Smittestopp-appen oppdager 80 prosent av nærkontakter
-Smittestopp-appen oppdager 80 prosent av nærkontaktene. Det viser at den er et godt supplement til den manuelle smittesporingen, forutsatt at mange nok har lastet den ned, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL Foto: BNL
Sist oppdatert: 26-05-2021

Smittestopp-appen oppdager 80 prosent av nærkontakter

BNL anbefaler alle som ikke allerede har gjort det om å ta i bruk Smittestopp-appen. – Selv om mange er vaksinerte nå, så er ikke pandemien over.

-Smittestopp-appen oppdager 80 prosent av nærkontaktene. Det viser at den er et godt supplement til den manuelle smittesporingen, forutsatt at mange nok har lastet den ned, sier Jon Sandnes, adm.  dir. i BNL, i en melding.     

– Det er lavere nasjonalt smittenivå nå og mange piler viser riktig vei. Vi ser imidlertid flere eksempler fortsatt på lokale utbrudd som sist i Hamarregionen, sier Sandnes.

Mange byggeplasser har der hvor det har vært forhøyet smitte innført smitteverntiltak på rødt nivå i tråd med vår smittevernstandard for byggeplasser hvor det også anbefales å ta smittestopp-appen aktivt i bruk.

Brafas - Rud Svømmehall

Bakgrunnen for anbefalingen av smittestopp-appen var at BNL inngikk et samarbeid med FHI om å få ansatte og bedrifter i byggenæringen som er en arbeidsintensiv næring til å gå foran i februar. BNL har fått tilbakemeldinger fra mange bedrifter om at dette er et godt tiltak.

– Funnene i denne undersøkelsen fra FHI er positive og viser at smittestoppappen kan bidra til å forebygge videre smittespredning, sier Sandnes videre.

Sandnes anbefaler på det sterkeste å ta appen i bruk.

– Inntrykket er fortsatt at de aller fleste bedriftene gjør en god innsats for å forhindre smittespredning på byggeplasser, men vi må ikke nå bomme på oppløpssiden. Derfor er det klokt å ta i bruk alle tilgjengelige verktøy som kan bidra til å minste spredningen av Covid19, avslutter Sandnes.

Les undersøkelsen her: