Previous
Next
-Fra Betonmast har vi i hovedsak vært to mann på Volmax. Anleggsleder Andreas Haugsvær og jeg. Utrolig lærerikt og morsomt å jobbe med en stødig kar som han. Fra venstre: Anleggsleder Andreas Haugsvær og Prosjektleder Henning Sørlie. Betonmast Innlandet AS. Foto: Norsk Byggebransje
Sist oppdatert: 23-03-2021

Volmax - Hamar 

Vi skrev kontrakt med Cognia Eiendom AS 18. desember i 2019 og startet med utvendige grøfter i månedsskifte februar/mars 2020, før betongarbeidet startet rett etter påske samme år. Bygget ble overlevert helt etter plan 1 mars i år. Det forteller prosjektleder i Betonmast Innlandet AS, Henning Sørlie til Norsk Byggebransje. 

-Bygget er 94 meter meter langt, totalt nesten 4.300 kvm og tomten er 19 mål, så det har vært lett å holde avstand i restriksjons tider ler han. Med digitale prosjekteringsmøter og utendørs fremdriftsmøter har alt fungert veldig smidig for vår del, byggeprosjektet er gjennomført helt uten smittetilfeller. 

-Betonmast Vestfold og Telemark har bygd for Cognia Eiendom i Vestfold tidligere, så vi dro på besøk og dro veksler på deres erfaringer. Akkurat som Betonmast Østfold har nydt godt av våre erfaringer til deres Volmax-prosjekt som er i sluttspurten på Rygge. 

-Det har vært et veldig godt samarbeid med byggherre, vi skjønte raskt at vi trakk i samme retning. Det gjelder også Volmax Hamar, som er leietaker av bygget og kan se fram til å være i full drift i nye lokaler rett etter påske. 

Brumunddal Elektro - Volmax Hamar

-Volmax holder i dag til bare noen hundre meter fra det nye bygget, på andre siden av E6. Der har de vokst ut av lokalene og har en trang tomt. Med nytt bygg blir de å synes godt i terrenget og får i tillegg langt mer plass å boltre seg på. 

-Største utfordringer var nok store byggherreleveranser på slutten av prosjektet, men med god innsats fra alle parter løste også deg seg. Kontrakten vår var på 57 millioner, mens verksted og utstyr var på 20 millioner. Sakseløfter, trykkluft, kompressorer, kraner og verksted graver m.m. 

-En stor del kom inn veldig sent i byggeperioden, så vi fikk brynt oss når omfanget ble større enn forventet, men det bød også på noen morsomme opplevelser.

-Et eksempel er de 3 prefabrikkerte verksted gravene som ble levert fra Tyskland. Med doble vegger i stål skulle de støpes på plass. 2 av dem var 32 meter lange og ble fraktet med trekkvogner som hadde 3 aksler helt bak på transporten. 

-Leveranse kom rundt 1 mai, når E6 var under full ombygging med flere små, provisoriske rundkjøringer. Det var så trangt at det gikk en kar bak transporten og styrte bakakslingen med fjernkontroll. Vi stod klar med 250 tonns heisekran for å få alt på plass, en opplevelse for livet. 

-Fra Betonmast har vi i hovedsak vært to mann på Volmax. Anleggsleder Andreas Haugsvær og jeg.
Utrolig lærerikt og morsomt å jobbe med en stødig kar som han.

-Personlig forbereder meg på å gå av med pensjon, mens Andreas er 30 år. Han har vært en stor ressurs og vi har nok begge lært mye av hverandre underveis. 

-Vi har gjort tømring og betongarbeid selv, resten er utført av underentreprenører. Jeg har jobbet i byggebransjen i 44 år og må si at jeg ikke kan huske et prosjekt hvor det har vært så godt stemning. Vi er meget fornøyd med alle involverte og har sagt det til dem. 

-Bygget er overlevert, men vi jobber fortsatt med litt finpuss og gleder oss med Volmax gjengen. 

