- Jeg liker å skape og bygge ting! Jeg er også altfor pirkete. Alt må gjøres på korrekt måte eller ikke i det hele tatt, spesielt på jobb så klart! Dette kan også kona mi bekrefte, smiler Oleksii. Foto: Norges Hyggeligste
Sist oppdatert: 02-09-2023 

– Alt må gjøres på korrekt måte eller ikke i det hele tatt!

Oleksii Sinitsyn har over 18 års erfaring i tømrerfaget og har de siste 12 årene jobbet i Norge. Han er opprinnelig fra Ukraina og kommer fra en familie med lange tradisjoner i håndverksfaget. 

I dag driver Oleksii egen bedrift og i tillegg til egen familie bruker han mye tid på å hjelpe ukrainske flyktninger som kommer til Norge.

Tobarnsfaren har mye på gang og med hammer som nærmest en forlengelse av kroppen, beskriver Oleksii seg selv som en detaljorientert håndverker med fokus på presisjon i hvert prosjekt han tar på seg.

– Jeg liker å skape og bygge ting! Jeg er også altfor pirkete. Alt må gjøres på korrekt måte eller ikke i det hele tatt, spesielt på jobb så klart! Dette kan også kona mi bekrefte, smiler Oleksii.

En tømrer med lidenskap for fridykking

Ved siden av håndverkeryrket, har Oleksii en stor lidenskap og interesse for fridykking og sjølivet. Han har reist mye rundt i Norge for å kunne dykke langs kysten. Da han kom til Norge for 12 år siden fikk han muligheten til å forme sitt eget liv med ekstra tid til både dykking og verdifull kvalitetstid med barna, og familie. 

– Jeg elsker at det er en så god balanse mellom arbeid og fritid her i Norge, og slik ønsker jeg det også for mine ansatte. Muligheten til å bygge det livet man vil ha. Jeg er utrolig takknemlig for det!

Verdifullt å bygge kunders drømmer 

Med stadig store prosjekte på gang, forteller han at hans ansatte i Vi Fikser AS spiller en viktig rolle i å motivere ham gjennom arbeidsdagene.

– Alle er flinke, de er gode på det sosiale og finner på morsomme ting sammen på jobb eller utenom jobbtider, for eksempel rafting!

Som håndverker syns Oleksii at det er ekstra verdifullt at man ikke bare jobber for seg selv, men bidrar til å bygge drømmene til folk. Han synes det er artig å kunne være en del av hele visjonen og prosessen til kunden.

– Jeg har mye kontakt med kunder hver dag, for å informere kunden hele veien og holde en god dialog. På den måten blir jeg ofte en del av hele prosessen i prosjektet, forklarer Oleksii.

Handler om å skape noe meningsfullt

Oleksii har vært med på mange store prosjekter. Deriblant et omfattende oppussingsprosjekt av et 90 år gammelt hus på Nesodden som måtte utbedres på alle plan. Oleksii totalrenoverte huset og fikk stor glede av å se resultatet fra dette prosjektet.

– Det er ett år siden jeg gjorde dette prosjektet, og kunden ringer fortsatt og viser takknemlighet for jobben vi gjorde, smiler Oleksii.

Tobarnsfaren har også fått mye ros for andre renoveringsprosjekter han har gjort, deriblant et prosjekt som beskrives i nominasjonen fra Mats Nylen. Der var Oleksii en kritisk del av arbeidet, som en fantastisk rådgiver og entreprenør i prosjektet.

– Det er fornøyde kunder og deres positive tilbakemeldinger som motiverer og inspirerer meg i hverdagen. I tillegg til å se resultatet av det jeg lager, og selvfølgelig også nominasjonene fra Norges Hyggeligste Håndverker!

Nå er Oleksii i gang med totalrenovering av enda et hus, og syns det er utrolig med alle fine nominasjoner han har fått og det faktum at han er en av de 24 finalistene.

– Jeg har virkelig ikke ord! Jeg er veldig spent og glad for å komme videre i det hele tatt! Alle venner og familie heier på meg, som er helt fantastisk!

Stem på Oleksii Sinitsyn her