Previous
Next
Bybadet har blitt veldig bra, med høy kvalitet på både løsninger og arkitektur. Det er virkelig et flott bygg, som visuelt sett er tilpasset omgivelsene der det ligger nesten litt skjult i terrenget. Det er først når du kommer inn i badet at du forstår hvor stor det egentlig er. Foto: Hans-Petter Brandal, Veidekke
Sist oppdatert: 10-02-2021

Ålesund Bybad - et kjempeløft for byen 

Ålesund Bybad er etter år med planer og drømmer endelig klart. Byens nye storstue med badeland og tre blokker med leiligheter, ligger like utenfor bykjernene på «Øvre Utstillingsplass». 

Et signalbygg verdt å vente på
-Selv kom jeg inn i prosessen høsten 2020, men som mange allerede vet er dette et prosjekt som har vært diskutert de siste 20 årene. Når man ser resultatet må man si at det har vært verdt å vente på, for det har blitt et fantastisk bygg, sier daglig leder Lasse Hoel til Norsk Byggebransje.

-Badet tilbyr opplevelser for hele familien, fra de yngst til eldst. Svømming, treningsarena, velvære og helse, her er noe for enhver smak. Badet blir et viktig tilbud både for byens innbyggere og turister.

-Ålesund sentrum er lite, dermed er det desto viktigere er det å legge til rette for aktivitet. Bybadet vil forhåpentligvis gi ringvirkninger og bidra til et levende sentrum, med kort vei til fritidsaktiviteter for hele familien og økt aktivitet for næringslivet.

Birkelund kran & transport- Når kvalitet teller.

Veidekke har gjort en fantastisk jobb!
-Entreprenør Veidekke, har brukt sin kompetanse og erfaring, vært løsningsorienterte og opptatt av å få til en velfungerende drift. Takket være dem er det lagt til rette for mange gode løsninger, hele tiden med brukerne i fokus.

-Vi har hatt et godt samarbeid og bygget står klart til avtalt tid, tross utfordrende tider og restriksjoner.

Et godt stykke arbeid med flinke fagfolk
Dette er et stort prosjekt for oss sier Hans-Petter Brandal, prosjektleder i Veidekke Entreprenør AS til Norsk Byggebransje. 

-Å bygge et kompleks badeland er utfordrende og tekniske krevende i seg selv, men her har vi i tillegg kombinert bybadet med 3 boligblokker i 6 etasjer og parkeringskjeller. 

-Det har vært en relativt kort prosess, fra skissestadiet med rådgivnigsfagene til prosjektet ble realisert. Det handler om et godt stykke arbeid med masse flinke fagfolk og håndverkere involvert. 

-Bybadet har blitt veldig bra, med høy kvalitet på både løsninger og arkitektur. Det er virkelig et flott bygg, som visuelt sett er tilpasset omgivelsene der det ligger nesten litt skjult i terrenget. Det er først når du kommer inn i badet at du forstår hvor stor det egentlig er. 

VEØY – Når lokal kunnskap teller

-De flotte betongkonstruksjoner med fine fasonger, er utført eksemplarisk av våre egne fagarbeidere på betong. Flere av ytterveggene er bygd på skrå. Det er utførelsesmessig utfordrende. Innvendig er  det installert et påkostet lysanlegg som skaper fin stemning når det blir mørkt.

-Det har vært en stor byggeplass og på det meste hadde vi 15 funksjonærer på organisatorisk nivå. I den verste fasen med restriksjoner og nedstengninger reorganiserte vi oss raskt slik at 50% jobbet fra hjemmekontor. Slik sikret vi med en praktisk tilnærming at vi alltid hadde disponibelt mannskap om vi skulle bli rammet av er korona utbrudd. 

-Effekten av tilnærmingen vi gjorde veldig tidlig, har hjulpet oss til å gjennomføre byggeprosessen helt uten smittetilfeller. Lignende tiltak landet rundt har gjort at vi har klart oss bra, både lokalt og regionalt. 

-Utfordringene har vært leveranser, for oss som andre. Sklie fra Sverige og bølgemaskin fra Skotland, er eksempler på det. Slike installasjon krever spesialkunnskap og begge deler var bestilt som totalleveranser som inkluderte montasje. Da hjelper ikke karantene krav på tidsskjema. 

Byggmontering Møre AS er en ledende entreprenør for systeminnredninger i næringsbygg og andre offentlige bygg i Møre og Romsdal.
VVS Teknikk - Tverrfaglig VVS Entreprenør

-Selv om vi har klart oss uten smitteutbrudd er det klart at vi har følt på det samme som bransjen generelt det siste året. Foreldre som må bli hjemme med barn, som ikke fikk gå til barnehage og skole.

