Jan fra Nordfjord kan bli Norges Hyggeligste!
- Det er veldig kjekt å bli verdsatt på den måten. I vår bransje er gode ord og ros kanskje det en får minst av, det er så mye lettere å komme med kritikk dersom man ikke er fornøyd. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker 
Sist oppdatert: 24-05-2023 Pressemelding 

Er Jan fra Nordfjord Norges Hyggeligste?

Jan Christensen er kjent for sitt gode humør blant både kunder og kollegaer. Nå er snekkeren fra Nordfjord nominert til Norges Hyggeligste Håndverker.

- Det er veldig kjekt å bli verdsatt på den måten. I vår bransje er gode ord og ros kanskje det en får minst av, det er så mye lettere å komme med kritikk dersom man ikke er fornøyd.

- Å få skryt er veldig kjekt og motiverende, forteller den blide snekkeren om stemmene og nominasjonene som har kommet inn siden konkurransen åpnet for drøye tre uker siden.

På kort tid har både kunder og kollegaer vært inne og stemt på Jan i kåringen hvor landets hyggeligste håndverkere i kategoriene Snekker, Tømrer, Rørlegger, Elektriker, Maler, Murer, Lærling og Åpen klasse skal kåres.

For tiden er han på jobb i Nordfjordeid, hvor det jobbes med å ferdigstille en enebolig ute på brygga for en kunde..

Norges hyggeligste håndverker 2023

- Det blir nok noen lange dager fremover, ler han.

Lange dager og pendling mellom jobber synes snekkeren fra Nordfjord bare er gøy, og kanskje er det ikke så rart at nettopp han er nominert til Norges Hyggeligste Håndverker.

- Jeg har vært veldig heldig. Jeg har gode, dyktige kollegaer og trives utrolig godt på jobb. Da er det lett å være hyggelig, fastslår han.

Viktig for bransjen

På tross av både nominasjoner og stemmer, har den blide snekkeren fra Nordfjord fremdeles beina godt plantet på jorda, skal vi tro ham selv.

- Å være ydmyk og lærevillig er kjempeviktig. Å tro at man er verdensmester og aldri gjør feil, er ikke nødvendigvis bra. De som påstår at de er ferdig utlært bør finne seg noe annet å gjøre, konstaterer han.

Om det går hele veien til den store finalen i Oslo den 23.september, gjenstår å se, men at kåringen er en viktig anerkjennelse av bransjen er han ikke i tvil om.

- Det er veldig flott at gode og flinke håndverkere blir satt pris på, og jeg tror det er viktig for rekrutteringen til håndverksyrket, slår han fast