Ny daglig leder i Nipas AS
- Dette var en mulighet jeg simpelthen ikke kunne takke nei til, sier Lavik. Selskapet har de siste årene hatt en meget positiv utvikling, har klare målsettinger og ambisjoner og har ansatte som sprer positiv energi rundt seg. Fra venstre Berge Lavik og Styreleder i Nipas, Terje Lyngaas. Foto: Nipas
Sist oppdatert: 08-10-2021

Berge Lavik er ny daglig leder i byggentreprenøren Nipas AS

Entreprenøren med røtter tilbake til 1994 har opplevd stor vekst de siste årene. Antall ansatte bikket nylig 50 og for 2021 styrer selskapet mot en omsetning på 230 millioner.

Nå melder selskapet at de har hentet inn Berge Lavik (47) for å lede firmaet mot ytterligere vekst. 
 
- Dette var en mulighet jeg simpelthen ikke kunne takke nei til, sier Lavik. - Selskapet har de siste årene hatt en meget positiv utvikling, har klare målsettinger og ambisjoner og har ansatte som sprer positiv energi rundt seg.

-Jeg synes det er et perfekt tidspunkt å ta over som daglig leder på, da markedet er til stede, vi har mange ansatte med høy kompetansen som sammen med nyansatte skal sørge for at vi når målene vi har satt oss og vi har en langsiktighet i vår forretningsplan.
 
Siviløkonomen er langt fra ukjent med bransjen han nå skal lede an i.

- Jeg har de siste 10 årene jobbet innenfor byggebransjen både med ledelse, salg, markedsføring og forretningsutvikling. 

Inkluderende leder med stort fokus på den ansatte
De første dagene i ny stilling har naturlig nok gått med til å bli bedre kjent med bedriften og de ansatte.

- Jeg har fått et veldig godt inntrykk av bedriften så langt. Blide og positive medarbeidere som er stolte av å jobbe i Nipas og som ønsker å bidra til ytterligere fremgang.

Når det gjelder utøvelse av lederrollen er Berge opptatt av samspillet internt i bedriften.

- Jeg er en leder som liker å inkludere mine medarbeidere og som søker å skape et så bra miljø som mulig rundt alle ansatte, slik at vi sammen får og har den energien som er nødvendig for å klare den reisen vi skal ut på.

-Trivsel er ekstremt viktig og mitt lederskap er fundamentert på grunnlag av at hver enkelt ansatt må og skal verdsettes og ses.
 
Offensive ambisjoner for Nipas
- Vi skal fortsette den utviklingen som selskapet har hatt det siste året og som er i tråd med de forventningene som styret har.

-Målet på sikt er at Nipas skal være en godt etablert og foretrukken byggentreprenør for prosjekter i vår nisje, for hele Østfold og stor - Oslo, avslutter Lavik.

Byggern - Vi gjør det enkelt å være proff

Styreleder i Nipas, Terje Lyngaas, er glad for å ha fått med Lavik på laget.

- Vi ser at han har en spennende bakgrunn som vi mener vil være en perfekt match med hva Nipas trenger i sine videre vekstplaner.

-Vi har lært Lavik å kjenne som en person som har fokus på mennesker, er energisk og som evner å drive saker fremover. Vi gleder oss til å bli mer kjent med Lavik videre fremover, uttaler Lyngaas.

Om Nipas AS
Nipas AS er en entreprenørbedrift med base på Torp i Fredrikstad, samt regionskontor på Mastemyr
som dekker Stor-Oslo. Bedriften ble etablert i 1994, og har ansatte med høy kompetanse og lang
fartstid i bransjen. Vi er i stadig vekst og styrer mot en omsetning på 230 millioner. 

Vårt slagord er «lover mye – leverer mer», og i dette ligger blant annet ambisjonen om å være en bærekraftig og fremtidsrettet aktør i byggebransjen. Eksempelvis var Nipas første entreprenør som ble Miljøfyrtårn i Østfold, vi stod bak Fredrikstad Kommunes første fossilfrie byggeplass og Sarpsborgs Kommunes første bygg i massivtre.

Vi er for tiden 50 ansatte med en fin blanding av erfarne medarbeidere og ungdommelig entusiasme og pågangsmot, som sammen utgjør et vinnerlag i et tøft marked. Vi er godkjent som lærebedrift og ser vår rolle for å utdanne nye fagarbeidere ved å ta inn lærlinger. Mange har fått fast ansettelse etter endt læretid.