Previous
Next
Norge vil mangle nærmere 100 000 fagarbeidere innen 2035, viser prognoser fra SSB*. Uten håndverkeren går ting vi tar for gitt fra i stand, til i ustand. Dette har bransjekåringen Norges Hyggeligste Håndverkere synliggjort på utradisjonelt vis over hele Oslo i dag. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker 
Sist oppdatert: 15-06-2023 Annonsørinnhold 

Uten håndverkerne er Norge i ustand

Norge vil mangle 100 000 håndverkere i fremtiden. Oslo våkner opp til en påminnelse utenom det vanlige.

Norge vil mangle nærmere 100 000 fagarbeidere innen 2035, viser prognoser fra SSB*. Uten håndverkeren går ting vi tar for gitt fra i stand, til i ustand. Dette har bransjekåringen Norges Hyggeligste Håndverkere synliggjort på utradisjonelt vis over hele Oslo i dag.

Osloborgere som tar toget til Oslo S, bruker broen fra Sørenga til Barcode, setter seg på benkene i slottsparken eller tar heisen på hoteller fikk seg en overraskelse i dag tidlig da de ble møtt med de tradisjonelle skiltene for at noe er i ustand.

Norges hyggeligste håndverker 2023

Ved nærmere øyesyn oppdager man at skiltet har et helt annet budskap: nemlig at broen, benken rulletrappen og heisen er I Stand takket være alle de dyktige håndverkerne

- Uten håndverkerne stopper Norge opp. Ting vi tar for gitt at er i stand i dag, vil i verste fall være i ustand i fremtiden.

- Vi gjennomfører dette stuntet for å synliggjøre ytterste konsekvens på en uventet og tydelig måte. For å rekruttere flere til yrkesfagene må vi løfte statusen og omdømme til bransjen sammen.

- Vi vet at foreldres holdninger for eksempel er en av grunnene til at flere unge ikke velger yrkesfag, derfor er det viktig at samfunn og media løfter frem de gode og positive historiene om alle de dyktige håndverkerne der ute, forteller Benjamin HusstadNedberg, prosjektleder i Norges Hyggeligste Håndverker.

Om Norges Hyggeligste Håndverker

Norges Hyggeligste Håndverker er bransjens største og viktigste kåring. Kåringen fokuserer på de positive historiene fra håndverksbransjen, løfter frem gode rollemodeller, og håper å inspirere ungdom til å velge yrkesfag. Vi bringer stoltheten tilbake til håndverksyrkene!