- Det er givende å kunne legge både sjel og lidenskap i å gi kunden det lille ekstra, og se hvor utrolig glade og overrasket de blir, forteller Jens H. Nilssen entusiastisk​​​​​​. Foto: Norges HyggeligsteHelland-Hansen
Sist oppdatert: 12-09-2023

Alle gode ting er tre

Snekkeren Jens H. Nilssen legger både sjel og lidenskap i et hvert oppdrag, og kanskje er det grunnen til at han nok en gang er finalist i Norges Hyggeligste. 

I 2023 er det tredje gang den trivelige snekkeren fra Tønsberg er i finalen og vinner han i år, er han tydelig på hva han skal bruke premien på:– Da skal jeg ut på en skole og renovere en sløydsal.

– Jeg ble sjokkert, men kjempeglad over å komme til finalen igjen. Det er en stor anerkjennelse, forteller Jens.

For mange er Jens et velkjent fjes, både i bransjen og i Norges Hyggeligste-sammenheng. Både i 2021 og i 2022 fikk han så mange nominasjoner, og stemmer at han stod igjen som en av topp tre i sin klasse.

Jens er med ordentlig ringrev og har tilbrakt halve livet i yrket han elsker. Til tross for lang erfaring etter mange år som håndverker, husker han paradoksalt nok bare halvparten av det.

På jobb som 19 år gammel lærling innen plate- og sveisearbeider, ble Jens utsatt for en dramatisk arbeidsulykke. Jobbende høyt oppunder taket løsner platen Jens står på og han faller seks meter rett ned. Begge knærne knuses, før en jernrist faller etter og treffer ham i hodet. 

En dramatisk og stygg arbeidsulykke som mer eller mindre slettet hans første 19 leveår fra hukommelsen.

– Det første jeg husket da jeg våknet etter ulykken var da jeg satt under pilètreet i hagen som liten gutt. Jeg har siden tidlig alder hatt en lidenskap for trær og allerede som 19-åring laget jeg mine egne møbler.

– Etter ulykken tok jeg opp igjen arbeidet med treverk og det utviklet seg raskt til et levebrød. Det ble ren terapi for meg, forteller han.

Lidenskapelig levebrød

Jens har alltid drømt om å kunne leve av sin lidenskap og i 2018 tok han fart, og startet sin egen håndverksbedriften, YESWOOD. Et snekkerverksted hvor han produserer håndlagde møbler, interiør og kvalitetshåndverk utenom det vanlige. 
 
Om kunden ønsker nytt spisebord, kjøkken, unike utendørs prosjekter eller interiør, tar Jens utfordringen på strak arm. 
 

At kundene er begeistret er det ingen tvil om, det kommer tydelig frem gjennom alle nominasjoner og stemmer han har mottatt denne våren. Jens blir beskrevet som en snekker som brenner for arbeidet sitt, er kreativ, kunnskapsrik, og ikke minst, en håndverker som skaper kunst av treverk.

– Jeg elsker treverk og jeg liker å kunne hjelpe andre med å få noe helt unikt de ikke kan få kjøpt noen andre steder, noe personlig og spesiallaget.

– Det er givende å kunne legge både sjel og lidenskap i å gi kunden det lille ekstra, og se hvor utrolig glade og overrasket de blir, forteller han entusiastisk.

Også i firmalogoen til håndverksbedriften er det et pilétre, som et symbol på den lidenskapen han har hatt siden han var liten gutt.

I tillegg til å være lidenskapelig opptatt av tre og gammelt håndverk, beskrives han av både kunder og kollegaer som en JA-mann av de sjeldne, og dermed finnes det knapt et mer passende firmanavn enn nettopp YESWOOD?

Klikk her for å stemme på Jens!