-Personalutfordringer med tanke på reiserestriksjoner og karantene, men du vet, vi er veldig løsningsorienterte i byggebransjen og kom i mål også denne gang.

-Bybadet er allerede tatt i bruk og boligblokkene overleveres 17 mars. Alle involverte har god grunn til å være fornøyde med innsatsen og resultatet, avslutter Brandal

Daglig leder Lasse Hoel, har selv bakgrunn som svømmer, med 6 NM-gull og 17 NM-medaljer i bagasjen. Er det engasjement for sporten som har ført deg til jobben som daglig leder av Ålesund Bybad?

-Jeg har alltid brent for at folk skal være aktive, og da kanskje spesielt i vann, så dette er en spennende jobb for min del. Jeg har blant annet tidligere jobbet med aktivitetsutvikling klubbutvikling og Norges svømmeforbund. 

-Det gir meg mye glede at andre finner svømmegleden og ikke minst blir trygge i vann, og da spesielt barn og unge. Det vil jeg fortsette med når vi jobber for at Ålesund skal bli en svømmeby.

Offisiell åpning
-Vi åpnet dørene 19 januar, men det ble ikke mer enn noen ballonger i disse tider, men brukerne er fornøyde og vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Det er stor stas med et flott bygg som er blitt et virkelig signalbygg i byen, avslutter Hoel

HTH Kjøkken og garderobe Ålesund
EL 24 - En komplett elektrobedrift på Sunnmøre.

Stolte aktører: 

Eksperter på arbeid i høyden og på tilkomstteknikk NOG har spesialisert seg på stillastjenester samt multidisiplintjenester, der det grunnleggende elementet er tilkomstteknikk. Ofte kombinert med mekaniske tjenester, bredt spekter innen inspeksjon og sertifiserte sveisere.

Vi ønsker å takke Veidekke for tilliten og valg av oss som samarbeidspartner og underleverandør. Vi har hatt stor glede av å samarbeide med Veidekke, samt gleden av å bidra med våre tjenester gjennom hele prosjektet! Torbjørn Vartdal, DM Scaffold / NOG ACCESS

Birkelund kran & transport, har 27 års erfaring innen kran og transportbransjen.  Bedriften holder til i Ålesund, men via våre samarbeidspartene tar de også på oss oppdrag i hele landet. Ingen oppdrag for små, og ingen for store. Med 95 tm kranbil og dyktige sjåfør sørger for at  jobben utføres på en trygg og effektiv måte.

Veøy AS er et av landets største privateide transportselskaper med nærmere 350 enheter og 480 ansatte. Bedriften har kontorer 11 steder i Norge. Veøy har en klar målsetting om å være lokalisert nær kunden – vi desentraliserer der andre kanskje sentraliserer. Kunnskapen skal sitte lokalt, der det skjer, nær deg. Derav deres motto – Når lokal kunnskap teller!

EL 24 - En komplett elektrobedrift på Sunnmøre. Med mange dyktige fagarbeidere kan EL24 tilby kunder tjenester innen elektro-, tele/data og bygg-automasjonsarbeid, enten det gjelder hjemme, på hytten eller i bedrift. Takk for tilliten og et godt samarbeid i et spennende prosjekt. 
Helge Wolstad Avdelingsleder Entreprise

HTH startet opp i Ålesund i 1979 og har etterhvert vokst til en bedrift med 21 ansatte. I butikken i sentrum av Ålesund finner du 800m2 med inspirerende utstillinger. I tillegg til kjøkken og hvitevarer lager HTH også baderomsinnredninger, garderober, stueløsninger og vaskerom. 

Byggmontering Møre AS. En ledende entreprenør for systeminnredninger i næringsbygg og andre offentlige bygg i Møre og Romsdal. Bedriten utfører også tradisjonelle tømrer- og snekkeroppdrag, og kan tilby totale innredningsløsninger som totalentrepriser i samarbeid med aktører innen andre fag. Rådgiving er en del av vår virksomhet og er ofte starten på vellykkede prosjekter.

VVS Teknikk Møre AS. Tverrfaglig VVS Entreprenør med kompetanse som favner vidt og spenner fra Ingeniører innen VVS, elektro og bygg, rørleggere med fagbrev, ventilasjonsmontører med ulik mekanisk og bygg faglig utdanning, blikkenslagermester, kuldeteknikk, økonom m.m.