– Det er viktig å ha et glimt i øyet, og humor på jobben. Vi må ikke skremme de nye, det kan være tøft å komme inn bransjen som 16-17-åringer, Foto: Norges HyggeligsteHelland-Hansen
Sist oppdatert: 14-09-2023

Hjelper nye generasjoner opp og frem

Med 28 års bransjeerfaring er Tore Tveit (48) en erfaren betongarbeider og finalist i Norges Hyggeligste. 

– Egentlig skulle jeg være blåruss på gymnaset, forteller han.

Tore gikk handel og kontor, men skjønte raskt at det ikke var veien videre for han. 

– Jeg visste ikke helt hva jeg ville bli i ungdommen, så jeg tok et år i Telemarksbataljonen før jeg fikk sommerjobb hos Backe Bergen AS.

– Her har jeg jobbet siden! Jeg har fine kollegaer og trives veldig godt, sier han, som i år har sitt 28 år i firmaet.

I hodet mitt er jeg fortsatt 20 år!

Tore har alltid likt å jobbe med kroppen og er aktiv både på jobb og i fritid.

– Jeg trener vekter og kampsport, og nå har småen tatt over stafettpinnen, sier han og sikter til sønnen på 12 år. Han hjelper til i klubben, der lang erfaring i både kickboksing og brasiliansk jiu-jitsu kommer til gode.

– Kampsport er veldig bra for både kropp og sjel, konstaterer han. Etter en kneoperasjon påpeker den blide snekkeren at det er litt skavanker som kommer med yrket. Han holder seg allikevel aktiv med vekttrening.

– Vekter er god medisin uansett! I hodet mitt føler jeg meg fortsatt i 20 år!, ler han.

I tillegg til å være AMU representant og BAS, jobber Tore aktivt med bedriftshelsetjenesten for å forbedre arbeidsforholdene i bransjen.

Favorittmaskinen er bindemaskinen, men han har selv gått mer over til armering nå.

– Armeringsmer geniale! Nå kan du stå alene og armere en hel vegg!, forteller han fornøyd.

Det er ikke bare innenfor kampsporten Tore liker å hjelpe den yngre garde, også på jobb er han opptatt av at alle skal føle at de har sin plass og han tar ekstra hånd om lærlingene i bedriften. 

– Det er gøy å jobbe med ungdommen, og hjelpe nye generasjoner å forme seg.

Han legger vekt på at det noen ganger kan være ekstra tøft for kvinner ut av skolebenken i møte med et mannsdominert yrke, men Tore er opptatt av at lærlingene skal få en fin overgang fra skole til jobb uansett.

– Det er viktig å ha et glimt i øyet, og humor på jobben. Vi må ikke skremme de nye, det kan være tøft å komme inn bransjen som 16-17-åringer, sier han.

Tores flotte holdningen reflekteres også i nominasjonene han har fått. Tores første nominasjon kom fra kollegaen Mats som ikke kunne skryte nok av ham;

“Vi ønsker å nominere vår kjære kollega Tore Tveit til årets hyggeligste håndverker (...)" Om det er noe vi lurer på, så er det bare å spørre Tore, også undersøker han det og svarer så fort han kan. Det er en god trygghet for oss og vi har stor tillit til ham.

Han har vært fadder for flere lærlinger opp igjennom, per dags dato har han 2 lærlinger under armen. Tore er opptatt av å dele sine erfaringer og at lærlingen skal reflektere og tenke selv for å utvikle seg best. Han passer på at lærlingen trives på jobb og at de venner seg til arbeidslivet på en god måte. Noe av de beste egenskapene til Tore, er humoren hans. Det er alltid kjekt å prate med ham og får oss alltid til å le på jobb hver dag. Tore er alltid i godt humør og humøret smitter videre på oss andre.”

Tore synes det er stas å være finalist i Norges Hyggeligste Håndverker. Han fikk de gode nyhetene da han var på ferie i Brasil.

– Det er kjempekjekt! Jeg er meg selv, ikke noe mer enn det vanlige.

Han mener kåringen er positiv både for seg selv og bransjen. - Det er veldig spennende og jeg gleder meg til å reise til Oslo!

Klikk her for å stemme på Tore!