Previous
Next
-Stål er ikke bare stål. For oss handler det om å tilpasse materialvalget etter det våre kunder har behov for. Ildstedene som Norsk Byggebransje gir bort i september er 3 mm cortenstål oppskjært i tilpassede plater, med ønsket motiv forteller Daglig leder Stian André Furuheim hos Lillehammer Laserdesign. Foto: Lillehammer Laserdesign
Sist oppdatert: 01-07-2022

Gir premie som varmer til Norges Hyggeligste Håndverker

Et godt arbeidsliv handler om mennesker og vi må også ha det godt utenfor jobb for å gjøre en god jobb. I år velger vi å gi en premie som varmer både hovedvinner og kategori vinnere av Norges Hyggeligste Håndverker.

-Vi vil bidra til å rette et positivt søkelys mot norske håndverkere, samtidig som vi vil gi en ekstra honnør til de håndverkerne som ropes frem på scenen ved finalen i september, forteller ansvarlig utgiver Ellen Øiesvold Palsén i Norsk Byggebransje.

-Dialogen med Lillehammer Laserdesign startet under et besøk hos dem høsten 2021. De tok utfordringen på strak arm, har presentert ulike ideer og vi landet på disse fantastiske ildstedene i cortenstål.

-Parallelt på to sider preges ildstedet av logoen til Norges Hyggeligste Håndverker, på de andre to har vi i all beskjedenhet foreviget vår egen logo, smiler Øiesvold Palsén.

Daglig leder Stian André Furuheim forteller at materialvalget gir et robust uttrykk som passer godt til stolte håndverkere.

-Stål er ikke bare stål. For oss handler det om å tilpasse materialvalget etter det våre kunder har behov for. Rustfritt stål, høyfast stål, slitestål, syrefast stål, karbonstål eller cortenstål bare for å gi noen eksempler.

-Ildstedene som Norsk Byggebransje gir bort i september er 3 mm cortenstål oppskjært i tilpassede plater, med ønsket motiv.

-Cortenstålet er rustfast og blir gjerne brukt på områder og gjenstander der det er utfordrende å utføre vanlig rustbeskyttelse.

-Cortenstålet ruster 6-8 ganger tregere enn vanlig stål og når ildstedet tas i bruk, vil overflaten få en flott rød rusten farge som gir ildstedet et unikt og karakteristisk uttrykk.

-Cortenstål har de senere år blitt veldig populært, og vi har fått en del bestillinger der kundene ønske dette stålet spesifikt. Det er spesielt populært i plantekasser og beslag/kanter i parker, boligområder og veiprosjekter.

-Vi importerer i hovedsak stål til eget bruk og får tak i det meste, selv om det nå er lengre leveringstid enn normalt. Vi tar inn de mål og tykkelser våre kunder har behov. I øyeblikket venter vi en leveranse på ca 6 tonn stålplater i forskjellige tykkelser.

-Fiberlaseren går for fullt for Norsk Byggebransje og Norges Hyggeligste Håndverker, spesialoppdrag som dette er veldig morsomt.

-Selv om vi også koser oss med tynn- og tykkplateproduksjon i alle varianter til bygg- og anleggsbransjen.

Vi i Norsk Byggebransje takker Furuheim og Lillehammer Laserdesign som tok på seg oppdraget når vi ville lage en premie litt utenom det vanlige. 

Norges hyggeligste håndverker 2022