MEF og SmartDok lanserer HMS/KS-system
Daglig leder i SmartDok, Bjørn Tore Hagberg er glad for at løsningen endelig er på plass for MEF sine medlemsbedrifter. Foto: SmartDok
Sist oppdatert: 28-09-2022

MEF og SmartDok lanserer SmartMEF

MEF melder at at de sammen med SmartDok nå lanserer et nytt og smartere HMS/KS-systemet for alle sine medlemmer. 

Den nye løsningen blir bakt inn i SmartDoks eksisterende system, som mange av MEF medlemmer allerede er godt kjent med.

MEF og SmartDok signerte avtalen om å utvikle systemet i februar 2021. Halvannet år etter at signaturen ble satt på papiret er systemet endelig klart for å lanseres ut til alle MEF sine medlemmer. Første versjon av systemet ble sluppet 28. september. 

Stor verdi for kundene
Daglig leder i SmartDok, Bjørn Tore Hagberg er glad for at løsningen endelig er på plass for MEF sine medlemsbedrifter. 

- Først og fremst er det godt at vi endelig kan lansere noe som gir verdi for kundene.

-Alt arbeidet som er gjort det siste halvannet året er jo bortkastet om det ikke bunner ut i noe som brukes, og så lenge det ikke er lansert blir det jo heller ikke brukt.

-Deretter blir det selvsagt spennende å se hvordan det blir tatt i mot og faktisk fungerer for de som skal bruke dette, sier han.

Også MEF sin MEFs fagsjef for klima og miljø, Egil Kvingedal er strålende fornøyd med at produktet er lansert. 

- Det er gledelig over å endelig være i gang med å kunne tilby SmartMEF til medlemmene. Smartdok har gjennom det siste halvannet året jobbet hardt sammen med MEF for å komme dit vi er nå, sier Egil.

- For MEF betyr dette at vi kan fortsette med å opprettholde et tidsriktig tilbud om et malsystem innenfor KS, HMS og systemsertifiseringer til vår medlemmer.

For medlemmer av MEF vil det bety følgende i følge Egil:
- Det å ha et verktøy som SmartMEF betyr trygghet for medlemmene. I dette verktøyet finnes det maldokument og funksjoner som gjør at en enkelt kan bygge opp og tilfredsstille kravene til dokumentasjon enten gjennom myndighetskrav, egne krav eller krav fra oppdragsgiver i prosjekter.

-Dette er med på å skape en trygghet for både bedriften og de som er brukere av systemet ute på prosjektene.

SmartDok. Alt i en app

Hva er SmartMEF?
SmartMEF er MEF sitt HMS/KS-system og er et system utviklet for MEF sine medlemsbedrifter og er et ledd i en felles satsing på kvalitetssikring og HMS. SmartMEF inneholder MEF-skjemamaler, MEF-dokumentmaler, bedriftstilpassede dokumenter fra KSMEF, SJA, RUH, bildedokumentasjon og dokumentsenter.

I konstant utvikling
At SmartMEF er lansert betyr ikke på noen måter at produktet er ferdigutviklet. Det betyr at produktet er godt nok til å slippes ut til massene, og at det vil komme flere nyttige funksjoner etter hvert.

- Nå skal vi først og fremst lansere det som er avtalt, så må vi nok gjøre små justeringer slik at dette går mest mulig knirkefritt.

-Etterhvert vil det nok dukke opp både forslag på forbedringer på det som er og ikke minst forslag nye ting som burde vært i løsningen. Da er det godt å samarbeide med MEF på å prioritere de viktigste tingene, sier Hagberg.

- Vi lever i et samfunn hvor det stilles stadig større krav til bransjen både innenfor digitalisering, dokumentasjon og forbedringer.

-MEF følger denne utviklingen og vil vedlikeholde og se på utviklingsmulighetene sammen med SmartDok når behov og krav endrer seg, legger Egil til.