– Det varmer hjertet at det er så mange som mener jeg fortjener tittelen Norges Hyggeligste Håndverker, sier Petter med et smil. Foto: Norges Hyggeligste
Sist oppdatert: 08-09-2033

Har aldri angret på at jeg ble rørlegger!

Petter Warnes har rukket å bli 59 år gammel og han har aldri angret på at han har jobbet som rørlegger over halve livet.  Som ung mann var målet alltid å bli håndverker og rørleggeryrket virket både allsidig og spennende.

Petter har aldri sett seg tilbake og noe av det han verdsetter mest med yrket er den varierte arbeidshverdagen.

– Ingen dager er like og det gjør at jeg gleder meg til å se hva hver dag har å by på, sier finalisten.

Aktiv rørlegger som er glad i friluft

Petter er opprinnelig fra Skaun, i Trøndelag, men er nå bosatt i Trondheim. Byens tilknytning til marka legger godt til rette for å dyrke rørleggeren sine fritidsinteresser. For å koble av fra jobbhverdagen er han nemlig glad i å tilbringe tid i marka og på fjellet.

– Selv om jeg elsker å jobbe og er veldig fornøyd med arbeidshverdagen min, er det viktig å koble av noen ganger. For meg er det magisk å ta en pustepause ute i frisk luft, omringet av norsk natur, sier han.

Petter liker å være i aktivitet på fritiden og i tillegg til friluftsliv har han hatt en sentral rolle i det lokale fotballmiljøet, hvor han har vært trener på ulike nivåer. 

Nominasjonene renner over med komplimenter

Petter er veldig sosial og beskriver seg selv som både hyggelig, og utadvendt. Han understreker at han ikke orker å gå rundt og være sur.

Hans positive innstilling har også smittet over på andre, for det mangler ikke på stemmer og engasjement rundt Petter i årets kåring. Innsendte nominasjoner renner over av komplimenter.

Blant annet nevnes hans faglige dyktighet, smittende humør og brennende engasjement. Robin Andemoe er en kollega og står bak en av de innsendte nominasjonene. 

I nominasjonen beskrives Petter som en kjernekar, og en stødig støttespiller som alltid stiller opp.

En mann med positiv påvirkning

Petter understreker at han setter pris på alle nominasjonene han har mottatt, men det er spesielt én nominasjon som var ekstra stas å lese.

– Nominasjonen til Mahdi traff hjertet mitt. Han er en jeg har trent fotball for tidligere, sier den hyggelige rørleggeren.

Mahdi sin nominasjon beskriver Petter som både blid og en gledesspreder, og Petter understreker at det er fint å vite at han har hatt en positiv innvirkning.

Selv om Petter ikke hadde hørt om den årlige bransjekåringen før i år, synes han at det er veldig hyggelig å komme helt til finalen.

– Det varmer hjertet at det er så mange som mener jeg fortjener tittelen Norges Hyggeligste Håndverker, avslutter Petter med et smil.

Klikk her for å stemme på Petter!