I SmartDok har brukervennlighet ståt i fokus fra første stund. Derfor kan vi påstå at vi har markedets mest brukervennlige HMS-system. Foto: SmartDok
Sist oppdatert: 25-07-2023 Annonsørinnhold 

HMS-systemet alle kan bruke!

Det er ikke til å stikke under en stol at mange grøsser bare med tanken på å skulle ta i bruk et HMS-system i bedriften.

Nå er det ikke HMS man frykter, men heller alt arbeidet som man gjennomføres for å implementere nye system som er verken brukervennlig eller lett forståelig.

Hos SmartDok har brukervennlighet stått i fokus fra første stund. Derfor kan vi påstå at vi har markedets mest brukervennlige HMS-system.

Våre kunder og samarbeidspartnere er enige: SmartDok er enkelt å bruke og implementere! Her er noen av grunnene til hvorfor:

 1. Intuitivt design: Vi har tenkt på alt for å gjøre det enkelt å navigere og finne det du trenger.
 2. Rask implementering: Med vår brukervennlige plattform kan du komme i gang på kort tid, uten å måtte sette av mye tid til opplæring.
 3. Tilpasset dine behov: SmartDok kan tilpasses etter din bedrifts unike krav og prosesser, slik at du får en skreddersydd løsning.
 4. Enkel håndtering av dokumentasjon: Med vårt system kan du enkelt lagre og organisere viktig HMS-dokumentasjon på ett sted.

– Vi har fått et kjempeløft på HMS-arbeidet vårt etter å ha tatt i bruk SmartDok, forteller Morten Braathen i DVS Entreprenør.

Hva gjør SmartDok sitt HMS/KS-system så enkel i bruk?

 • Alt på mobilen: Vårt system er alltid med deg i lomma, siden alt HMS/KS-innhold er tilgjengelig på mobil.
   
 • Tilpasningsdyktig: Oppsettet kan skreddersys for din bedrift. Oversiktlig og brukervennlig. Designet for bygg- og anleggsbransjen, men kan enkelt adopteres av andre sektorer.
   
 • Enklere dokumentasjon: Viktig arbeid dokumenteres lett via skjemaer og sjekklister på mobil og web
   
 • Brukervennlig app: SmartDok-appen er utviklet for å gjøre dokumentasjon enkel og forståelig
   
 • Hjelp i HMS-håndboken: HMS-håndboken gir veiledning for hvordan resten av HMS-funksjonene i SmartDok bør brukes for en helhetlig og sikker HMS-praksis i din bedrift
   
 • Enklere rapportering: Rapporter uønskede hendelser, positive observasjoner og forbedringsforslag lett via mobil eller web
   
 • Enklere SJA: Vi har en egen funksjon for sikker jobb-analyse i forkant av ukjente arbeidsoperasjoner
   
 • Kvalitetssystemet i SmartDok: Vårt kvalitetssystem er en brukervennlig og effektiv løsning for bygg- og anleggsbransjen, som hjelper bedrifter med å overholde kvalitetskrav og -standarder


IT-administrator Joakim Hansen i Bertelsen & Garpestad mener bruken av SmartDok har effektivisert hverdagen for alle i bedriften.

SmartDok forenkler HMS og Sikkerhet

Hva er med i SmartDoks HMS/KS-pakke?

Sikker jobb-analyse (SJA)
Med SJA blir arbeidet med å sikre arbeidsplassen enklere. Gjennom appen vår forenkles HMS-arbeidet.

Rapport om uønskede hendelser (RUH)
Alltid tilgjengelig når en hendelse oppstår. Fyll ut en RUH enkelt via mobilen der det skjer, når det skjer.

HMS-håndbok
Nå er det slutt med en nedstøvet HMS-håndbok. Nå får du den nemlig på mobil.

Bildedokumentasjon
Å dokumentere med bilder er den mest effektive måten å drive HMS-arbeid på.

Kvalitetsavvik
Hvor ofte opplever du ikke at noe avviker i leveranse eller utførelse?

Sjekklister og skjema
Øk kvaliteten og sikkerheten med SmartDoks sjekklister.

Dokumentsenter
Forenkler dokumentdeling i bedriften din. Prosjekthotell tilgjengelig 24 timer i døgnet.

Andre muligheter med SmartDoks HMS/KS-systemet

Skjemabygger

Med SmartDok apppen kan du enkelt lage dine helt egne skjema/sjekklister og fylle dem ut på PC, mobil eller nettbrett. Skjemabyggeren er fullpakket av smarte funksjoner og spennede muligheter. Prosessen er brukervennlig, enkelt og byr på langt stor fleksibilitet.

Malbibliotek

Inkludert i systemet finner du et malbibliotek med diverse sjekklister som du enkelt kan laste ned og ta i bruk, eller justere etter eget behov. Med malbiblioteket blir HMS-arbeidet langt enklere og raskere. 

Internkontroll

I SmartDok appen får du også mal for HMS-håndbok. Denne tilfredsstiller kravene til dokumentasjon ved utfyllelse. HMS-håndboken har hjelpetekst som veileder bruker gjennom utfylling. Dersom det er forhold ved det systematiske HMS arbeidet ditt firma ikke har helt på plass, så vil dere også finne tips. 

I tillegg er det nytt å hente inn bedriftshelsetjenesten i arbeidet, har SmartDok også en HMS-rådgiver som sammen med Customer Success kan bistå med råd og veiledning til effektiv bruk av systemet.

Sentral godkjenning

Som system er SmartDok rammeverket din bedrift trenger for å nå aktuelle mål, sjekklister, prosedyrer, opplæringskrav osv. Vi hjelper dere tilfredsstille lovverket som gjelder for alle bedrifter og spesifikt for bransjer.

Når du som bedriftsleder fyller ut systembekreftelsen signerer du på at din bedrift har tatt systemet i bruk og lagt inn den informasjonen som skal til for å dokumentere at deres HMS- og kvalitetsarbeid er innenfor gjeldende lovverk.

Forbedringsforslag

Om du har tips om hvordan arbeidsplassen kunne blitt ennå bedre, eller ønsker du å skryte av noe positivt som er gjennomført? Du gjøre alt dette i SmartDok appen.

Et godt HMS-system må legge til rette for at ansatte på en enkel måte kan spille inn forbedringsforslag til ledelsen. Dette vil kunne øke engasjementet, og gi ansatte mer eierskap til prosessene rundt optimalisering av helse-, miljø, og sikkerhetshensyn.

Oppdragsgivere blir stadog mer fokusert på å få et helhetlig situasjonsbilde på prosjektene deres og  positive observasjoner et viktig supplement til avviksregistreringer, og annen rapportering.

Innsendte forbedringsforslag og positive observasjoner behandles via web, og kommentar som legges inn vil kunne leses av innsender slik at ytterligere tiltak for tilbakemeldinger ikke blir nødvendig. Som standard vil den nye funksjonen være aktivert for alle HMS/KS-kunder.

Verktøy for sertifisering

I SmartDok kan dere enkelt bygge deres helt eget ledelsessystem også kan gjøre tilgjengelig for alle ansatte. Slik blir både ISO- og Miljøfyrtårn-sertifiserirng enklere å gjennomføre.