– Det var egentlig ikke planen å bli maler, men bestefaren min drev eget malerfirma og var en stor pådriver for meg, forteller Tore. Foto: Norges HyggeligsteHelland-Hansen
Sist oppdatert: 12-09-2023

I bestefars fotspor

Tore Hermansen fra Giske i Møre og Romsdal, er maler med lang erfaring i faget og et hjerte som banker for sjø og hav. 

Det var datteren hans som nominerte Tore til Norges Hyggeligste og siden har det rydd inn med nominasjoner som har ført til at han nå er en av finalistene i 2023. 

Selv beskriver Tore seg som en livsglad og oppegående fyr, en beskrivelse som reflekteres i nominasjonene han har fått. 

«Tore er en fremragende maler med hjerte for faget.» skriver Kurt Tysnes, og Kjetil Berge skriver «Han er positiv og kreativ, og har kundefokus så det holder, og jeg heier selvfølgelig på Tore!».

– Bestefar var pådriver, og jeg ble maler!

Selv om Tore i dag er en stolt fagmann, hadde han ingen planer om å bli maler. 

– Det var egentlig ikke planen å bli maler, men bestefaren min drev eget malerfirma og var en stor pådriver for meg, forteller Tore.

Etter en kort prøveperiode med penselen var det gjort, og karriereveien var klar.

Malestrøk på tradisjonelle bygg

Tore er stolt av alle jobber han utfører, men det er ekstra stas å få jobbe på verneverdige bygg. Han har for eksempel vært en del av maler-teamet som jobbet med ærverdige Bogstad Gård i Oslo.

– Her drev vi med antikvarisk arbeid. Holmenkollen Park Hotell er også et godt minne, sier han, og trekker særlig frem læremesteren fra denne tiden som en som har utgjort en forskjell.

På spørsmålet om hva som er hans favorittverktøy svarer han ikke overraskende pensler til finarbeid.

 Selv om Tore trives godt med å jobbe på tradisjonelle og verneverdige bygg, så består hverdagen mest av forsikringsjobber på tak og vegger.

Får alle rundt seg til å føle seg bra

Mats elsker den umiddelbare tilfredsstillelsen arbeidet gir han. 

– Det jeg liker veldig godt med jobben min er å kunne se resultatene etter endt dag, se at man har produsert noe man kan være stolt av!, smiler Mats.

Nominasjonene som er kommet inn til Mats er fylt med lovord som “positiv”, “løsningsorientert”, og “kvalitetsbevisst”.

Mange fremhever hans sosiale og inkluderende væremåte. Kay, sjefen hans, beskriver Mats «en fantastisk kollega som får alle rundt seg til å føle seg bra, både kunder og kollegaer setter enormt pris på Mats!».

– Det å bli nominert gir meg utrolig mye motivasjon! Jeg opplever det som skikkelig stort, spesielt det å komme til finalen!, avslutter Mats.

Klikk her for å stemme på Mats!