Daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway. Foto: WorldSkills 
Sist oppdatert: 10-03-2023 Pressemelding 

WorldSkills Norway er med på å kåre Norges Hyggeligste håndverker

– For oss er det viktig å være med på å være med på å motivere og inspirere unge mennesker, og bygge stolthet rundt yrkesfagene, derfor er vi også i år med og støtter kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway.    

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene. Kjernen i kåringen er at kandidater nomineres av, og stemmes frem av det norske folk.

Det gjør at det er mulig å nominere hvem som helst som en anser for å være en god representant for håndverksfagene. Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt å styrke rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamnin Husstad-Nedberg forteller at man har truffet en nerve i befolkningen, og har stor tro på at kåringen bare vil fortsette å vokse.

– Norges Hyggeligste Håndverker engasjerer veldig - både hos håndverkerne og blant befolkningen for øvrig. At vi har fått inn over 10 000 nominasjoner og over én million stemmer sier jo det meste om hvor mye denne kåringen engasjerer, sier Husstad-Nedberg.

Han mener kåringen er viktig med tanke på bransjens omdømme og rekruttering til håndverksfagene.

– Kjernen i Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem alle de dyktige og hyggelige håndverkerne vi har her i landet, og gi dem den oppmerksomheten de fortjener. Vi har gitt folk muligheten til å hylle håndverkerne, og den sjansen er det svært mange som har benyttet seg av, avslutter Husstad-Nedberg.

Kåringen åpner for nominasjoner den 24. april 2023, og tar i mot nominasjoner og stemmer frem til 10. august. Da velger en fagjury ut 21 finalister som går videre til selve finalen den 23. september 2023.

21 september trekker juryen seg tilbake og vurderer finalistene.