Previous
Next
-Vi har spesialisert oss på store lager- og logistikkbygg, og vært med på flere av de største sprinkel jobbene som har vært utført i Norge de siste 10 årene, forteller Daglig leder Lars Egil Nygård ​​​​​. Foto: Rør & Sprinkler Companiet AS
Sist oppdatert: 06-02-2023

En suksesshistorie i sprinkler

-Man kan trygt si at firma ble startet ved en tilfeldighet, men jammen har vi vært med på mange spennende oppdrag gjennom årene, forteller en stolt Nygård til Norsk Byggebransje.

Tidlig 2003 stod Jarle Holm og Lars Egil Nygård uten jobb når bedriften de hadde jobbet for i 7 år gikk konkurs.

De to kameratene som har kjent hverandre i over 30 år, bestemte seg raskt for å starte egen bedrift og var godt fornøyd med at første oppdraget tikket inn før Rør & Sprinkler Companiet AS var registrert i Brønnøysund.

-Vi har spesialisert oss på store lager- og logistikkbygg, og vært med på flere av de største sprinkel jobbene som har vært utført i Norge de siste 10 årene.

-Totalt har vi montert sprinkler på godt over 500 000 kvadratmeter.

Ambisiøst rehabiliteringsprosjekt

-Når IKEA bygde nytt hovedlager i Jönköping var Jarle Holm bas, oppdraget inkluderte 56 000 sprinkler fordelt på to bygg. Denne jobben var i regi av firmaet vi jobbet for frem til januar 2003

-Bohus hovedlager på Fetsund var også et morsomt oppdrag på 40 000 kvadratmeter, med 7 600 sprinkler i reolene. Totalt passerte vi 11 000 sprinkler før prosjektet ble overlevert i 2021.

-Felleskjøpets hovedlager på Gardermoen, er på 25 000 kvadratmeter. Der leverte vi ESFR sprinkler i tak med prefabrikkerte rør fra Pre-Fab i Sverige. Det gikk med ca 10 kilometer stålrør i prosjektet.

-Oslo Finérfabrikk på Gjelleråsen, 11 000 kvadratmeter logistikkbygg var vi også med på, dette bygget ble overlevert i desember 2022.

-I dag monterer vi for fullt på det gamle lagerlokalet til H&M, der Elkjøp og Meny skal inn. Her skal vi montere sprinkler i 36.000 kvadratmeter, før bygget står ferdig høsten 2024.

-Vi er en stab på totalt seks personer, to rørleggere og fire montører som alle trives godt på store byggeprosjekt med store rør. Vi motiveres litt ekstra når oppgavene blir mer utfordrende enn antatt, smiler han.

-Høsten 2004 tok vi begge FG eksamen i prosjektering av sprinkleranlegg og firmaet ble FG godkjent. I dag samarbeider vi med Exigo VVS ved Jarle Røine på prosjektering.

-De fleste bygg i dag, blir tegnet i 3D, noe som medfører mye mindre feil i produksjonsfasen enn tidligere.

-Vi utfører alt innen sprinkler og stasjonære slokkeanlegg, med spesialkompetanse innen store lagerbygg, prefabrikkerte sprinkleranlegg, ESFR anlegg og Reolsprinkler.

-I de fleste oppdrag gjør vi all produksjon selv på plassen, og sprinkler i henhold til prosjektering. Vi har også samarbeid med leverandører som f.eks Pre-Fab i Sverige som leverer ferdige byggesett som vi monterer på plass.

Dere har hatt en eventyrlig reise, men hva skjer fremover i en urolig tid?

-Jeg registrerer at det snakkes om uroligheter i bransjen, men kan bare konstatere at vi har aldri hatt så mye å gjøre som under og etter korona pandemien.

-I skrivende stund, har vi signert kontakter for totalt ca 75 000 kvadrat meter.

-Vi har godt samarbeid med flere mellomstore rørleggerbedrifter som bruker oss fast på sprinkler og har fulle ordrebøker fram til høsten 2024. Vi ser lyst på fremtiden og gleder oss til store kommende prosjekter, avslutter Nygård.

Norsk Byggebransje gratulerer Rør & Sprinkler Companiet AS med 20 års jubileum 28. Februar i år.