– Det som også gjør det ekstra spennende med å være håndverker at at det plutselig dukker opp ting som en ikke forventet. For eksempel på en rehab-jobb, så vet en ikke hva som er bak en vegg, noe som kan resultere at en må gjøre en helomvending i forhold til hva som var planlagt, sier Alexander Bore
Sist oppdatert: 22-05-2023 Annonsørinnhold 

«Kule duppeditter» gjør jobben enda kulere

Det er mange grunner til at Alexander Bore elsker jobben sin som håndverker, men på toppen av listen hans står en god arbeidsgiver, spennende, varierte utfordringer og ikke minst mange kule verktøy. 

Alexander Bore har jobbet som tømrer hos Totalrenovering AS i Tromsø, i 14 år og er utrolig stolt av jobben sin. 

– Det som er så fint med å være håndverker at en har en utrolig variert hverdag, og at en får utfordret seg hele tiden, forteller Bore.

Skaper noen hver eneste dag 

– Å kunne gå fra jobb og se at en har produsert noe i løpet av dagen er veldig viktig for meg, forteller han.

– Det som også gjør det ekstra spennende med å være håndverker at at det plutselig dukker opp ting som en ikke forventet. For eksempel på en rehab-jobb, så vet en ikke hva som er bak en vegg, noe som kan resultere at en må gjøre en helomvending i forhold til hva som var planlagt.

SmartDok forenkler HMS og Sikkerhet

SmartDok - Det kuleste av alle verktøy

Alexander har mange kule «duppeditter» som hjelper han i hverdagen og SmartDok er et av viktigste verktøyene han bruker til daglig for å forenkle arbeidsdagen sin.

Verktøy gjør jobben enda kulere

Ute på prosjekter har Alexander med seg en hel haug av sine «kule duppeditter».

– Jeg synes at det som også gjør det kult å være håndverker er bruken av alle de forskjellige verktøyene. Det er hele tiden utvikling her, og til stadighet kommer det noe nytt og smartere, forteller han.

Alexander viser fram flere verktøy som gjør hverdagen hans mer effektiv. En superlett sirkelsag, en noe annerledes hammer, laserverktøy, diverse elektriske skru- og måleapparater og ikke minst en veldig smart søppelbøtte. Alt dette for å gjøre Alexander og Håkon sin hverdag enda bedre.

– Jeg har mange smarte «duppeditter» som gjør jobben min enda gøyere!

For å registrere timer, HMS, sjekklister, holde kontroll på verktøyet og elektroniske mannskapslister, bruker han én og samme app.

– SmartDok er et viktig verktøy for oss. Det gjør hverdagen langt enklere!

Hos Totalrenovering AS har de brukt SmartDok siden 2011 og alle kunder av selskapet kan føle seg sikker på at all dokumentasjonen er av tipp topp klasse, og at de tar HMS på alvor.

Fornøyd arbeidsgiver og fornøyde kunder

Som håndverker så representerer Alexander bedriften sin på alle oppdrag.

– Fornøyde kunder er det viktigste. Kundene forventer et godt resultat og topp kvalitet av en proff aktør som oss i Totalrenovering AS.

– Når vi som håndverkere leverer så kommer kundene tilbake til oss!

En fornøyd arbeidsgiver er også en motivasjonsfaktor.

– Det er en grunn til at jeg har jobbet her i 14 år. Jeg er fornøyd med bedriften, og jeg føler arbeidsgiver er fornøyd med jobben jeg gjør. Det betyr trygghet.

TotalRenovering er en flerfaglig byggmester med rundt 60 ansatte. Siden oppstarten har idéen vært enkel for selskapet; gjennom å levere de fleste håndverksfag skal de være en flerfaglig ressurs som kan hjelpe kunden i sin helhet. Derfor navnet TotalRenovering.

Motiveres av fremtiden 

Hos Totalrenovering AS har de i tillegg til kule verktøy også fokus på fremtiden og bedriften har i dag en rekke lærlinger. 

– Det er fint å være instruktør for lærlinger. Til nå har jeg hatt seks stykker i forskjellige aldre.

I tillegg til å ta vare på lærlingene og dele den erfaringen han har opparbeidet seg, så lærer en mye selv av å ha lærlinger hevder Alexander.

– Å ta inn lærlinger er veldig positivt på det sosiale, og så lærer en mye om seg selv også. Det er veldig lærerikt!

– Så er det stort å følge dem frem til de skal ta svennebrev. Det er et bra øyeblikk!

Du kan følge Alexander Bores arbeidshverdag på hans Instagram og TikTok profil. Det anbefales!