- Norges Hyggeligste Håndverker løfter håndverksbransjens omdømme og dette ønsker ABAX å bidra til, sier Camilla Runnerstrøm Laumatia, markedssjef i ABAX AS. Foto: ABAX
Sist oppdatert: 18-02-2024 Pressemelding 

ABAX fornyer med Norges Hyggeligste Håndverker

Norges Hyggeligste Håndverker løfter håndverksbransjens omdømme og dette ønsker ABAX å bidra til, sier Camilla Runnerstrøm Laumatia, markedssjef i ABAX AS.

I april 2024 starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker og nå er det klart at ABAX blir med som sponsor for tredje gang på rad.

- Som et av de ledende telematikkselskapene i Europa, legger vi stor vekt på samfunnsansvar. Vi har allerede en sterk forpliktelse til miljøet og bærekraft.

- Vi mener at Norges Hyggeligste Håndverker bidrar til å gjøre håndverksbransjen mer bærekraftig ved å styrke rekrutteringen til fagene og heve yrkenes status, avslutter Laumatia.

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg, er svært fornøyd med at ABAX fornyer avtalen. 

- ABAX er ledende i Europa på sitt felt og tilbyr sentrale tjenester for håndverksbransjen. At de forplikter seg over tid tar vi som et kompliment, og et tegn på at vi bygger verdi for aktørene som deltar, sier Husstad-Nedberg.

Håndverksbransjens største og viktigste kåring

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene.

Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrke rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

I 2023 kom det inn over 3800 nominasjoner og 277 000 stemmer. Husstad-Nedberg forteller at man har truffet en nerve i befolkningen, og har stor tro på at kåringen bare vil fortsette å vokse. 

- Norges Hyggeligste Håndverker engasjerer veldig – både hos håndverkerne og blant befolkningen for øvrig.

- At vi har fått inn over 10 000 nominasjoner og nesten to millioner stemmer på syv år sier jo det meste om hvor mye denne kåringen engasjerer, sier Husstad-Nedberg. 

Han mener kåringen er viktig med tanke på bransjens omdømme og rekruttering til håndverksfagene.

- Kjernen i Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem alle de dyktige og hyggelige håndverkerne vi har her i landet, og gi dem oppmerksomheten de fortjener.

- Vi har gitt folk muligheten til å hylle håndverkerne, og den sjansen er det svært mange som har benyttet seg av, avslutter Husstad-Nedberg. 

Om Norges Hyggeligste Håndverker

Norge vil innen 2030 mangle 100 000 fagarbeidere, ifølge SSB. Å styrke håndverksbransjen er derfor et viktig samfunnsoppdrag. 

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape 

større stolthet og engasjement for håndverksfagene. Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrker rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjen

Kåringen arrangeres for åttende år på rad i 2024, åpner for nominasjoner etter påske, og prisutdelingen finner sted i september 

Rekkevidde: ca. 3 millioner nordmenn

Kjennskap: 56% i befolkningen, 80% blant håndverkerne

Engasjement: over 3800 nominasjoner og 277 000 stemmer (tall fra 2023)

Media: generer 200+ presseoppslag per år