Kjededirektør for Comfort og Bademiljø, Vidar Skoglund er strålende fornøyd med å være på sponsorsiden, også i år. Foto: VVS Norge
Sist oppdatert: 06-03-2024 Pressemelding 

Comfort og Bademiljø fornyer med Norges Hyggeligste 

– Det er svært viktig å styrke rekrutteringen til håndverksbransjen, og dette gjør vi nå sammen med kåringen Norges Hyggeligste Håndverker, sier Kjededirektør for Comfort og Bademiljø, Vidar Skoglund. 

I april 2024 starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker og nå er det klart at Comfort og Bademiljø (VVS Norge) er med for tredje året på rad. Som i fjor blir Comfort og Bademiljø sponsor for kategorien rørlegger.  . 

- En kåring som jobber for å heve håndverksbransjens omdømme og sette positivt fokus på gode rollemodeller vil vi gjerne være en del av, sier Skoglund.

- Vi ønsker å være rørleggerens førstevalg. Dette innebærer at vi må ta samfunnsansvar og styrke vår egen næring.

- Sammen med denne kåringen kan vi styrke rekrutteringen til yrkesfagene, og dermed også styrke VVS Norge strategisk.

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg, er svært fornøyd med at Comfort og Bademiljø er med på laget også i år:

- Vi ser frem til samarbeidet med Comfort og Bademiljø. 

- Disse varemerkene har et godt rykte i bransjen og vi mener derfor at disse rørkjedene passer svært godt inn som samarbeidspartnere i dette bransjeløftet, sier Husstad-Nedberg. 

Håndverksbransjens største og viktigste kåring

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene.

Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrke rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

I 2023 kom det inn over 3800 nominasjoner og 277 000 stemmer. Husstad-Nedberg forteller at man har truffet en nerve i befolkningen, og har stor tro på at kåringen bare vil fortsette å vokse. 

- Norges Hyggeligste Håndverker engasjerer veldig – både hos håndverkerne og blant befolkningen for øvrig.

- At vi har fått inn over 10 000 nominasjoner og nesten to millioner stemmer på syv år sier jo det meste om hvor mye denne kåringen engasjerer, sier Husstad-Nedberg. 

Han mener kåringen er viktig med tanke på bransjens omdømme og rekruttering til håndverksfagene.

– Kjernen i Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem alle de dyktige og hyggelige håndverkerne vi har her i landet, og gi dem oppmerksomheten de fortjener.

- Vi har gitt folk muligheten til å hylle håndverkerne, og den sjansen er det svært mange som har benyttet seg av, avslutter Husstad-Nedberg. 

Om Norges Hyggeligste Håndverker

Norge vil innen 2030 mangle 100 000 fagarbeidere, ifølge SSB. Å styrke håndverksbransjen er derfor et viktig samfunnsoppdrag. 

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene. Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrker rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjen

Kåringen arrangeres for åttende år på rad i 2024, åpner for nominasjoner etter påske, og prisutdelingen finner sted i september 

Rekkevidde: ca. 3 millioner nordmenn

Kjennskap: 56% i befolkningen, 80% blant håndverkerne

Engasjement: over 3800 nominasjoner og 277 000 stemmer (tall fra 2023)

Media: generer 200+ presseoppslag per år