Med en turbulent fortid selv, er det ekstra viktig for Kenth å være der for de som kommer ut fra fengselet og tilby dem stabilitet i form av jobb. Slik ønsker Kenth å bidra til en smidigere overgang for ansatte i bedriften sin. Foto: Norges Hyggeligste 
Sist oppdatert: 16-09-2023 

Rørt over alle nominasjonene

Med tett på 20 år i yrket og en bakgrunn utenom det vanlige, har Kenth Antonsen utviklet et samfunnsengasjement som er viktig i hverdagen som daglig leder i bedriften, To Brødre Håndverkere for Samfunnet AS.

Kenth og broren har bygd opp bedriften sammen med et dypere formål enn bare å levere godt håndverk. Like viktig er å hjelpe tidligere innsatte med å reintegrere seg i samfunnet ved å tilby dem jobbmuligheter, og muligheten til å tilnærme seg ny kunnskap.

Med en turbulent fortid selv, er det ekstra viktig for Kenth å være der for de som kommer ut fra fengselet og tilby dem stabilitet i form av jobb. Slik ønsker Kenth å bidra til en smidigere overgang for ansatte i bedriften sin.

– Det som motiverer meg aller mest i hverdagen er mestringen hos egne ansatte! Dette er folk som ikke har lykkes med livet tidligere, som nå opplever mestring, forteller Kenth entusiastisk.

Kvalitetsorientert og tålmodig

Rollen som daglig leder, byr på mange ulike utfordringer i det daglige selv om Kenth jobber mest med maling.

Da er det kanskje ikke så overraskende at hans favorittverktøy, uten tvil, er malersprøyten.

– Det var det håndverksfaget som jeg likte aller best på skolen, det inspirerte meg mye!

Utenom jobb er Kenth familiefar med tre barn som han elsker å tilbringe tid med. Kenth har alltid mye på gang og stiller alltid opp for andre som trenger hjelp. Som håndverker er han kvalitetsorientert, tålmodig og imøtekommende. Som en nøye mann, tar han også godt vare på sine egne ting, deriblant klærne.

– Jeg fikser også hull i mine egne klær, faktisk, ler Kenth.

Klassisk skøyerstrek i håndverkerbransjen

Kenth har også litt av en spøkefull side. Han ler av en gang sjefen hans sendte ham til en butikk for å kjøpe sleggefett og amboltklang - en klassisk skøyerstrek i håndverkerbransjen.

Den energiske håndverkeren er opptatt av å bare være seg selv i hverdagen som håndverker og daglig leder.

– Jeg liker å gjøre det lille ekstra hos kunder, og sørger for å gi dem den best mulige opplevelsen.

Rørt over alle nominasjonene

Da Kenth ble nominert til Norges Hyggeligste, ble han både overrasket og rørt.

– Jeg ble utrolig sjokkert. Jeg syns det er veldig mange nominasjoner som er positive, som er utrolig overveldende. Jeg er veldig rørt over alle de fine nominasjonene!

Muligheten til å nå finalen i kåringen betyr enormt mye for  Kenth. Å tenke på muligheten til å vinne og hva premien kan bringe, det tør han knapt tenke på.

Gjennom vårens nominasjonsrunder har lovordene om Kenth fra kunder og kollegaer vært fylt av ros. Hans utrolig menneskelige egenskaper som vennlighet og tålmodighet, i tillegg til hans evne til å kommunisere godt med alle involverte gjennom hele prosessen, er bare noen av de komplimentene Kenth har fått.

Han er også til inspirasjon for mange med lignende bakgrunn, som en som har kommet seg på beina igjen etter å ha vært innsatt. Joacim Lunde, som er Kenths kollega og kompanjong, beskriver Kenth blant annet med “Hans positive energi og genuint gode hjerte smitter over på alle rundt ham”.

Med sin genuine kjærlighet for yrket og sitt engasjement for samfunnet, fortsetter Kenth å inspirere dem rundt ham, både på og utenfor arbeidsplassen.

Klikk her for å stemme på Kenth!