappa må man tilfredsstille krav til fagkompetanse, økonomisk drift og selskapsform. På den måten digitaliserer Boligmappa vekk de useriøse aktørene, og samtidig svart arbeid. Norges Hyggeligste Håndverker viser at ikke bare lønner det seg å drive seriøst og ha papirene i orden – det er viktig å være hyggelig også!, avslutter Olaussen.

Rekkverk Spesialisten AS - trapperekkverk i glass, innvendige trapper, metall- og branntrapper, baldakiner og skillevegger i glass

Håndverksbransjens største og viktigste kåring
Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Fjorårets kåring knuste alle tidligere rekorder hva gjelder engasjement. 

Hele 1433 håndverkere fra hele landet ble nominert, og over 364 000 stemmer ble registrert. Husstad-Nedberg bekrefter at man har truffet en nerve i befolkningen, og har stor tro på at kåringen vil fortsette å vokse. 

– Vi har gitt folket muligheten til å hylle håndverkerne, og de har grepet muligheten med begge hendene. Tallene taler for seg selv og viser at Norges Hyggeligste Håndverker nå er bransjens største og viktigste kåring, sier Husstad-Nedberg. 

Han er ikke bekymret for at engasjementet vil synke når man nå går inn i sin femte sesong. Faktisk mener han at man bare har skrapt overflaten. 

– Det er fortsatt titusenvis av håndverkere der ute som enda ikke er nominert, og mange av disse fortjener sikker litt ekstra positiv oppmerksomhet spesielt i den spesielle situasjonen samfunnet er i for tiden. Vi har økt kjennskapen til kåringen år for år og håper å fortsette denne gode trenden, avslutter Husstad-Nedberg. 
 
Om Norges Hyggeligste Håndverker
Vi hyller håndverkerne! Gjennom å fortelle de positive historiene fra håndverksbransjen ønsker vi å løfte bransjens omdømme i befolkningen, og slik bidrar kampanjen også til å styrke rekrutteringen til yrkesfagene.
 
Hver dag inviterer tusenvis av nordmenn en håndverker inn i hjemmet sitt og de aller fleste kundene er veldig fornøyde med jobben som gjøres. Likevel fremstilles bransjen ofte negativt og det er sjelden man leser gladsakene om håndverkere. Norges Hyggeligste Håndverker ønsker å vise frem de dyktige og hyggelige fagfolkene som bygger og fikser hjemmene våre, og gi dem den positive oppmerksomheten vi vet de fortjener!

Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Dipper og Mitt anbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjene. Sammen som lag utgjør aktørene en betydelig styrke, og vi gleder oss over å gi tilbake til samfunnet og bransjen vi jobber i.