Previous
Next
-Vi har lagt vår sjel i utformingen, slik at det er like interessant og spennende å oppholde seg innvendig, som det er å gå rundt det unike bygg, Det er vår måte å «gi tilbake» til Bergens befolkning.  Prosjektdirektør i GC Rieber, Gunnar Hernborg. Fra venstre: Ingunn Gjermundnes, prosjektsjef GC Rieber Eiendom, Gunnar Hernborg, prosjektdirektør GC Rieber Eiendom, Erlend Orrestad Nielsen, prosjekteringsleder Veidekke Bygg, Øyvind Osland Lilleberg, anleggsleder Veidekke Bygg, Tore Johan Smidt, prosjektleder for GC Rieber og RIB er fra Smidt & Ingebrigtsen AS, Monica Selvik, hotelldirektør Moxy Bergen, Kjartan Einarsson, prosjektleder Veidekke Bygg. Fotograf: Jonas Ødegård Aanby
Sist oppdatert: 

Viken Brygge - Moxy Bergen

-Vi  nærmer oss åpning med stormskritt nå og mitt Crew, og jeg gleder oss veldig til å åpne dørene og ønske bergensere og tilreisende velkommen inn i vårt kule og livlige hotell.

-Moxy Bergen har et anerkjent livsstilskonsept (Moxy Hotels) i et utrolig vakkert bygg,og med en fantastisk beliggenhet i nyetablerte Viken Brygge i Solheimsviken, forteller Monica Selvik, hotelldirektør på Moxy Bergen, til Norsk Byggebransje. 

-Moxy Bergen tilbyr 199 rom med en fabelaktig utsikt enten mot byfjellene eller Damsgårdssundet,  der sistnevnte definitivt vil gi våre gjester noen utrolige aha opplevelser. I hotellets hjerte finner du også en godt utstyrt bar (og resepsjon!) med alle rettigheter, og en liten, men vel gjennomtenkt barmeny med salater, burgers, chicken wings etc. 
 
-Vi skal med vårt engasjerte og livlige Crew, tilby våre overnattende og lokale gjester en annerledes hotell  og bar opplevelse. På Moxy Bergen finner du en avslappet, men livlig, gøyalt  og uformell atmosfære i våre  funksjonelle og innbydende co – working områder, og med god komfort på rommene.

LOS elektro

-Vår økonomiske høysatsning på å definere Moxy Bergen til et av vår tids mest ledende hotell innen bærekraft, tror jeg også vil plassere oss godt på kartet over bærekraftige hoteller. '

-For ikke å glemme vår tilhørighet til Marriott, verdens største hotellkjede, som igjen også tilbyr vår bransjes beste og mest anerkjent lojalitetsprogram, Marriott Bonvoy.

Fremtidsrettet med spennende historie
Området rundt Solheimsviken er et av Bergens mest spennende nye byrom for tiden, etterhvert som de nye byggene tas i bruk. Det er også et voksende dynamisk samfunn av innovative bedrifter som samarbeider på tvers av tidligere skiller.

-Vi har hatt planer for å bygge hotell og konferansesenter på tomten lenge, men det ble utfordrende å få det til på egen hånd, forteller prosjektdirektør i GC Rieber, Gunnar Hernborg.   

-Ved hjelp av internasjonale hotellkonsultenter ble vi presentert for et konsept som har vokst kraftig nedover i Europa. Det eneste «kravet» fra vår side var ønsket om å tilføre noe nytt, utover de tradisjonelle hotellkjedene som er etablert i Bergensregionen.  

-Kontakten med verdens største hotellkjede Marriott ble etablert. De har flere brand, deriblant Moxy som er det raskest voksende merkenavnet deres. De er store både i Europa og USA og vil nå ta markedsandeler i Skandinavia. 

-Jeg innrømmer at dette er en ny verden for oss, lange og til dels krevende prosesser, men veldig spennende og lærerikt på samme tid. Vi eier bygget, Marriott konseptet og danske Core Hospitality skal drifte hotellet i tråd med Marriott sine spesifikasjoner for brandet Moxy. 

Vi har bygget Bergen siden 1884

-En utfordring viste seg å være formuleringer i de gamle reguleringsplanene, som gjorde at bygget skulle godkjennes både av byarkitekt og behandles politisk. En krevende øvelse, kan vi vel si. Det medførte 1 års merarbeid med mange krevende prosesser. 