-For Betonmast Innlandet venter nå flere store boligprosjekter, men vi står alltid parat til å hjelpe byggherrer på Hadeland, Toten, Gjøvik, Hamar og Lillehammer, så det er bare å ta kontakt, avslutter Sørlie. 

Port Innlandet - Volmax Hamar

Stolte aktører: 

DEMANOR lhar evert 2 stk. 5 tonn traverskraner med en spennvidde på 15 meter til Volmax nye verksted på Hamar. Begge traverskranene betjenes ved hjelp av DEMAG radiostyring med display, toveis kommunikasjon og lastanvisning.

Det er også levert 1 stk. 1.000kg lettkransystem type KBK med 5,5m spennvidde. Dette kransystemet kan tilpasses og utvides etter kundens behov. DEMANOR har levert over 11.000  lettkransystemer i hele Norge. DEMAG har utviklet og produsert skinner og komponenter til dette i over 50 år. Vi takker for oppdraget og gratulerer byggherre og Volmax med flott nytt bygg. Tommy Marthinsen, Salgsingeniør Demanor AS. 

Arexa AS, tidligere GK Sikkerhet AS, ble etablert høsten 2017 med avdelinger i Oslo, Innlandet og Rogaland. Arexa er en leverandør av fremtidsrettede og innovative sikkerhetsløsninger for sikring av mennesker og eiendom i alle typer yrkes- og formålsbygg.

Til Volmax  Hamar, har Arexa har levert lås og beslag, adgangskontroll og innbruddsalarm til Volmax sitt nye bygg. Vi takker Betonmast Innlandet for tilliten og oppdraget. Kenneth Furesund, leder salg og forretningsutvikling.

Port Innlandet AS leverer årlig cirka 300 enheter innenfor et bredt spekter av porter og lastesystmer hovedsaklig til næringsvirksomheter. Vi importerer høykvalitetsporter, utstyr og deler fra produsenter i Nord-Europa. All montasje og ferdigstillelse skjer hos kunden.

Arexa Sikkerhet
Rørlegger Arve Hagen

Brumunddal Elektro AS setter lys og skaper varme i hjem. Vi hjelper lokale næringer med å skape vekst. Hver dag skaper vi våre kunders visjoner om til virkelighet. Dette er mer enn bare en jobb. Det er dette vi brenner for. Vi gratulerer ot takker for oppdraget på Volmax Hamar. Prosjektleder, Simen Haugsjordet. 

Rørlegger Arve Hagen har i over 50 år har vi vært den foretrukne rørleggeren i Brumunddal og jobber i dag for privat- og proffmarkedet i Ringsaker, Hamar, Stange, Løten, samt Elverum. Selskapet er en del av Assemblin, en av de største rørentreprenørene i Norden og utfører alt av rørleggerarbeid.

Holta & Håland er en aktiv og industriell eier med kunnskap, erfaring og kapital for å skape vekst i våre selskaper. Vi er aktive i utviklingen av selskapene og er en pådriver for etablering av nye forretningsområder, nye produkt- og markedsområder.

Andre aktører: 
Bjørnstad Prosjektering AS, Norconsult AS, Berglund Stål og Blikk AS, Firesafe AS, Cowi AS, IT-Tek AS, Automateriell AS, Nederman AS, NTT, Saxi Produkter AS, H-fasader Glass Team AS, Tiller-Vimek AS, Emil Håberget AS, HTH Kjøkkenforum, Nordic Door AS, Maskinstyring AS, Orona Norway AS, Malermester Skancke AS, Ivar Bråthen Mekaniske AS, Espa Murmesterforretning AS, Opplandske Betongindustri AS, Rejlers Norge AS, Løvlien Georåd AS, Exigo VVS AS, Arealtek AS, Port-Service Øst AS, Vental Hunter Douglas Norge AS, Armec AS, Tøftum Innredning AS, Byggpartner AS, Betonmast Innlandet AS, Oddbjørn Hagen AS, Lian Trevarefabrikk AS.