Previous
Next
I dag er det 80 fast ansatte og 13 prosjektledere / malermestere med ulik spisskompetanse i Regnbuen Malermesterbedrift. Foto: Regnbuen 
Sist oppdatert: 04-12-2022

Mesterbedrift som stolt setter farge på hverdagen

Regnbuen Malermesterbedrift AS feirer 20 års jubileum i 2022.

-Jeg kom inn som prosjektleder i bedriften i 2002, kjøpte opp aksjemajoriteten året etter. I dag er vi 80 fast ansatte og 13 prosjektledere / malermestere med ulik spisskompetanse, sier en stolt Daglig leder Robert Malmberg.

-Med hovedkontor i Oslo server vi kunder i Oslo og omegn, så har vi et avdelingskontor i Askim med ca 20 ansatte og etablerte en avdeling i Follo høsten -22

-Takket være dyktige ansatte, gode samarbeidspartnere og masse hard jobbing har vi lyktes godt, og har fortsatt ambisjoner. Vi skal opp og frem!

-Vi gjennomfører ca 3 000 prosjekter hvert år. Vi jobber en god del mot forsikring- og skadesanering selskaper, større eiendomsselskaper og har rammeavtaler med flere etater og kommuner.

JobbPartner Arbeidsklær

-Nybygg av skoler og flerbrukshaller er vi gode på, smiler han.

-Primærjobb for oss er maling, gulvbelegg og tepper samt fasaderehabilitering for boliger og borettslag. Ved fasaderehabilitering tar vi også på oss muring, det er flere slike prosjekter hvert år.

-Vi har også eget vindusverksted der vi rehabiliterer gamle vinduer. Det er en arbeidsoppgave som utføres med ærefrykt.

-Har vinduet vart i 100 år skal det klare 100 år til når vi er ferdige.

-Det handler om å ha respekt for underlaget du jobber med. Vi fjerner maling, kitt, hengsler osv. Det blir brent på nytt, montert og malt etter alle kunstens regler.

Oppskriften på suksess
-Internt er det definitivt dyktige ansatte og en arbeidsplass med godt arbeidsmiljø der vi tar vare på hverandre, forteller Malmberg.

-Ute på oppdrag og/eller byggeprosjekt er en nøkkelfaktor samarbeid, på tvers av fagområder. Ingen vinner på sololøp i lengden, alle kan ikke være sin egen pengebok nærmest. Man må se til hverandre og prosjektets best.

-Det krever en totalentreprenør med erfaring og kunnskap på topp. Et godt eksempel er Håndverkskompaniet, som er en av våre verdifulle samarbeidspartnere.

-Selv har jeg jobbet med dem siden 1996, før jeg tok over Regnbuen Malermesterbedrift. Siden den gang har begge selskap vokst, side om side.

Trygghet med konserntilhørighet
-I 2020 gikk vi inn i Håndverksgruppen. Det er en trygghet å være en del av et stort konsern. Vi er en av ca 70 bedrifter Norge, mens konsernet har en plass mellom 2500- 3000 ansatte totalt i Norge og Sverige,

-Det har vært utelukkende positivt. Det er en stor interesse fra konsernledelsen for at alle selskaper skal gå bra.

-Samtidig som man blir del av noe større når det kommer til markedsføring, rekruttering og en del administrasjon.

-I en bransje hvor det ikke finnes nok fagfolk har vi også stor verdi av å kunne forflytte mannskap når/om det trengs. Sammen spiller vi hverandre gode.

-Er det noen pandemi, uroligheter og krig har vist oss, så er det nettopp verdien av samspill og samarbeid.

-Forøvrig har koronaen vært positiv for vår del, vi hadde 30% økt omsetning i 2021 og gjentar samme tall i år.

-Selv om vi ser at det er en endring i bransjen og noe mindre ordrereserver ser vi lyst på fremtiden.

-Vår- og sommersesongen 2023 er godt fylt opp, enn så lenge har vi kapasitet til å ta på oss noe mer jobb første kvartal 2023, avslutter Malmberg

Norsk Byggebransje gratulerer med de første 20 og ønsker lykke til med fortsettelsen.