Følg drømmen, ikke strømmen lærling i voksen alder
Med historier om bioingeniøren som ble tømrer, servitøren som ble rørlegger og restaurantsjefen som ble blikkenslager m.fl håper vi å vise yrkesfag fra en ny side og inspirere flere unge, og voksne til å våge å velge yrkesfag. Foto: Ewa "Fotofralla" Malmsten Nordell
Sist oppdatert: 05-07-2021

Følg drømmen, ikke strømmen

Hos Norsk Byggebransje brenner vi for byggebransjen, håndverksfag og stolte håndverkere. Som nyhetsformidler vil vi bidra til å løfte mennesker, fag og bransjer for å skape oppmerksomhet, øke stoltheten og vise det utrolige mangfoldet yrkesfag kan lede til.

Derfor engasjerer vi oss i kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker, Læreplassjeger fra WorldSkills Norway og vi retter stolt fokus på Opplæringskontoret Nord 

Vi er heldige som får prate med og omgås flotte mennesker og bedrifter som hver dag gjør en strålende jobb innen byggenæringen. 

Norges hyggeligste håndverker 2021

-Med et genuint ønske om å løfte stolte håndverkere, øke statusen til håndverksyrkene og å bidra til fremtidens rekruttering til yrkesfag må vi tørre og å stille spørsmål, Bransjen har en jobb å gjøre. 

Fortelle at denne jobben må vi gjøre sammen. Vi må skape fremtidens håndverkere sammen og ikke minst løfte fram de som går foran 140 lærlinger nye lærlinger 2021

Bioingeniøren som ble tømrer
Vi har de siste ukene intervjuet kvinner og menn som i voksen alder har endret karriere for å bli håndverker. Artikkelserien omfatter stolte håndverkere og interessante profiler innen fagene rørlegger, maler, tømrer, blikkenslager og elektriker. 

Med historier om bioingeniøren som ble tømrer, servitøren som ble rørlegger og restaurantsjefen som ble blikkenslager m.fl håper vi å vise yrkesfag fra en ny side og inspirere flere unge, og voksne til å våge å velge yrkesfag. 

Vi vil rette en varm takk til håndverkerne vi har fått intervjue, dere er alle strålende ambassadører for fremtidens håndverkere, faget deres og bransjen i sin helhet. 

Til deg som leser, takk for engasjement, heiarop og positive tilbakemeldinger. Leser du noe du liker får du gjerne dele det med flere