SmartDok sine sjekklister og bildedokumentasjon sikrer kvalitet og full kontroll  - Med hjelp av SmartDok appen dokumenterer vi alle prosjekt med både bilder og sjekklister ved oppstart, og ved overlevering av prosjektet. Slik er vi sikker på at vi har få
Sist oppdatert: 16-05-20023 Annonsørinnhold

EnergiPluss satser på SmartDok

Siden EnergiPluss ble grunnlagt på Tynset i 2016, har selskapet vokst til å bli en av Norges ledende aktører innen solenergi.

Temaet til EnergiPluss har lang erfaring innen forbruksanalyser, prosjektering, montering, installasjon, drift og overvåkning, som sikrer at de kan levere skreddersydde solcelleanlegg til kunder over hele Norge. 

I arbeidet med å styrke sitt fokus på internkontroll, kvalitet, helse, miljø og sikkerhet, har de valgt SmartDok som partner. 

Øystein Thorsen forklarer nærmere hvorfor de valgte å implementere det digitale dokumentasjonssystemet til SmartDok.

- Min hovedoppgave er å følge opp prosjekter mot det offentlige og som alle vet er de kjent for å stille en rekke krav. Vi innså at vi trengte et langt bedre internkontrollsystem, for oppfølging av HMS, avvik, kvalitet og håndtering av uønskede hendelser.

- I SmartDok fant vi en kunnskapsrik leverandør med et system som favnet alle funksjonene vi ønsker.

- Løsningen inkluderer både ferdige skjema-maler, HMS-maler og sjekklister. Det sparer oss masse tid og gjør hverdagen langt mer effektiv. SmartDok fungerer også som en plattform for kommunikasjon med underentreprenører, noe som ytterligere styrker selskapets samarbeidsevne. 

Dokumenterer med bilder for å sikre kvalitet

- Nå dokumenterer vi alle prosjektene løpende, med bilder og sjekklister, forteller Thorsen.

Høy faglig kompetanse i bedriftenEnergiPluss har i dag 11 ansatte, men engasjerer det dobbelte gjennom underentreprenører.

- Vi betjener kunder over hele Norge, men for tiden er det mest trøkk på Innlandet, rundt og Oslo og på Sørlandet, men vi merker også økt interesse fra kunder i Nord-Norge.

Hvem er deres største kundegruppe?

- Vi leverer i dag solcelleanlegg til både næring, landbruk, offentlig sektor og private kunder. 

Utbredt kompetanse og økonomisk styrke er to av de viktigste årsakene til EnergiPluss sitt gode rykte i bransjen. Bestiller man et solcelleanlegg fra EnergiPluss, sørger de for både prosjektering, import, levering, montering og drift av anlegget, uansett hvor i Norge kunden befinner seg. 

Alle anleggene overvåkes fra deres driftssenteret og de ansatte står klare til å hjelpe kunder som eventuelt har problemer med sine anlegg.

- Alt utstyr vi anbefaler til våre kunder er basert på erfaring og kvalitet, forteller Thorse. Dokumenterer med sjekklister og bilderNår EnergiPluss leverer et anlegg, er deres høyeste prioritet å sikre kundetilfredshet og å opprettholde en førsteklasses kvalitet i alle ledd, fra bestilling til montasje og drift. 

- Etter at et anlegg har vært i drift ett år, evaluerer vi anlegget fra topp til bunn for å sikre at det produserer det vi har beregnet på forhånd. Skulle det oppstå større avvik gjør vi endringer som forbedrer produksjonen i anlegget.

- Vi følger opp alle kunden tett, så ser vi vesentlige avvik så er vi på pletten og gjør nødvendige justeringer. Det sagt har våre aller fleste anlegg produsert det vi har beregnet før montering og kanskje litt mer, forteller Thorsen.

SmartDok sine sjekklister og bildedokumentasjon sikrer kvalitet og full kontroll

- Med hjelp av SmartDok appen dokumenterer vi alle prosjekt med både bilder og sjekklister ved oppstart, og ved overlevering av prosjektet. Slik er vi sikker på at vi har fått oss alt og at vi slipper “strafferunder”. 

EnergiPluss har også utviklet sin egen montasjehåndbok i SmartDok som er tilgjengelig for samarbeidspartnere via mobil og PC.

Store besparelser med solcellepaneler

Når et anlegg fra EnergiPluss er montert og satt i drift, kan kunden forvente betydelige strømbesparelser. 

Solcelleanleggenes strømproduksjon spiller en viktig rolle i det grønne skiftet og et privat 10 kW solcelleanlegg sørpå, kan produsere omtrent 9 000-10 000 kWh strøm årlig.

- Anlegget gir betydelige strømbesparelser for huseiere, samt muligheten for å selge overskuddsstrøm til nettet. Thorsen understreker dog at solenergi alene ikke utgjør hele løsningen på det grønne skiftet.  

Både sol- og vindkraft vil spille en vesentlig rolle i det grønne skiftet. 

– Ifølge Statkrafts analyse, vil omtrent to tredjedeler av den globale energiforsyningen komme fra sol og vind innen 2050, der solenergi utgjør størstedelen, forteller Thorsen. 

- Framtida ser lys ut for solcellepaneler i Norge og deres bidrag til det grønne skiftet, avslutter han.