spås en lysende fremtid
– Det er utrolig motiverende å få et fysisk resultat av hva jeg gjør hver dag, og at både kundene og jeg selv blir fornøyd med det jeg har gjort. Det er veldig tilfredsstillende å gjøre et bad nytt og vakkert. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker
Sist oppdatert: 14-09-2022  Saken er tidligere publisert på hyggeligste.no 

Spås en lysende fremtid

Murerlærling Maria fra Randaberg er målbevisst, dyktig og spås en lysende fremtid som håndverker.

Denne gledessprederen av ei jente er virkelig til inspirasjon for andre unge mennesker som skal ta et yrkesvalg!

Maria sin interesse for håndverksfaget begynte allerede på ungdomsskolen, da hun var på utplassering hos en tømrer. Etterhvert fikk Maria øynene opp for murerfaget i stedet, og ble motivert til å prøve denne nye retningen.

– Jeg syntes murerfaget så skikkelig artig ut! Så jeg søkte lærlingplass hos CCD, der jeg er nå, og fikk det! Jeg stortrives både med yrket og oppgavene.

-Foreløpig flislegger jeg mest, men vil mure mer etterhvert og gleder meg til det.

Maria er 18 år, og bor med foreldrene sine, to yngre søstre og 9 høner! Hun har i ung alder fått et stort hjerte for murerfaget. Som lærling hos CCD Eiendomstjenester har hun fått stor glede av å skape og å jobbe med hender og kropp.

– Det er utrolig motiverende å få et fysisk resultat av hva jeg gjør hver dag, og at både kundene og jeg selv blir fornøyd med det jeg har gjort. Det er veldig tilfredsstillende å gjøre et bad nytt og vakkert!

Murerlærlingen er både kreativ og initiativrik, hvor musikk og håndarbeid har en stor rolle:

– På fritiden strikker jeg mye, og lager mange mønstre selv. Jeg er også aktiv i det kristne miljøet i og rundt bedehuset, der jeg blant annet er med på å få istand arrangementer og aktiviteter blant annet for konfirmanter og for barnelaget som er 5.-7. klassinger.

-Der spiller jeg også mye piano når det er sang. Å spille piano hjelper alltid, enten jeg er lei meg, glad, sliten eller trett!

Pålitelig og nøye
Lærlingen fra Randaberg er både pålitelig og nøye i arbeidet sitt. Maria er også glad for å gi råd til valg av fliser, gjerne for å velge noe mer kreativt!

– Jeg er høflig og hyggelig, og prøver hele tiden huske på at jeg er i andres private hjem og tar hensyn til det. Jeg gir råd til kundene om flisvalg om de ønsker det, men de fleste har bestemt seg før jeg settes på jobben.

-Men jeg synes det er ganske kjedelig når det velges enkle, hvite fliser, må jeg innrømme, når det er så mye kult og flott å velge mellom!

Maria er dedikert til murerjobben og vier mye tid til det.

– Jeg jobber dessuten ofte overtid dersom jeg er midt i en jobb der lim eller lignende vil tørke og må kastes om jeg venter til neste dag. Jeg er alltid fleksibel på tiden min.

Men det hender at ting kan gå feil, men kunden ble fornøyd:

– Vi bestilte de riktige flisene, men fikk levert feil gulvfliser hos en kunde, og det ble ikke oppdaget før flisene var lagt.

-Vegg og gulv skulle være like, men sånn ble det ikke det, men det viste seg at det ble enda finere med den feilen som ble gjort! Så det var hell i uhell og en superfornøyd kunde!

Norges hyggeligste håndverker 2022

Murerlærling med et stort smil om munnen
Maria har jobbet som murerlærling i ett og et halvt år, og skal ta svennebrev sommeren 2023. Hun er veldig glad for at hun valgte yrkesfag, og ser hvordan kåringen er med på å motivere andre til å velge det samme:

– Kåringen er helt sikkert en inspirasjon for sånne unge som meg, som ikke ønsker mer skolegang og studier. Jeg er i full jobb med full lønn når jeg er 19, det er jo helt supert!

Murerlærlingen har en god tone med alle kundene og kollegaene sine, og hvis man er i dårlig humør, går det ikke lange tiden før man smiler og ler sammen med Maria.

Dette er en gjenganger i nominasjonstekstene hennes:

“Bedre og mer pliktoppfyllende lærling tror jeg enn skal lete lenge etter. Hun gir seg ikke om hun støter på en utfordring. Tidlig på jobb, jobber ekstra om det trengs, møter alltid opp med et stort smil om munnen.

Er man i dårlig humør når man møter Maria varer det ikke lenge før hun har snudd deg til å smile og le. Tross skader og sykdom Maria trør til og får jobben gjort til perfeksjon.”

Maria ser viktigheten av kåringen, og er veldig takknemlig for alle fine nominasjonstekster:

– Kåringen er veldig bra! Det er så mye bedre å heve alle de gode håndverkerne fremfor å tråkke ned de som kanskje ikke holder mål.

– Det som betyr aller mest for meg er alle de gode ordene i nominasjonene, de gjør meg veldig stolt og glad.

-Og alle kjente og ukjente som har stemt og stemmer på meg. Jeg gleder meg veldig til å treffe alle håndverkerne på finalen, og tar med meg kjæresten min, han er tømrer, forresten! Så vi passer godt sammen!

Klikk deg inn her for å stemme på Maria!