-Montas plattform fungerer for alle våre kunder uavhengig av størrelse og plassering, sier Sven Arild Bransdal, Markedssjef i EL-PROFFEN.  Foto: EL-PROFFEN
Sist oppdatert: 26-01-2023 - Pressemelding 

EL-PROFFEN inngår samarbeid med Monta

Monta og EL-PROFFEN, en medlemseid kjede for elektrikere, offentliggjør i dag et nytt samarbeid.

Monta, som samler henvendelser fra bedrifter, organisasjoner og privatpersoner om installasjon av ladepunkter, vil vesentlig forenkle EL-PROFFENs innhenting av anbud i områdene de operer. 

Skal installere fire tusen nye ladepunkter i 2023.
 
Ved å kombinere EL-PROFFENs installasjoner med Montas programvare, vil EL-PROFFEN kunne konkurrere lokalt mot store ladeoperatører for elbiler.

Samarbeidet innebærer at Montas programvare skal brukes både ved EL-PROFFENs eksisterende ladepunkter og nye installasjoner.

Dette åpner muligheter for EL-PROFFENs installatører til å utvikle ladestasjoner i storskala. 

Tidligere har dette kun vært mulig for større operatører. Samarbeidet vil gi EL-PROFFENs installatører, som samler over 5000 elektrikere på 180 lokasjoner landet over, muligheten til å installere over fire tusen ladepunkter sammen med Monta i løpet av 2023. 

-Overgangen til elbil bremses i dag av et stadig økende underskudd på ladepunkter.

Emma Wallin, Norgessjef i Monta. Foto: Monta

-EL-PROFFEN vil være en viktig partner i arbeidet med å gjøre ladeinfrastruktur mer tilgjengelig for de som ønsker å delta i overgangen, sier Emma Wallin, Norgessjef i Monta og legger til: 
 
-Sammen med EL-PROFFENs store nettverk av lokale installasjonseksperter spredt over hele landet, ser vi frem til å nå alle kanter av Norge for å styrke lademulighetene for elbilbrukere. 
 
Får mulighet til å dele ladepunkter 

Samarbeidet er en del av EL-PROFFENs e-mobilitetssatsing for å bidra til det grønne skiftet. EL- PROFFEN styrker også tilbudet til sine kunder, da de får en helhetlig løsning for installasjon.

Med Montas programvare inkludert i installasjonen kan EL-PROFFENs kunder: bedrifter, organisasjoner og privatpersoner, kunne opprette brukere, sette priser og tilgangsnivåer for sine ladestasjoner.

Dette for å kunne dele sine ladepunkter til enda flere elbileiere. Eiere av ladestasjoner og elbileiere får også tilgang til kundestøtte hele døgnet. 
 
– Vi er stolte over at våre installatører, store som små, kan være med å drive det grønne skiftet gjennom samarbeidet med Monta.

-Montas plattform fungerer for alle våre kunder uavhengig av størrelse og plassering, sier Sven Arild Bransdal, Markedssjef i EL-PROFFEN. 
 
Monta kan integreres med 250 forskjellige modeller av ladepunkter, som gjør at EL-PROFFEN kan
bruke hvilken som helst leverandør de ønsker under installasjonen. 
 
-Ved å tilby en komplett og fleksibel løsning til potensielle ladepunktseiere, ønsker vi å gjøre det enklere og mer lønnsomt å investere i ladeinfrastruktur.

-Dette er en forutsetning for å utvikle flere ladepunkter for destinasjonslading, som står for majoriteten av dagens ladebehov, avslutter Bransdal. 
 
Om Monta: 
Monta er et programvareselskap som hjelper installatører, ladeoperatører, tjenesteleverandører, elbileiere og bedrifter med fleksible ladeløsninger. 
 
Selskapet gjør EV-lading enkelt, tilgjengelig og pålitelig. Deres programvare muliggjør en stabil og konsekvent ladeopplevelse på tvers av alle ladepunktmerker. De gir ladepunktseiere en fullverdig løsning, for å enklere å tiltrekke seg brukere og sømløst administrere bruk, priser og transaksjoner. Ved å tilby stabile ladeopplevelser, legger Monta grunnen for en skalerbar og bærekraftig EV-infrastruktur. 

Om EL-PROFFEN 
EL-PROFFEN er Norges største elektrikerkjede med 180 medlemsbedrifter og mer enn 5000 elektriker fordelt over hele landet. Vi tilbyr alle våre kunder høy service og utfører elektroarbeid inne alle fagfelt for både private og næring. Vi gir deg tips og råd knyttet til alt innen elektro, blant annet belysning, varme, solcelleanlegg, elbillading og smarthus.