Sortland Entreprenør skal pusse opp Parkveien 2 i Sortland.
Det er alltid morsomt å bli tildelt nye prosjekter, men ekstra morsomt det når det er snakk om en ombygging av det aller første bygget Sortland Entreprenør satte opp helt tilbake i 1965. Foto: Inger Merete Elven

Tilbake der alt startet for 57 år siden

Sortland Entreprenør inngikk 4.januar kontrakt med Sortland Kommune, om renovering og bygging av takopplett av Parkveien 2 på Sortland, det aller første bygget selskapet bygde for 57 år siden. 

Det er alltid morsomt å bli tildelt nye prosjekter, men ekstra morsomt det når det er snakk om en ombygging av det aller første bygget Sortland Entreprenør satte opp helt tilbake i 1965, heter det i en melding fra selskapet. 

Ombygging gjøres for å få plass til nye kontorer og oppgraderte møterom og spisefasiliteter for Sortland Kommunes rustjeneste. Det etableres et nytt takopplett på taket som gir gode kontorer med store vinduer med vakker utsikt mot Sortlandssundet.

Det gjøres også en oppgradering av parkeringsplassen og uteområdet. Prosjekteringen starter umiddelbart av Norconsult avd. Harstad og vi håper å komme i gang med det fysiske arbeidet i starten av februar. Prosjektet skal ferdigstilles til sommeren.

Saken fortsetter under annonsen:
SmartDok. Alt i en app

Det første prosjektet
Våren 1965 så Sverre Jensen og Oddmund Pedersen hver for seg en annonse i lokalavisa der det ble lyst ut anbudskonkurranse for bygging av ny sykestue på Sortland. De ble enige om å legge inn et anbud i fellesskap. Tre dager senere gikk fristen ut.

De brukte tida godt – til å sondere, beregne, kalkulere og dobbeltsjekke tallene. De fikk oppdraget, til en verdi av halvannen million kroner, og mange i bransjen spådde at det personlige selskapet – Pedersen & Jensen – ville få et kort liv, og at det første prosjektet også ville bli det siste.

Men de leverte varene. Duoen løste ikke bare oppgaven med glans, de gjorde det med en slik faglig overbevisning at firmaet fort ble markedsledende i området – og det personlige selskapet Pedersen & Jensen vokste. Dette ga grunnlag for videre satsing under navnet Sortland entreprenørforretning AS, som igjen skjøt knopper i form av nye selskap og virksomheter og har utviklet seg videre til konsernet Kronsteingruppen.

Kronsteingruppen i dag
Kronsteingruppen (tidligere SE-gruppen) er i dag regionens største leverandør av entreprenørtjenester og byggevarer. Hovedkontoret ligger på Sortland, med datterselskaper i Harstad, Hadsel, Kvæfjord og Evenskjer.

Opp gjennom årene har Kronsteingruppen, med Sortland Entreprenør i spissen, ført opp ett stort antall bygg over hele Vesterålen. I jubileumsåret 2014 overleverte de sitt mest omfattende byggeprosjekt hittil – Kulturfabrikken på Sortland. Stolthet og engasjement, har sammen med kvalitet, vært sentrale verdier helt siden Oddmund og Sverre startet virksomheten i mai 1964.