Peab bygger Herkules Park i Skien
-Vi ønsker å tilføre lokalmiljøene verdi ved å bygge boliger i forbindelse med sentre som inneholder møteplasser, helsetjenester og handlemuligheter, sier kommersiell direktør i Citycon, Håkon Tuv Dalland. Ill: Arkitektkontoret Point.
Sist oppdatert: 21-01-2021

Peab bygger Herkules Park i Skien

I september starter Peab oppføringen av 40 nye leiligheter ved Hjellevannet i Skien. Leilighetene skal være innflyttingsklare sommeren 2023.

Klosterfoss Utvikling, som eies av Citycon og Peab Eiendomsutvikling, står bak utviklingen av Herkules Park. Nå settes spaden i jorda på det første av i alt to byggetrinn.

Peab er valgt som totalentreprenør, for en kontraktssum på 119 millioner kroner eks. mva.

– Vi er veldig klare for å gå i gang med dette byggeprosjektet. Grunnforholdene på tomta er gode, og vi ser for oss en effektiv byggeprosess med høy kvalitet i leveransen.

-Vi utfører alt av tømrerarbeider og deler av betongarbeidene med våre egne fagarbeidere, og vi skal også ha med lærlinger i prosjektet, sier Terje Kaasa Larsen, regionsjef i Peab Bygg, i en melding. 

Terje Kaasa Larsen, regionsjef i Peab AS. Foto Hilde Brevig.

Ønsker å tilføre lokalmiljøene verdi
Klosterfoss Utvikling har i løpet av 10 år bygget til sammen 160 leiligheter i Herkulesområdet. Herkules Park får beliggenhet like ved Herkules Senter i Skien kommune.

Her skal det bygges totalt 85 boliger fordelt på fire leilighetsbygg, rett ved Hjellevannet. Prosjektets totale salgsareal er på ca. 7.600 kvadratmeter.

– Vi opplever at boligprosjektene i dette området har vært populære og at folk trives. Det er dette vi ønsker å få til ved flere av sentrene våre i hele Norden.

-Vi ønsker å tilføre lokalmiljøene verdi ved å bygge boliger i forbindelse med sentre som inneholder møteplasser, helsetjenester og handlemuligheter, sier kommersiell direktør i Citycon, Håkon Tuv Dalland.

Fantastisk beliggenhet mot Hjellevannet
Første byggetrinn består av to seks etasjer høye leilighetsbygg, og en underliggende parkeringskjeller med rundt 42 parkeringsplasser.

– Prosjektet har en fantastisk beliggenhet mot Hjellevannet med gode solforhold. Planløsningene er åpne og gjennomgående. Leilighetene er mellom 67 og 130 kvadratmeter, med to til fire soverom, sier prosjektleder Trond Nygård i Peab Eiendomsutvikling.