-Selve grunnkonstruksjonen er lik, men utseende veldig annerledes enn planlagt. Ser vi i bakspeilet velger vi å se det hele som litt hell i uhell, for det hadde ikke vært så kjekt å åpne et nytt hotell i mars for et år siden. 

-Hotellet leier halve første etasje, hvor du bl.a finner «Barception», med hotellrom i etasjene over. Nettopp «Barception» var en av tingene vi liker godt med konseptet. Istedenfor en tradisjonell resepsjon er det en hyggelig møteplass, uavhengig av om du er gjest på hotellet eller ikke. 

-I andre delen av første etasje jobber vi med å få inn en leietaker som vil drive restaurant, da hotellet ikke har egen restaurant i bygget. Det har selvsagt gitt oss litt hodebry i pandemi tider, smiler han. 

-Interessen er dog stor og beliggenheten fantastisk. Vi har en god løpende dialog og det ser ut som vi lander en snarlig løsning.

Byggeprosess med 2 parallelle bygg
-Prosessen har vært krevende, det er tross alt ikke hyllevare vi produserer. Her er det skreddersøm hele veien som gjelder. Entreprenør, leietaker, kommune, det er mange hensyn å ta. 

-Med våre ambisjoner som byggherre, gjennomførte vi oppføringen av nabobygget Skipet i samme periode. Halvannet år side om side, gjorde at vi hadde en egen byggeleder som hadde ansvar for koordinering. 

-Som flergangsbyggherre vet vi hva vi går til og at riktig person på riktig plass er avgjørende for resultatet.

Moxy Bergen
Moxy Bergen; Fotograf: Jonas Ødegård Aanby

-Våre to prosjektledere med ansvar for hvert sitt bygg, sitter på samme avdeling og har gjort en strålende jobb. Kjell Tveit (avløst av Linda Løtvedt Ass ved pensjonsalder), for Skipet og Ingunn Gjermundnes, på Moxy. Gode relasjoner dem to imellom har vært viktig for å kunne gjennomføre to krevende bygg på samme tid. 

-Vi har også hatt en ekstern prosjektleder i Tore J. Smidt. Han har vært en avgjørende ressurs for oss i alle våre siste utbygginger.  Han har bred erfaring og styrer prosjektene mot entreprenørene, enten det er delte entrepriser eller totalentreprise. 

-Jeg må også trekker fram samarbeidet med Veidekke som totalentreprenør, som har vært godt hele veien, takket være god dialog og masse flinke folk. 

Miljø, arkitektur og konsept
-1.mars overleverte vi bygget til leietaker og Moxy åpner dørene 3. mai. Som en av Bergens største utbyggere er vi veldig stolt av både dette og våre andre bygninger.

-Vi holder miljø fanen høyt, har 3 andre bygg med BREEAM sertifisering for nybygg og er ekstra stolt av at Moxy, så vidt jeg vet, blir det første hotellet i Norge som oppnår sertifisering BREEAM-NOR Excellent. 

-Energi og miljø har vært i fokus hele veien, vi har bla. fjernvarme og sjøvannskjøling for å nevne noe. Vi har lagt vår sjel i utformingen, slik at det er like interessant og spennende å oppholde seg innvendig, som det er å gå rundt det unike bygg, med en fantastisk kaifront tilgjengelig som er åpen for publikum.

Det er vår måte å «gi tilbake» til Bergens befolkning.

Bravida - Vi gir bygninger liv
Probad Badekabinett

Håper på nye prosjekter for GC Rieber
-Det er første gang vi i Veidekke Bygg har gjennomført en totalentreprise for byggherre GC Rieber Eiendom, men det skal ikke bli siste, ler prosjektleder Kjartan Einarsson på telefon med Norsk Byggebransje.

-Vi har hatt et utrolig godt samarbeid med byggherre hele veien, med sunne diskusjoner underveis, helt uten konflikter. Det er veldig kjekt å jobbe med GC Rieber.

-Pandemien har gjort det mer strevsomt enn vanlig, med mange tiltak i forhold til smittevern. Selv om vi har fulgt alle råd etterhvert som de har kommet, har vi hatt utbrudd to ganger. 

