Jeg har verdens beste jobb!
– Jeg elsker å løse oppgaver og utfordringer for kundene mine, og stiller opp uansett tid på døgnet de måtte trenge hjelp. Ingen dag er lik og man er alltid ute på sprang. Det er nøyaktig slik jeg liker det. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker
Sist oppdatert: 09-09-2022  Saken er tidligere publisert på hyggeligste.no 

Jeg har verdens beste jobb!

Gabor Nemeth er en høflig og hyggelig elektriker på 26 år som smiler til deg med hele fjeset fra første faste håndtrykk.

Gabor er ydmyk og takknemlig for at tilfeldighetene førte til at han ble elektriker. Det finnes visst ikke noe negativt å si om denne mannen, hverken som fagperson eller privatperson. Her er én av mange, fine nominasjons tekster:

«Gabor er en suveren elektriker på alle måter. Faglig svært sterk, hjelpsom, sier aldri nei, smilende og hyggelig. Tar lærlingene under sine vinger».

– Det er jo utrolig hyggelig å lese slike fine ord om seg selv. Tross alt var det litt tilfeldig at jeg ble elektriker.

-Det var først da jeg fikk plass på elektrolinjen at jeg innså hvor stor interessen for faget var.

-Jeg lærte masse og innså raskt at jeg trivdes veldig godt og har ikke angret en dag siden. I dag jobber jeg hos Sperrevik Elektro i Bjørnafjorden og i likhet med yrkesvalget var også arbeidsstedet noen av et lykketreff. '

Alltid tilstede for både kunder, kollegaer og lærlinger
Gabor har alltid vært en sosial av seg og med en utpreget serviceinnstilling er kundekontakt en givende og viktig del av arbeidsdagen. Han følger opp kundene fra start til ferdig jobb og forsikrer seg alltid om at de er 100 prosent fornøyd med jobben han har gjort.

– Jeg elsker å løse oppgaver og utfordringer for kundene mine, og stiller opp uansett tid på døgnet de måtte trenge hjelp. 

-Ingen dag er lik og man er alltid ute på sprang. Det er nøyaktig slik jeg liker det.

– God kontakt med mine fine kollegaer er også viktig og det motiverer meg ekstra å alltid ha med meg en lærling på jobb.

-Når jeg ser at det jeg lærer dem skaper resultater i form av deres utvikling, blir jeg stolt av dem og glad på deres vegne. Vi har alltid lærlinger i bedriften og det er veldig givende å kunne jobbe sammen med dem. 

Gabor er opprinnelig fra Ungarn og har bodd i Norge i 10 år. Her stortrives han med arbeidsliv, samboer og hennes fire år gamle sønn. Sammen venter de baby i november og det gleder han seg stort til.

Gabor har langt på vei tilpasset seg Norge, nordmenn og vår kultur her, sier han, men de typisk norske brødskivene – de rører han ikke!

– Nei, altså … jeg er ikke helt som dere nordmenn når det gjelder mat. Jeg spiser varm mat til alle måltider, også til frokost og aldri brødskiver med pålegg!

-Jeg har heldigvis en snill samboer som er en god kokk og lager god, varm mat til meg, sier han med et smil. 

Ingen fritidsproblemer
Med full jobb og vel så det, og familie, er det ikke så mye tid igjen til andre aktiviteter for Grom. For som den fine fyren han er, så hjelper han også gjerne venner og kjente utenom arbeidstid, for eksempel som flyttemann med bil!

– Det er alltid noen å henge fingrene i. Jeg liker å snekre så nå holder jeg på å bygge bod hjemme og snart begynner jeg også på nettbasert Teknisk fagskole for å bli Elkraft ingeniør, så det blir mye studier om kveldene fremover.

Til tross for en travel hverdag har Gabor forlengst meldt seg på finalekåringen og festen i Oslo i slutten av september. Han er naturligvis spent både på hvem som blir kategorivinnere og på hvem som stikker av med hovedprisen, og den flotte arbeidsbilen.

– Kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker er veldig viktig for hele bransjen. Jeg tror alle håndverkere setter stor pris på å bli sett og få ros for jobben de gjør.

- Kåringen er også en hyggelig og flott måte å få fart på rekruttering av unge til yrkesfag.

Gabor er opptatt av å få takket alle som har nominert og stemt på ham:

– Jeg føler meg trygg på at jeg er en hyggelig håndverker, men å skulle få så mange gode ord og bli finalist! Det hadde jeg aldri trodd ville skje.

-Det gjør meg veldig stolt og glad, og jeg har lest alle 73 nominasjonene flere ganger.

-De inspirerer og motiverer meg til å fortsette å være den håndverkeren jeg er i dag og alltid levere topp kvalitet, for det er den rette og eneste veien for meg å gå, smiler Gabor.

Klikk deg inn her for å stemme på Gabor!