– I familien min har det vært malere i syv generasjoner, så jeg ble overrasket da faren min faktisk foreslo at jeg burde bli snekker i stedet.
I familien min har det vært malere i syv generasjoner, så jeg ble overrasket da faren min faktisk foreslo at jeg burde bli snekker i stedet. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker 
Sist oppdatert: 19-09-2022 - Saken er tidligere publisert på hyggeligste.no 

Syvende generasjon maler

Petter Bjarnoll er et fyrverkeri av en malermester. 56 voksne år men med en entusiasme, yrkesstolthet og energi som kan ta pusten fra en 20-åring.

Han elsker yrket sitt og mener han er privilegert som kan leve av hobbyen sin. Praten går høyt og lett i bergenser tempo, og med brede penselstrøk og mye humor forteller, demonstrerer og inkluderer han videoteamet fra Norges Hyggeligste Håndverker i alt som foregår den dagen de er på besøk.

– I familien min har det vært malere i syv generasjoner, så jeg ble overrasket da faren min faktisk foreslo at jeg burde bli snekker i stedet.

-Så jeg startet der, men firmaet gikk konkurs og da fikset faren min plass for meg i et malerfirma. Og det trivdes jeg svært godt med.

-Jeg forlot malerbransjen i noen år for å være personlig trener og gruppetrener samt “altmuligmann” ved et treningssenter, men gikk så tilbake på heltid til malerbransjen igjen.

-Der er jeg blitt og jeg gleder meg fortsatt til å gå på jobb hver dag!

Bare det beste er godt nok!
Petter driver sitt eget malerfirma, Maleren Bjarnoll AS i Bergen, og forteller at han stadig har hyggelige opplevelser når han er på jobb.

Det beste han vet er når kunden kanskje har vært bortreist og ikke har kunnet følge hele prosessen, og får hakeslepp når de får se det ferdige resultatet.

– Mitt mål er at kundene skal bli 100 prosent fornøyd hver eneste gang vi jobber for dem. Det setter jeg min ære og min yrkesstolthet i.

-Og når de anbefaler oss til andre eller ringer oss igjen neste gang, så vet vi at vi har lyktes.

At Petter har mange fornøyde kunder, vitner nominasjonene om – som stort sett er fra alle dem han har jobbet for gjennom mange år:

«Ingen over, ingen ved siden! Ingenting er umulig å fikse for Petter, han er velvilligheten selv. Super løsningsorientert, alltid positiv, bestandig en god kommentar på lager. Viser omsorg for sine ansatte, fremsnakker kollegaer, alltid opptatt av at kundene skal være fornøyde».

Petter setter stor pris på slike fine ord, og for at kundene kjapt får et godt tillitsforhold til ham når han veileder og råder dem gjennom fornyelses prosesser.

Med så lang erfaring som han har lytter de til hvilke løsninger han foreslår, selv om han selvsagt også respekterer kundenes ønsker.

Han vet bedre enn de fleste hvordan farger, mønstre, tapeter etc påvirker stemningen i et rom. Han er kreativ og har en bunnsolid farge- og stilsans etter over 20 år i faget.

– Ja, jeg er definitivt glad i kundene mine, og i mennesker generelt. Men kanskje jeg er enda mer glad i dyr enn i mennesker? Ha ha! I alle fall hilser jeg alltid først på dyrene i huset, før jeg hilser på kunden som bor der.

-Kunden er jo borte hele dagen, mens hunden eller katten ofte er hjemme mens vi jobber, så da gjelder det å være gode venner!

Tidsoptimist med et stort hjerte
Petter beskriver seg selv blant annet som en tidsoptimist. I den forstand at han ofte sier han er hjemme til middag, men når han skal gå fra jobb, kan han se en detalj som ikke er perfekt, og da blir han på jobb til han er fornøyd. Heller kald middag enn kalde kunder!

– Ja, jeg gir meg ikke før jobben er førsteklasses utført. Ingen snarveier. Og så er jeg laget sånn at jeg bare ser muligheter og løsninger, ingen problemer. Er positiv og ser lyst på livet!

Petter er kjent for faglig dyktighet, men også for å vise omtanke for kunder, kollegaer, venner og familie. Han ser alt og alle rundt seg og fanger fort opp stemninger, både gode og dårlige.

Da er han på pletten umiddelbart. Det eneste han ikke trives med, er papirarbeid. Ellers er alt gøy, påstår han, med et stort smil.

Sitt store hjerte og varme medmenneskelighet viser han også ved at han gjennom firmaet har bidratt økonomisk til Foreningen Mellom2Stoler som hjelper barn med ADHD.

Norges hyggeligste håndverker 2022

Han har også kjøpt 300 griser i Uganda gjennom hjelpeorganisasjonen Chime, for å støtte fattige kvinner i Uganda med hjelp til selvhjelp.

Gode dager med familien
Joda, dagene er travle og fine, og siden han har familie som består av kone, to voksne barn og tre barnebarn, så går mye av fritiden til dem.

– Det er stas når barnebarna er på besøk. Og så er jeg veldig glad i hagearbeid og i å pusle med ting i og rundt huset. Vi har fire katter som vi overtok fra kunder som ikke kunne ha dem lenger.

-Dem er det hyggelig å ha rundt seg. Og om det blir tid, og det ikke er pandemi eller flystreik, ha ha, så reiser vi gjerne litt også.

Og nå gleder Petter seg til å ta med kona på Oslotur:

– Ja, den turen skal vi nyte. Jeg synes kåringen er flott, og den legges godt merke til i bransjen. Noe også sosiale medier har bidratt til de seneste årene.

-Det er godt å bli lagt merke til! Jeg tror også mange unge lar seg inspirere av kåringen til å velge yrkesfag, når kåringen blant annet viser at håndverksbransjen er en helt topp vei å gå.

– At jeg er finalist i malerklassen var en veldig hyggelig overraskelse, og det er klart jeg er veldig stolt og glad!

.-Stor takk til alle som mener jeg fortjener denne æren, og for at dere har nominert og stemt meg frem på bekostning av mange andre flinke malere.

-Jeg har jobbet intenst i alle år, og da er det stas å vite at det blir satt pris på. Jeg har jo aldri markedsført meg og firmaet mitt annet enn gjennom jungeltelegrafen. Det blir spennende å se hvem som vinner til slutt!

Klikk her for å stemme på Petter!