-Takket være at alle involverte på byggeplassen daglig har notert hvem de har hatt nærkontakt med, altså nærmere enn 2 meter, har vi kunnet smittespore direkte, sette folk i karantene og hindre videre spredning. 

-Verken leveranser fra utlandet eller innreise stopp for våre kolleger fra andre land har skapt utfordringer for vår del, det har gått veldig fint. 

-Det er en stor byggeplass, 7800 kvm fordelt på 6 etasjer, med 35 antall bedrifter og 120 mennesker i jobb på det meste. Jeg må berømme alle og enhver, vi har hatt en veldig god stemning på arbeidsplassen hele veien. Det har rett og slett vært et kjekt prosjekt å jobbe på. 

-Vi begynte i august 2019 og overleverte som planlagt 1 mars 2020. Bergen by er en stor by, her finnes masse kompetanse i små, mellomstore og store bedrifter i byggenæringen.

-Det har bidratt til at Viken Brygge er gjennomført med stort sett lokale krefter. Så får vi smøre oss med litt tålmodighet til vi får feire bygget og oss selv med vel gjennomført jobb. 

-Veidekke Bygg har flere byggeplasser på gang og vi regner på mange anbud for tiden så bransjen står ikke stille. Selv om konkurransen er tøff og marginene små er vår fokus alltid å levere kvalitet for våre oppdragsgivere, avslutter Einarsson.

Langt sammarbeid gir gode resultater 
-Det er hyggelig at byggherre gir positive tilbakemeldinger på vår innsats. Hotellet er det syvende bygget vi har tegnet for GC Rieber, 5 stk i Solheimsviken og 2 stk i Marineholmen. Det burde tyde på at de er fornøyd, sier arkitekt Paal J. Kahrs til Norsk Byggebransje. 

-Reguleringsbestemmelsene satte strenge krav til arkitektur, estetikk og kvalitet og Byarkitekten involverte seg sterkt i utformingen av bygget.

-Det er for så vidt bra å ha slik medvirkning på et overordnet plan, men her gikk de svært langt i detaljstyring av prosjekteringsarbeidet. Det må være nok av andre oppgaver for Byarkitekten enn å detaljstyre byens praktiserende arkitekter. 

Hotell Moxy i Bergen
Moxy Hotell Bergen. Fotograf: Jonas Ødegård Aanby

-Opprinnelig var planen å bygge et hotell- og konferansesenter på tomten. Reguleringsplanen forutsatte veiforbindelse, i hovedsak for gående og syklende, gjennom tomten slik at denne måtte deles i to. Planene om konferansesenter, som måtte bygges sammen med hotellet for å fungere driftsmessig, ble derfor vraket.
 
-I samarbeid med dyktige arkitekter i Holon Arkitektur AS gikk vi flere runder med byggherren GC Rieber AS og med Byarkitekten og utviklet ulike modeller. Godt samarbeid og åpne dialoger ga resultat som gjør at vi er godt fornøyd med det ferdige bygget. 

-Nabobygget Skipet, er det første og største næringsbygget i Bergen som oppføres i massivtre. Moxy hotel har forskjellig byggemetode fra Skipet, men materialer og farger i fasader skaper en sterk sammenheng mellom byggene og gir et helhetlig uttrykk.

-Fasaden som vender mot Skipet har lysere farge for å skille byggene fra hverandre når du er tett på dem. Men de øvrige fasadene har farger som samler volumene når du ser byggene fra avstand.
 
--Moxy hotell har en unik beliggenhet og er det eneste hotellet i Bergen som vender ut mot fjorden.
Skipet ligger innenfor hotellbygget og mellom dem er den viktige passasjen inn og ut av Solheimsvviken.
 
-Den karakteristiske skråstilte bauformen i Skipet er stilt opp mot den vertikale gavlen og fasaden i hotellbygget slik at mellomrommet mellom dem kan oppleves som en portal til Verftsplassen i Solheimsviken
 
-Vi har valgt glass i fasaden på begge byggene, slik at de henger sammen. Det er også brukt sedertre i endegavler som spiller opp mot hverandre, med høye vertikale formelementer i tre som gjør at design skaper samspill mellom byggene.
 
