– Morfar er en ‘gjør-det-selv’ type, som jeg alltid beundrer. Så jeg har alltid sett veldig opp til ham, sier Mats Helland-Hansen​​​​​​​. Foto: Norges HyggeligsteHelland-Hansen
Sist oppdatert: 09-09-2023

Tømrerlærling lever ut sin barndomsdrøm

Blant sine kollegaer er Mats Helland-Hansen, kjent som Hortens egne ‘Freddy Kalas’. 

Med sitt joviale smittende smil lever Mats ut sin barndomsdrøm om å bli tømrer, samtidig som han kjemper om tittelen Norges Hyggeligste Håndverker.

– Jeg har alltid ønsket å bli tømrer, helt siden barndommen, smiler Mats.

Mats vei til drømmeyrket var litt kronglete og han måtte jobbe flere steder som ikke gav en positiv innføring i tømreryrket.

– Etter noen tunge erfaringer ble jeg ganske demotivert og startet heller med påbygg og jobbet hos MAXBO i noen år, forteller han.

Når han ved en tilfeldighet kom over Instagramkontoen @heltivatersnekkerservice tok han kontakt med Kay, som står bak kontoen og spurte om mulighetene for å starte som lærling hos ham. 

Det skulle bli starten på et nytt kapittel i Mats sin karriere og han gjenoppdaget sin forkjærlighet for tømrerfaget.

– Da jeg fikk lærlingplass hos Kay kastet jeg alt jeg hadde i hendene, og startet som lærling her i vakre Horten! Jeg har ikke angret ett sekund, sier han entusiastisk

Med morfar som forbilde

Takket være jobben hos Byggmann Kompetansebygg fikk Mats oppleve mestring og vekst som tømrerlærling, men mye av inspirasjonen bak tømrerdrømmen kommer fra morfaren til Mats, som er et stort forbilde for tømrerlærlingen.

– Morfar er en ‘gjør-det-selv’ type, som jeg alltid beundrer. Så jeg har alltid sett veldig opp til ham, smiler Mats.

Utover sin kjærlighet for håndverkeryrket, er 21-åringen også lidenskapelig opptatt av musikk. Mats liker godt å både spille piano, lytte til, og lage egen musikk. Dessuten ligger hans hjertet hos Strømsgodset, hans favorittfotballag.

Givende å kunne realisere folks drømmer

Hjemme fortsetter ofte håndverkerarbeidet, hvor Mats engasjerer seg i oppussingsprosjekter både for seg selv og familien.

– Det å kunne realisere folks drømmer er utrolig givende, både på hjemmebane og på jobb, sier han. Kundenes tilbakemeldinger er det som gir Mats mest drivkraft i hverdagen.

– Responsen fra kundene er utrolig motiverende. Den direkte kundekontakten er helt unik!

Får alle rundt seg til å føle seg bra

Mats elsker den umiddelbare tilfredsstillelsen arbeidet gir han. 

– Det jeg liker veldig godt med jobben min er å kunne se resultatene etter endt dag, se at man har produsert noe man kan være stolt av!, smiler Mats.

Nominasjonene som er kommet inn til Mats er fylt med lovord som “positiv”, “løsningsorientert”, og “kvalitetsbevisst”.

Mange fremhever hans sosiale og inkluderende væremåte. Kay, sjefen hans, beskriver Mats «en fantastisk kollega som får alle rundt seg til å føle seg bra, både kunder og kollegaer setter enormt pris på Mats!».

– Det å bli nominert gir meg utrolig mye motivasjon! Jeg opplever det som skikkelig stort, spesielt det å komme til finalen!, avslutter Mats.

Klikk her for å stemme på Mats!