- Man vet aldri når man møter på noen igjen, så det er viktig å gi et ålreit inntrykk, presiserer den joviale håndverkeren, sier Eivind Fonn. Foto: Norges Hyggeligste 
Sist oppdatert: 16-09-2023 

Fra fisk til betong

Harstadværingen og betongfagarbeider Eivind Fonn fikk sin første nominasjon 1. Mai av venn og kollega Elena. Siden har nominasjonene og lovordene strømmet inn til Norges Hyggeligste.

Eivind beskrives blant annet som tidenes arbeidsjern og en kjernekar fra innerst til ytterst!

Einar har en allsidig bakgrunn med utdanning innenfor mekanikk og transportfag, før han ble fisker,og tilbragte flere år på havet.

Således har den blide nordlendingen ingen problemer med en fysisk krevende arbeidsdag som betongarbeider.

– Fiskeryrket er tungt også, men man er litt låst ute på havet uten mulighetene til å styre dagene selv.

Etter mange år på havet begynte Eivind å jobbe i farens firma, hvor han har jobbet de siste syv årene. – Jeg så at det var et marked og behov for flere innenfor kjerneboring, og betongsagere, forklarer nordlendingen.

– Ofte blir det sett på som en skitjobb, men jeg styrer dagene selv og det er variert. Nå har jeg mer fritid og det er fint.

Glad i fart og spenning

Med en mer fleksibel hverdag blir det også mer tid til å dyrke hobbyene, og hobbyer, det er det nok av. – Jeg kjører motorsykkel på sommeren, og snøscooter om vinteren, forteller Eivind

At man får mye igjen for å være hyggelig, er han også klar og tydelig på.

- Man vet aldri når man møter på noen igjen, så det er viktig å gi et ålreit inntrykk, presiserer den joviale håndverkeren, som også beskriver seg selv som sosial og en som kommer overens med de fleste. – Jeg prater med hvem som helst og jeg liker folk.

Stolt av å bygge landet!

På spørsmål om hvorfor en kåring som Norges Hyggeligste Håndverker er viktig har han følgende å si; – Det må være at man kan gjøre et nevenyttig arbeid og gjøre noe for andre. Vi bygger landet! Han mener dessuten at kåringen nok er en tankevekker for mange. – Det setter en standard.

Og at han har planer om å fortsette som hyggelig håndverker i mange år til er han ikke i tvil om.

- Det er alltid mange kunder man må levere til, og det er ikke hver dag det er så lett å gjøre enhver type jobb.Man må tenke at man skal gjøre dette lenge! Da gjelder det å trå til, sier den blide nordlendingen.

Klikk her for å stemme på Eivind!