Markedssjef i TOOLS Norge AS, Anders Olaussen. Foto: Solveig Grande, Grandefoto AS
Sist oppdatert: 18-02-2024 Pressemelding 

TOOLS fornyer samarbeidet med Norges Hyggeligste Håndverker

Norges Hyggeligste Håndverker styrker rekrutteringen til yrkesfagene. Dette er viktig for Norge og et arbeid som er svært naturlig for TOOLS å delta i, sier markedssjef Anders Olaussen i TOOLS Norge AS.

I april 2024 starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker og nå er det klart at TOOLS blir med som sponsor for åttende året på rad. TOOLS vil også i år være kategorisponsor for kategorien LÆRLING.

- Norges Hyggeligste Håndverker handler om å fortelle de positive historiene fra håndverksbransjen, og slik representere en motvekt til den overveiende negative beskrivelsen av bransjen i media.

- Som en av Norges ledende leverandører av verktøy, maskiner, personlig verneutstyr og industrielt forbruksmateriell mener vi TOOLS passer svært godt inn som sponsor for Norges Hyggeligste Håndverker, avslutter Olaussen. 

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg, er meget fornøyd med at TOOLS fornyer samarbeidet. 

- TOOLS er en markedsleder innen sitt felt. At en slik aktør har stått skulder ved skulder sammen med oss, fra vi var en liten start-up til å bli Norges ledende omdømmeprosjekt i bransjen, er et stort kompliment.

- Vi jobber mot felles mål over tid og vi deler mange av de samme verdiene for hvordan bransjen bør utvikles videre, avslutter Husstad-Nedberg.

Håndverksbransjens største og viktigste kåring

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene.

Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrke rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

I 2023 kom det inn over 3800 nominasjoner og 277 000 stemmer. Husstad-Nedberg forteller at man har truffet en nerve i befolkningen, og har stor tro på at kåringen bare vil fortsette å vokse. 

- Norges Hyggeligste Håndverker engasjerer veldig – både hos håndverkerne og blant befolkningen for øvrig. At vi har fått inn over 10 000 nominasjoner og nesten to millioner stemmer på syv år sier jo det meste om hvor mye denne kåringen engasjerer, sier Husstad-Nedberg. 

Han mener kåringen er viktig med tanke på bransjens omdømme og rekruttering til håndverksfagene.

- Kjernen i Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem alle de dyktige og hyggelige håndverkerne vi har her i landet, og gi dem oppmerksomheten de fortjener.

- Vi har gitt folk muligheten til å hylle håndverkerne, og den sjansen er det svært mange som har benyttet seg av, avslutter Husstad-Nedberg. 

Om Norges Hyggeligste Håndverker

Norge vil innen 2030 mangle 100 000 fagarbeidere, ifølge SSB. Å styrke håndverksbransjen er derfor et viktig samfunnsoppdrag. 

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene. Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrker rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjen

Kåringen arrangeres for åttende år på rad i 2024, åpner for nominasjoner etter påske, og prisutdelingen finner sted i september 

Rekkevidde: ca. 3 millioner nordmenn

Kjennskap: 56% i befolkningen, 80% blant håndverkerne

Engasjement: over 3800 nominasjoner og 277 000 stemmer (tall fra 2023)

Media: generer 200+ presseoppslag per år