Leif Arne Fureli har fått en helt annen hverdag etter at han tok i bruk PowerOffice og SmartDok. Nå kan han gjøre mer av det han liker best, å grave.
Leif Arne Fureli har fått en helt annen hverdag etter at han tok i bruk PowerOffice og SmartDok. Nå kan han gjøre mer av det han liker best, å grave. Foto: SmartDok
Sist oppdatert: 15-05-2024 Annonsørinnhold

Får mer tid til graving 

Ved å integrere SmartDok og PowerOffice har Fureli Maskin ikke bare forenklet interne prosesser og bedret kontrollen, men også styrket tilliten og tilfredsheten hos deres kunder.

I Vadheim, en kommune i Høyanger langs vestkysten av Norge, har Fureli Maskin etablert seg som en pålitelig aktør innen maskinentreprenørvirksomhet, betrodd av både private og offentlige oppdragsgivere.

Siden oppstarten i 2007 har daglig leder Leif Arne Fureli bygget opp et selskap som er kjent for kvalitet, pålitelighet og dedikasjon.

Men med suksess og vekst følger også nye utfordringer, spesielt innen administrasjon og prosjektstyring.

Leif Arne deler erfaringer om situasjonen før de implementerte digitale verktøy:

- Før vi tok i bruk SmartDok og PowerOffice, kunne jeg føle at jeg mistet oversikten over prosjektene og administrasjonen. Det var rett og slett for mye informasjon å håndtere manuelt, forteller Leif Arne.

Å ha god kontroll gavner kundene Ved å ta i bruk SmartDok og PowerOffice, oppnådde Leif Arne Fureli og hans team en smidig håndtering av både prosjektstyring og økonomi.

Denne digitaliseringen har muliggjort leveranser med forbedret nøyaktighet og effektivitet, noe som direkte styrker kundetilfredsheten.

Kunder og oppdragsgivere av Fureli Maskin nyter nå godt av påliteligheten i den dokumentasjonen som presenteres, og dette bekrefter bedriftens rykte som en pålitelig samarbeidspartner i bransjen.

Effektiv dokumentasjon og økonomistyring fører også til betydelige tidsbesparelser.

- Tidsbesparelsene er betydelige for vår del ved å ta i bruk slike systemer. Selv om jeg ikke kan sette en eksakt sum på det, er det ingen tvil om at effektiviseringen gir både oss og kunden økonomiske fordeler.

Effektivitetsgevinst med SmartDok Implementeringen av SmartDok har ført til en merkbar forbedring hos Fureli Maskin, og har positivt påvirket alle fra feltarbeidere til kontoransatte.

Enten det er Frode som sørger for sikring av rasområder, Edvard som opererer gravemaskinen, eller Leif Arne som balanserer mellom kontorarbeid og feltarbeid, har SmartDok gjort prosessen med å dokumentere utført arbeid enklere for hele teamet.

- SmartDok har virkelig revolusjonert måten vi jobber på, forteller Leif Arne.

Som medlem av Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) drar selskapet nytte av flere fordeler, inkludert tilgang til SmartMEF, MEF sitt HMS/KS-system i SmartDok.

- Det gir oss et helhetlig system for timeregistrering og forvaltning av HMS og KS, alt sammenflettet med MEFs skjemamaler. Dette har forenklet arbeidsdagen vår enormt, forteller han.

Leif Arne understreker også den integrerte tilnærmingen til kvalitetssikring og helse, miljø og sikkerhet som en betydelig fordel.

- Å ha KS og HMS i samme system simplifiserer bruken markant. 

- Sikker Jobb Analyse, eller SJA, har blitt enklere å utføre. Vi kan gjøre det sammen med teamet, direkte på arbeidsstedet, noe som er essensielt for å sikre at sikkerhetstiltakene ikke bare blir teori, sier han

Han setter stor pris på hvordan SmartDok samler all prosjektdokumentasjon på ett sted, noe som gjør informasjonen lett tilgjengelig for alle som jobber ute på prosjektene.

Videre fremhever han hvordan systemet effektiviserer tidsregistrering for både mannskap og maskiner.

- I SmartDok kan vi enkelt registrere timer for alt fra mannskap til små hoppetusser, store gravemaskiner og lastebiler – alt i én operasjon, på ett skjermbilde!

SmartDok forenkler HMS og Sikkerhet

I den sammenheng spurte vi hvordan han løser ressursallokeringen i bedriften?

- Vi bruker Ressursplanleggeren i systemet som gjør det lekende lett å allokere våre folk og maskiner til ulike prosjekter. Den er enkel i bruk, og passer mitt selskap godt.

Et økonomisystem som er skreddersydd for byggebransjen

Effektiviseringen ved Fureli Maskin fortsatte med introduksjonen av PowerOffice. Dette ga dem den økonomiske oversikten de hadde behov for.

Leif Arne fremhever at de betydelige fordelene med tidsbesparelse og økt kontroll kom uten ekstra kostnader sammenlignet med før de implementerte PowerOffice.

– Med PowerOffice har jeg full oversikt hver måned. Det er enkelt å spore opp fakturaer eller annen dokumentasjon når jeg trenger det. Alt er enkelt tilgjengelig.

Noe som bringer oss videre på at Leif Arne også må trekke frem appen til PowerOffice.

– Appen er fantastisk; den har alt jeg trenger tilgjengelig og er veldig brukervennlig for alt fra reiseregninger til kvitteringer.

Samarbeidet med NOR Logistikk

Leif Arne og regnskapsføreren fra NOR Logistikk, Karianne Hestad, har etablert et produktivt samarbeid.

- Vi har et godt system på plass nå. Hun tar seg av regnskapet, mens jeg står for fakturering og godkjenning av lønn, forklarer han.

NOR Logistikk, som nå betjener over 50 kunder hovedsakelig innen transport og maskinentreprenørsektoren, har valgt å fokusere spesielt på disse områdene. Karianne forklarer deres tilnærming:

- Å jobbe med en spesifikk bransje lar oss dykke dypt inn i detaljene og virkelig forstå våre kunders behov. Dette lar oss bistå dem med å justere kostnadene mer effektivt, forteller Karianne.

Leif Arne henvendte seg til NOR Logistikk for å håndtere likviditetsutfordringer, noe som er vanlig i bransjen.

- Jeg ønsket mer kontroll og å digitalisere vår økonomistyring, noe som førte oss til PowerOffice. NOR Logistikk var veldig støttende til denne overgangen, sier han.

Karianne understreker viktigheten av kundens engasjement i deres økonomiske prosesser:

- Våre mest givende klientforhold er de hvor klienten er aktivt engasjert i sine finansielle data og anser det som et verktøy for styring.

- Det skaper en dynamikk hvor klienten blir mer interessert i sin økonomiske status og stiller spørsmål, noe som er grunnlaget for en vellykket drift, sier hun.

Leif Arne har merket en betydelig endring i sin daglige rutine med implementeringen av PowerOffice.

- Forskjellen er natt og dag. 

- Jeg kan nå logge meg inn og få en umiddelbar forståelse av den finansielle situasjonen, noe som gjør PowerOffice til et uvurderlig verktøy for meg.

Integrasjonen mellom SmartDok og PowerOffice har ført til forbedrede lønnsprosesser og mer effektiv prosjekt- og økonomistyring.

- Dette har ikke bare gjort hverdagen enklere for oss som ansatte, men har også sikret et bedre sluttprodukt for våre kunder, konkluderer Leif Arne.