Med SmartDoks nye app vil det vil bli en god del forbedringer rundt brukeropplevelsen, der de vil tilby et forfrisket, moderne og mer anvendelig grensesnitt. Brukerne vil likevel kjenne seg godt igjen. Foto: SmartDok
Sist oppdatert: 29-11-2022 - Annonsørinnhold 

Smart koding skaper nye muligheter

Utviklingen i mobilapper går fort, omtrent like fort som da Il Tempo Gigante fikk orden på maskineriet og akselererte ut fra arenaen i Flåklypa Grand Prix så asfalten krøllet seg.

5 år er lang tid i programmeringsverden. Følger man ikke med på utviklingen havner en fort i bakleksa.

Nye måter å gjøre ting på, nye og mer moderne programmeringsspråk dukker opp der vi bl.a kan dra nytte av ferdiglagde komponenter.  

Utviklingsavdelingen hos SmartDok ønsker til enhver tid å være fremoverlent, og da var det naturlig med nytenkning. Drøyt 5 år etter at UE-appen slik vi kjenner den så dagens lys, utvikles det en helt ny versjon.

Product Manager og UX-lead Christer Dahlslett i SmartDok forteller at det handler om effektivisering.

Kan brukerne prøve ut denne nyvinningen?
– Ja! Vi er ute med “åpen beta” nå, så folk som ønsker å teste, eller allerede vil flytte over til den nye appen har mulighet til det. 

-For Android finner man appen i Play Store, den skal være markert som “Early Access”. Appen heter “SmartDok UE (tidlig tilgang)”.

-For iOS (iPhone) må man ha Testflight-appen for å kunne bruke beta-apper. Våre kunder kan bruke følgende link for å få tilgang.

-Vi tar med glede i mot tilbakemeldinger i form av ris eller ros eller andre muligheter til forbedring, så her er det bare å hive seg rundt og laste ned ny UE-app. Vi er her for kundene våre!

-Hastigheten på utvikling blir raskere, vi kan utvikle appen én gang og den fungerer både til iOS og Android

Kan du beskrive hovedtrekkene rundt årsaken til at UE-appens utvikling begynte på «blanke ark» og med et nytt kodespråk?

– Ja det er nytt kodespråk, men det store er at det er et nytt framework (rammeverk). Et framework er en samling av allerede utviklede komponenter man kan bruke. 

-Flutter som frameworket heter er utviklet av Google. Målet med å gå over til Flutter er at hastigheten på utvikling blir raskere, vi kan utvikle appen én gang og den kan fungere både til iOS og Android.

I hovedsak handler det om å effektivisere utviklingen av mobilappene fremover.

– De gamle appene benytter seg allerede av et framework kalt Xamarin, som hadde samme tanke. Men det har vist seg å resultere i en god del dobbeltarbeid hvor man må gjøre spesifikke tilpasninger for operativsystemene.

Bedre brukeropplevelse
– Det vil bli en god del forbedringer rundt brukeropplevelsen, der vi vil tilby et forfrisket, moderne og mer anvendelig grensesnitt. Brukerne vil likevel kjenne seg godt igjen. 

-Vi kan også avsløre noe av det mer spennende, nemlig at den inkluderer en interaktiv kartvisning. I dagens UE-app er det ikke noe kart i det hele tatt, men bare en liste av prosjekter man sjekker seg inn og ut av. 

– Mannskapslista i SmartDok-appen har et kart, men det er ikke interaktivt på samme måte. Man kan se men ikke samhandle med det. I den nye kan man f.eks trykke på Geofence-området for å velge prosjekt direkte.