(FV) Tora Marie Nitter, Anette Fleischer, Marianne Marsteng Nilsen og Synne Brustad fra TIND Arkitektur blir nå en del av Asplan Viak. Fra 1. mars utgjør de Lofotens største arkitektmiljø og jobber fra Asplan Viaks kontorer på Leknes og i Svolvær. Foto Asplan Viak.
Sist oppdatert: 15-02-2023 -Pressemelding 

TIND Arkitektur blir en del av Asplan Viak

-Med sammenslåingen av de to selskapene får Asplan Viak en unik posisjon i Nord og vi er et skritt nærmere ambisjonen om å bli regionens ledende arkitekt- og rådgivningsmiljø for byggeprosjekter med høye bærekraftsmål, sier divisjonsdirektør for Arkitektur og Bygg i Asplan Viak, Lise Haaland Eriksen.

Fra 1. mars blir TIND Arkitektur AS en del av Asplan Viak.

-TIND Arkitektur representerer en veldig spennende og viktig nerve i arkitektmiljøet i Nord-Norge.

-Deres prosjekter har gjort seg bemerket i regionen. Historie, kystkultur og bærekraft er sentrale begreper som ivaretas svært godt i deres portefølje – en profil som passer veldig godt inn med Asplan Viaks målsettinger, sier Lise Haaland Eriksen.  

Medarbeiderne i TIND vil bli en del av Asplan Viaks kontorer i Svolvær og Leknes.

Alt du trenger på et sted – elektriker, rørlegger og ventilasjonshjelp

Arktisk urbanitet med lokal forankring

De fire ansatte i TIND arbeider innen et bredt fagfelt; fra konsept- og stedsutvikling, planlegging og regulering, prosjektering og rehabilitering, kunst, interiør og brukermedvirkende prosesser.

-Asplan Viak er et av de få tverrfaglige miljøene - med både lokal- og nasjonal forankring - som har spisskompetanse innenfor miljø og bærekraft.

-Sistnevnte har vært en viktig premissgiver i TINDs tilnærming til arkitektur og stedsutvikling,sier daglig leder i TIND Arkitektur, Synne Brustad. 

- Som en del av Asplan Viak ser vi frem til å kunne bidra til helhetlige løsninger for arktisk urbanitet og bærekraftige kystsamfunn, men ikke minst skape merverdi for kundene våre, legger Anette Flesicher, kreativ leder, til.  

Styrket i Nord

Med oppkjøpet av Stein Hamre Arkitekter for knappe to år siden og TIND Arkitektur nå, blir Asplan Viak en sterk premissleverandør for arkitektur i regionen.

-TIND komplementerer og forsterker arkitektmiljøet vårt i Nord-Norge og sammen med alle feltene innen plan, arkitektur og ingeniørfag vi huser i Asplan Viak, blir vi nå enda mer slagkraftig og robust, sier leder for region Nord, Jon Vidar Jonsson.