Previous
Next
- Dette er et etterlengtet byggeprosjekt. Kristinakvarteret ble bygd tidlig på 80-tallet og har lenge hatt behov av litt omsorg, forteller Rune Andersen, prosjektsjef i Veste Entreprenør AS. Foto: Norsk Byggebransje.
Sist oppdatert: 25-08-2022

Omfattende rehabilitering av Kristinakvarteret

- Vi bidrar med å skape fremtidens Tønsberg gjennom steds- og byutvikling.

Det kan man lese på nettsiden til eiendomsselskapet Kaldnes AS som selv har hovedkontor i byen. Her mangler det verken ambisjon, visjoner eller mål.

I 2019 startet planleggingen av en omfattende rehabilitering av Kristinakvarteret. Målet var å forvandle bygningsmassen til en av Tønsbergs flotteste bygninger, til passivhusnivå og 200 nye arbeidsplasser.

Vi fikk besøke Kristinakvarteret sammen med Rune Andersen, prosjektsjef i Veste Entreprenør AS i sommer.

Malermester Buer - Kristina kvarteret

- Dette er et etterlengtet byggeprosjekt, forteller Andersen. Kristinakvarteret ble bygd tidlig på 80-tallet og har lenge hatt behov av litt omsorg.

-Byggherre ønsker utvikling i byen og har lagt ned betydelige ressurser på å tilpasse det nye bygget til nærliggende bygg og Tønsbergs byplan.

Gjenbruk, klima og miljø i fokus
-Eksisterende bygningsmasse på 4 400 m2 fordelt på fire etasjer som alle er totalrenovert. Vi har revet helt ned til eksisterende betongkonstruksjon.

-Gjennom å bevare betongkonstruksjon får man et godt utgangspunkt for prosjektets høye miljø og klimaambisjoner.

-Målet er å tilfredsstille BREEAM Excellent, sier Andersen.

Bravida - Kristina kvarteret

Nye Kristinakvarteret blir totalt 7000 m2 over 7 etasjer, med kontor, næring og bolig. Det finnes allerede 12 eksisterende leiligheter i bygget som blir med videre.

-Vi må innrømme at det er en krevende byggeplass med tanke på at bygget ligger i et veikryss, men med flotte folk som finner løsninger og står på har det godt over all forventningene så langt.

-Det er morsomt å være en del av et så spennende prosjekt. Vi snakker solceller, blå/grønne tak, store flotte vinduer, superwood fasade og en stor utvendig grønn vegg.

-Bygget vil inneholde egen kantine, en flott takterrasse og romme 200-250 arbeidsplasser når alt er klart.

Walter Karppinen - Kristina kvarteret

-At bygget er etterlengtet ser vi blant annet gjennom at nesten 100% allerede er utleid til bedrifters som står klar til å flytte inn i januar 2023, avslutter Andersen.

Vi må bare si oss enige. Dette blir et fantastisk bygg, flotte arkitektonisk linjer, moderne og praktisk i tillegg til at det passer inn i og forholder seg til omgivelsene rundt.

Vi gleder oss til å komme tilbake når kvartalet står klart til innflytting.

Terjesen på Teie - Kristina Kvarteret
Proplan - Kristina Kvarteret