– Vi opplevde samarbeidet i 2022 som en suksess, og utvider nå samarbeidet. Norges Hyggeligste Håndverker representerer en positiv kraft i håndverksbransjen, og har verdier som vi i Tryg ønsker å assosieres med.
– Å delta i juryen innebærer et stort ansvar for å velge ut de riktige rollemodellene for bransjen. Samtidig blir det veldig givende å komme tett på kandidatene og bli godt kjent med dem, sier Ingeborg Morken. Foto: Tryg
Sist oppdatert: 27-01-2023 - Pressemelding 

Tryg styrker samarbeidet med Norges Hyggeligste Håndverker

– Vi opplevde samarbeidet i 2022 som en suksess, og utvider nå samarbeidet. Norges Hyggeligste Håndverker representerer en positiv kraft i håndverksbransjen, og har verdier som vi i Tryg ønsker å assosieres med.

-Vi tilbyr bedriftsmarkedet trygghetsløsninger både for arbeidsplasser og ansatte, og er svært glade for å støtte kåringen, sier Ingeborg Morken, direktør i Tryg Næringsliv.

I april starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker for syvende år på rad. Tryg tar steget opp til å bli GULLSPONSOR, og blir også medlem av juryen som velger finalister og vinnere i kåringen.

– Å delta i juryen innebærer et stort ansvar for å velge ut de riktige rollemodellene for bransjen. Samtidig blir det veldig givende å komme tett på kandidatene og bli godt kjent med dem, sier Ingeborg Morken.

Norges hyggeligste håndverker 2022

Trygs kundeløfte Det handler om å være trygg gjelder også i høyeste grad for håndverksbedrifter og deres ansatte.

Håndverkerens viktigste verktøy er kroppen, og yrket som håndverker kan innebære økt risiko for skader og uhell.

Tryg støtter de nominerte håndverkerne med «Tryg Legehjelp». I tillegg får vinneren et videreutdanningsstipend verd 30 000 kroner, og et reisegavekort på 20 000 kroner.

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg, er svært fornøyd med at Tryg styrker sitt engasjement.

-Vi er stolte over å ha Tryg Forsikring på laget, og nå i en enda mer sentral rolle. Tryg er Skandinavias største skadeforsikringsselskap, med et bredt spekter av forsikringer til bedrifter.

-De  kan med andre ord tilby håndverksbedrifter skreddersydde forsikringsløsninger som gir færre skader og større trygghet.

-Så vi mener de passer perfekt inn blant våre sponsorer, som alle holder høy kvalitet og er svært relevante for kåringen, sier Husstad-Nedberg.

Håndverksbransjens største og viktigste kåring

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene.

Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrke rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

I 2022 kom det inn over 3 000 nominasjoner og 200 000 stemmer. Husstad-Nedberg forteller at man har truffet en nerve i befolkningen, og har stor tro på at kåringen bare vil fortsette å vokse. Han mener kåringen er viktig med tanke på bransjens omdømme og rekruttering til håndverksfagene.

-Kjernen i Norges Hyggeligste Håndverker er å løfte frem alle de dyktige og hyggelige håndverkerne vi har her i landet, og gi dem den oppmerksomheten de fortjener.

-Vi har gitt folk muligheten til å hylle håndverkerne, og den sjansen er det svært mange som har benyttet seg av, avslutter Husstad-Nedberg.

Om Norges Hyggeligste Håndverker

  • Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mitt anbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjene.
  • Kåringen i 2023 blir den 7. i rekken, med sterke sponsorer i ryggen.
  • Kåringen hyller håndverkerne! Gjennom å fortelle de positive historiene fra håndverksbransjen er målet å løfte bransjens omdømme i befolkningen.
  • Kåringen styrker rekrutteringen til yrkesfagene.
  • Kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker 2023 åpner opp for nominasjoner og stemmer etter påske 2023, og prisutdelingen finner sted 23. september 2023.