Anna-Lena Öberg-Högsta
-Som et verdensledende konsulentselskap innen teknologi, prosjektering og rådgivning ser jeg store muligheter i å sikre kundenes behov for fremtiden ved å styrke vårt samarbeid regionalt og globalt, sier Öberg-Högsta. Foto: WSP
Sist oppdatert: 05-10-2021

Ny administrerende direktør i WSP

WSP er en av de største aktørene i det nordiske markedet innen teknologirådgivning. Nå samler konsernet de nordiske landene i sin egen region.

Leder for den nye regionen blir Anna-Lena Öberg-Högsta, tidligere administrerende direktør i Golder, et globalt selskap som WSP kjøpte i april i fjor.

- Jeg gleder meg veldig til å lede WSP i Norden og til å få en mulighet til å videreutvikle samarbeidet vårt. Verden vår endrer seg ekstremt fort, og det krever nye måter å jobbe med digitale løsninger og klimaspørsmål.

HRP - Prosjektledelse fra A til Å

-Som et verdensledende konsulentselskap innen teknologi, prosjektering og rådgivning ser jeg store muligheter i å sikre kundenes behov for fremtiden ved å styrke vårt samarbeid regionalt og globalt, sier Öberg-Högsta, i en melding. 

Anna-Lena Öberg-Högsta er dr.techn. og professor i geoteknikk. Hun har mer enn 28 års erfaring innen miljø og byggebransjen, og over 20 års ledererfaring fra internasjonale roller, sist som administrerende direktør i Europa og Midtøsten i Golder Associates.

- Vi vil investere i og fokusere på samarbeid for å styrke og utnytte kompetansen som finnes, og legge til ny kompetanse gjennom organisk vekst og oppkjøp for å maksimere tjenestetilbudet videre.

-Jeg er overbevist om at investeringen i Norden vil føre til at WSP styrker sin posisjon ytterligere i markedet, sier Öberg-Högsta.

Anna-Lena Öberg-Högsta tiltrådte den nye stillingen 1. oktober. Magnus Meyer, som tidligere var både administrerende direktør i WSP i Sverige og sist for WSP Norden og Europe, forlater selskapet etter åtte år.

WSP i Norden har over 6000 ansatte, hvorav 550 i Norge. Mickey Johansson er fremdeles administrerende direktør i WSP Norge.