De siste årene har det vært mye fokus på å tilrettelegge, og gi beboerne mulighet til å lade bilene sine ved boligene. Derimot er det viktig å vite at for å få på plass slike løsninger kreves det teknisk fagkunnskap og innsikt i hvilke løsninger som finnes. Foto: Pixsabay
Sist oppdatert: 17-02-2022 - Annonsørinnhold 

En rådgiver for ladesystemer

Trenger boligsameiet ditt et ladesystem for elbiler, ny utebelysning eller kanskje trenge dere å ettermontere et brannalarmanlegg?

Da er det smart å begynne med å kontakte en elektroinstallatør, for de kan også fungere som en rådgiver.

– Elektrikerne som er tilknyttet EL-PROFFEN kan bidra med det aller meste innen elektro og hvis ikke vi har spesialkompetanse selv, så kan vi skaffe den.

-Derfor er det bare å ta kontakt med oss for en uforpliktende prat, sier Anders Kristiansen som er teknisk byggeleder i Hako Elektro, et av EL- PROFFENs medlemmer i Oslo.

Elbillader i borettslag og større bedrifter – hva bør en velge?
Styrene i borettslag og sameier består gjerne av mange personer med god kompetanse på en rekke
fagfelt, men noen ganger skorter det på fagkompetanse innen elektro.

De siste årene har det vært mye fokus på å tilrettelegge, og gi beboerne mulighet til å lade bilene sine ved boligene. Derimot er det viktig å vite at for å få på plass slike løsninger kreves det teknisk fagkunnskap og innsikt i hvilke løsninger som finnes:

– Vi mener det er lurt å starte med å ta kontakt med en av installatørene i EL-PROFFEN.

-De er fagfolk som kan foreta en stedlig befaring hvor de sjekker hvor mye kraft som er installert i bygget, og hvordan infrastrukturen til ladeanlegget kan bygges.

-De har også kompetanse om lastbalansering som sørger for rettferdig lading, og de sørger for at anlegget som velges er et åpent system som ikke gjør at dere binder dere til én bestemt leverandør for evig og alltid, sier Therese Lund.

Hun er Specialist Sales EV i Schneider Electric, en av samarbeidspartnerne til EL-PROFFEN innen ladesystemer for elbiler.

Alle typer elektrotjenester
Fra tid til annen vil alle boligsameier ha behov for større eller mindre arbeider innen elektro feltet:

– Generelt kan jeg vel si at ingen jobb er for liten og ingen jobb er for stor, sier Anders Kristiansen.

– Mitt råd er å ta kontakt! For mindre serviceoppdrag kan vi ofte foreslå en løsning på telefonen, mens andre ganger er det best at vi kommer på en befaring for å se nærmere på de lokale forholdene.

-Sammen med kundene våre prøver vi alltid å finne frem til de beste løsningene, og vi gir faste priser på det aller meste innen elektro, enten det dreier seg om nye tavler, brannalarmanlegg eller ny utebelysning.

-I tillegg foretar vi også årskontroller på de elektriske anleggene, fortsetter han.

– EL-PROFFEN er også opptatt av å tilby fremtidsrettede løsninger, derfor får vi ofte tilbud om kurs og opplæring, slik at vi alltid kan tilby de beste løsningene til kundene våre, avslutter Kristiansen.

Kontakt oss om ladestasjoner for borettslag eller større bedrifter.

Miljø og bærekraft
EL-PROFFEN AS er opptatt av å være en positiv, fremoverlent miljøaktør innen sin bransje. Kjedekontor samt mange av kjedens medlemmer er i dag Miljøfyrtårnsertifiserte og stadig flere sertifiserer seg. Mer om Norges største elektrikerkjede