– Jeg har helt siden følt at jeg ikke trivdes med den utdanningen jeg tok, og jeg fikk ikke utviklet meg så mye mer enn der jeg var. Min mor tok ny utdanning som godt voksen og det inspirerte meg, i tillegg til at jeg fikk vite om muligheten innen voksenopplæring. Foto: Rør norge
Sist oppdatert: 14-04-2023 Pressemelding 

Velkommen til ny Rørambassadør

Lisa-Marie Stavnhaugen (31) er rørleggerlærling i Søstrene Amundsen AS og er et nytt tilskudd til Bli Rørleggers flotte gjeng med rørambassadører!    

Lisa-Marie Stavnhaugen er en av seks nye rørambassadører som ønskes velkommen til Bli Rørlegger denne våren. Bli litt bedre kjent med henne her, og følg henne videre på Instagram-kontoen @Blirorlegger

– Jeg kommer opprinnelig fra Sør-Fron i Gudbrandsdalen, men bor og jobber i Oslo. Fritiden bruker jeg til å ta bilder, være med venner og familie, og jeg er også veldig glad i musikk, dyr og friluftsliv.

Sig. Halvorsen

Hvorfor valgte du rørleggeryrket?

– Jeg har egentlig hatt ønske om å bli rørlegger helt fra jeg gikk på ungdomsskolen, men ble ledet i feil retning og valgte en utdanning som frisør og make-up artist.

– Jeg har helt siden følt at jeg ikke trivdes med den utdanningen jeg tok, og jeg fikk ikke utviklet meg så mye mer enn der jeg var. Min mor tok ny utdanning som godt voksen og det inspirerte meg, i tillegg til at jeg fikk vite om muligheten innen voksenopplæring.

– I en alder av 30 år valgte jeg å ta steget og starte reisen mot rørlegger. Nå er jeg voksenlærling hos rørleggerbedriften Søstrene Amundsen AS og stortrives på jobb hver dag!

Hva liker du best med rørleggeryrket?

– Det jeg liker best med å være rørlegger er først og fremst de jeg jobber med! Det er veldig spennende, utfordrende, aktivt, sosialt, tungt (på en god måte), gode arbeids tider, god lønn og et veldig vidt spekter som man kan utvikle seg i. Mulighetene er mange!

Teknisk totalentreprenør som skaper smarte og bærekraftige bygg hvor folk trives

God Morgen Norge 

Tirsdag 11. april kunne du se Stavnhaugen sammen med rørleggermester Mathilde Olsen og fagsjef i RørNorge Eli Hermine Heyerdahl Eide direkte på TV 2, da de fikk besøk av God Morgen Norge. Her ble det snakk om rekordsøking til rørleggerfaget - for tredje år på rad.

Rekrutterer til rørfaget på unges premisser

Rørambassadørene er en del av Bli Rørlegger, RørNorges rekrutteringskampanje, der kommunikasjonen skjer på de unges premisser. Våre unge, lovende rørambassadører viser frem bredden i rørleggerfaget og utviklingsmulighetene som finnes. 

– Her er rørambassadørene helt sentrale. Dette er ungdom som er glad i rørfaget, og som har sagt seg villig til å snakke om det til andre unge.

– I tillegg til å framsnakke faget i og utenfor jobben og på sosiale medier, kan de besøke ungdomsskoler og videregående skoler og fortelle om faget – etter avtale med arbeidsgiver og våre opplæringskontor.

– Vi er overbevist om at ungdom snakker best med andre unge, sier Eli Hermine Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene Norge.

Rørambassadørene rekrutteres i samarbeid med opplæringskontorene og Rørentreprenørene Norge er i ferd med å få et nettverk av rørambassadører over hele landet. I tillegg til å fremme faget i sosiale medier og bidra på ulike arrangementer kan de være rollemodeller i media.