-Samarbeidet med byggherre GC Rieber Eiendom AS har vært svært godt. De er en stor og profesjonell aktør som vi har vært heldig å samarbeide med i mange byggeprosjekter.

-Jeg må gi dem honnør for at de er flinke til å bruke ulike arkitekter for prosjektene sine. Slik bidrar de både til å skape mangfold i områdene de utvikler og til å profesjonalisere arkitektene de samarbeider med. Det er veldig kjekt å jobbe med dem og vi håper å gjøre det igjen. 
 
-Dette har vært en lang, men veldig interessant og lærerik prosess. Den har bidratt til å utvikle vår kompetanse både med å tegne hotell, skjønne driften og økonomien i denne type prosjekt, men også i forhold til planlegging av konferansesenteret som ikke ble bygget.

-På Moxy, som er under vingene til verdens største  hotellkonsern, Marriott International, har vi fått jobbe med internasjonal ekspertise i utvikling av konseptet. Dette frister absolutt til gjentagelse og vi håper selvsagt at flere skal finne vår erfaring interessant i nye hotellprosjekter, avslutter Kahrs.

Vidar Venge AS utfører arbeid innen tak, fasade og ventilasjon.

Stolte aktører: 

LOS Elektro er en totalleverandør av elektrotekniske tjenester til kunder innen maritime næringer, energisektoren og bygg- og anleggsbransjen. Fra 1983 frem til i dag har vi vokst til å bli vestlandets største privateide elektrofirma, med over 260 ansatte. LOS Elektro har hatt leveransen av det elektrotekniske anlegget og takke Veidekket og GC Riber for oppdraget.

Vidar Venge AS utfører arbeid innen tak, fasade og ventilasjon. Vår kompetanse innen blikkenslagerfaget er vår viktigste ressurs ut mot kundene. Våre ansatte har kunnskap om byggtekniske konstruksjoner, metallets egenskaper, former for bearbeiding og maskin- og verktøybruk.

J H Nævdal Bygg har vært blant Bergens ledende tømrerfirmaer siden 1884 og har nå ca 80 ansatte. Vi utfører alle slags tømrer- og innredningsoppdrag fra eneboliger og ombygginger til store nybygg innenfor både privat og offentlig sektor. Firmaet har i alle år vært eid og styrt av familien Nævdal.

Bravida gir bygninger liv – døgnet rundt, hele året. Vi gjør det ved hjelp av tusenvis av medarbeidere som installerer og vedlikeholder anlegg for energi, varme, kjøling, vann, ventilasjon og sikkerhet. Ting som bare skal fungere.Vi takker for oppdraget og gratulerer byggherre med et flott prosjekt. 

-Bravida vil takke Veidekke og GC Rieber for oppdraget og samarbeidet med leveranse av et flott om fremtidsrettet bygg i Solheimsviken. Prosjektleder Bravida Jan Tore Tingvoll

Firmaet Fylkesnes AS er et frittstående rådgivningsfirma innen prosjektadministrative tjenester. Vi har bred og allsidig erfaring innen prosjekteringsledelse, prosjekt- og byggeledelse for private og offentlige (stat, kommune og fylkeskommune) byggherrer.

Probad har i alle år hatt som målsetting å være den foretrukne kabin leverandøren i Norge, Sverige og Danmark. Dette oppnår de gjennom godt samarbeid, høy kompetanse og markedets beste kvalitet i alle ledd. Med over 17 års erfaring i bransjen og som en ledende aktør innen utvikling, kan de trygt si «Vi kan baderom.

Moxy hotell Bergen
Fotograf: Jonas Ødegård Aanby

Andre aktører:
Smidt & Ingebrigtsen AS, Holon Arkitektur AS, Paal J. Kahrs Arkitekter AS, Smedsvig Landsk.arkitekter, Firesafe AS, Multiconsult AS, Anders O Grevstad AS, GK Norge AS, Alsaker Stål, Kone Heis, TKS Heis, Sartor Maskin, NorAcon, Envac, BKK Varme, ELTEL, BKK, Nordvestvinduet, Jatak, Boon Edam AS, Bue Aluminium AS, Svein Boasson AS, Betonggulv AS, Protan Entreprenør AS, Contiga, Fana Stål, Stigen Kronheim, Sørheim Riveservice, Malermester Buer, Solskjermingsgruppen Hordaland AS, Montal.