Previous
Next
- Dette er et etterlengtet byggeprosjekt. Kristinakvarteret ble bygd tidlig på 80-tallet og har lenge hatt behov av litt omsorg, forteller Rune Andersen, prosjektsjef i Veste Entreprenør AS. Foto: Norsk Byggebransje.
Sist oppdatert: 25-08-2022

Omfattende rehabilitering av Kristinakvarteret

- Vi bidrar med å skape fremtidens Tønsberg gjennom steds- og byutvikling.

Det kan man lese på nettsiden til eiendomsselskapet Kaldnes AS som selv har hovedkontor i byen. Her mangler det verken ambisjon, visjoner eller mål.

I 2019 startet planleggingen av en omfattende rehabilitering av Kristinakvarteret. Målet var å forvandle bygningsmassen til en av Tønsbergs flotteste bygninger, til passivhusnivå og 200 nye arbeidsplasser.

Vi fikk besøke Kristinakvarteret sammen med Rune Andersen, prosjektsjef i Veste Entreprenør AS i sommer.

Malermester Buer - Kristina kvarteret

- Dette er et etterlengtet byggeprosjekt, forteller Andersen. Kristinakvarteret ble bygd tidlig på 80-tallet og har lenge hatt behov av litt omsorg.

-Byggherre ønsker utvikling i byen og har lagt ned betydelige ressurser på å tilpasse det nye bygget til nærliggende bygg og Tønsbergs byplan.

Gjenbruk, klima og miljø i fokus
-Eksisterende bygningsmasse på 4 400 m2 fordelt på fire etasjer som alle er totalrenovert. Vi har revet helt ned til eksisterende betongkonstruksjon.

-Gjennom å bevare betongkonstruksjon får man et godt utgangspunkt for prosjektets høye miljø og klimaambisjoner.

-Målet er å tilfredsstille BREEAM Excellent, sier Andersen.

Bravida - Kristina kvarteret

Nye Kristinakvarteret blir totalt 7000 m2 over 7 etasjer, med kontor, næring og bolig. Det finnes allerede 12 eksisterende leiligheter i bygget som blir med videre.

-Vi må innrømme at det er en krevende byggeplass med tanke på at bygget ligger i et veikryss, men med flotte folk som finner løsninger og står på har det godt over all forventningene så langt.

-Det er morsomt å være en del av et så spennende prosjekt. Vi snakker solceller, blå/grønne tak, store flotte vinduer, superwood fasade og en stor utvendig grønn vegg.

-Bygget vil inneholde egen kantine, en flott takterrasse og romme 200-250 arbeidsplasser når alt er klart.

Walter Karppinen - Kristina kvarteret

-At bygget er etterlengtet ser vi blant annet gjennom at nesten 100% allerede er utleid til bedrifters som står klar til å flytte inn i januar 2023, avslutter Andersen.

Vi må bare si oss enige. Dette blir et fantastisk bygg, flotte arkitektonisk linjer, moderne og praktisk i tillegg til at det passer inn i og forholder seg til omgivelsene rundt.

Vi gleder oss til å komme tilbake når kvartalet står klart til innflytting.

Terjesen på Teie - Kristina Kvarteret
Proplan - Kristina Kvarteret

Stolte Aktører:

Malermester Buer Drammen AS avd. Vestfold er en del av Håndverksgruppen som er landets ledende
innen malerfaget. Vi tilbyr våre tjeneste i alle segmenter, nybygg, ROT og rammeavtaler. Vi er
miljøfyrtårnsertifisert og godt kjent med BREEAM-forskriftene. Gjennom vår bærekraftige satsing og unike bedriftskultur har vi skapt solide og trygge arbeidsplasser for mange. Vi satser på våre medarbeidere og utdanner lærlingene våre selv i vårt Utviklings- og kompetansesenter i Vestfold.

Malermester Buer er tilgjengelig i flere områder av landet bl.a. Oslo, Drammen, Moss, Bergen og Tønsberg. Søker du en trygg og profesjonell samarbeidspartner? Ta gjerne kontakt med en av våre avdelinger!

Bravida gir bygninger liv – døgnet rundt, hele året. Vi gjør det ved hjelp av tusenvis av medarbeidere som installerer og vedlikeholder anlegg for energi, varme, kjøling, vann, ventilasjon og sikkerhet. Ting som bare skal fungere.

Blikkenslager Walther Karppinen & Sønn AS er et blikkenslagerfirma som tar oppdrag primært i Tønsberg og omegn. Vi er som blikkenslagere veldig opptatt av god dialog med våre kunder. Våre blikkenslagere har høy kompetanse, og alle våre oppdrag har et ensidig fokus, nemlig kundens ønsker. Som blikkenslager tilbyr vi alt fra mindre produksjon til større oppdrag, og våre kunder varierer fra privatpersoner til næringslivet.

Vi har 2 fult utstyrte verksteder, i Bøgata på Hassum i Slagen og i Smidsrødveien i Håndverksenteret på Nøtterøy.