Previous
Next
-Betonmast Buskerud Vestfold AS har håndtert pandemien på en helt glimrende måte og at det har ført til at man ikke har hatt noen forsinkelser underveis i prosjektet, men hele tiden vært i rute forteller Martin Fevang hos Fevang Eiendom. Foto: Torbjørn Tanberg
Sist oppdatert: 05-11-2021

G5 - Bygget skal oppleves som spennende

Det flotte nybygget i Gråterudveien 5 i Drammen strekker seg over fire plan, og byr på moderne 
kontorlokaler, parkeringskjeller og lager - fordelt over et areal på totalt 3750 kvadratmeter.

De sosiale sonene fungerer som naturlige og hyggelige treffpunkter, og takterrassene en populær møteplass på varme og fine sommerdager.

– Vi hadde et gammelt bygg på tomten og så muligheten for å kunne utvikle denne eiendommen til noe nytt og bedre.

-Etter mer enn 30 år som leietaker i bygget vårt hadde butikken Stoff og Stil, som nå nylig har skiftet navn til Selfmade, et behov for endringer av arealene. Dette medførte at vi valgte å satse, sier Martin Fevang hos Fevang Eiendom.

Han forteller at Betonmast Buskerud Vestfold AS har håndtert pandemien på en helt glimrende måte og at det har ført til at man ikke har hatt noen forsinkelser underveis i prosjektet, men hele tiden vært i rute.

Modulvegger AS - G5

– Vi har ikke opplevd noen konkrete utfordringer i denne perioden, men når det er sagt, så møter man jo alltid på nye og kreative løsninger som må tas stilling til når man er så heldig å få jobbe tett med engasjerte og innovative mennesker.

-Det har vært utrolig spennende å få oppleve utviklingen når det kommer til materialer, de tekniske løsningene og ikke minst digitaliseringen av hele prosessen, sier Fevang, og legger til:

– Innledningsvis hadde vi en fin prosess med AD arkitekter ved Tor Børrestad, hvor vi sammen utformet bygget slik det fremstår i dag.

-Deretter endte vi opp med en samspillskontrakt med Betonmast Buskerud Vestfold AS. Dette har absolutt vært en veldig fin måte å arbeide på.

-I tillegg har vi selvsagt hele tiden hatt fokus på et tett og godt samarbeid med leietakerne, for på den måten å legge til rette for et best mulig sluttprodukt for de som flytter inn i lokalene.

Lyse og fine lokaler
Tor Børrestad, daglig leder hos AD Arkitekter AS, forteller at de har hatt et langt og godt samarbeid med byggherre opp igjennom årene.

Før oppstarten av prosjektet fikk de føringer om at bygget skulle inneholde både kontorer, showrom og parkeringskjeller med maks utnyttelse av lokalene.

Knut Søby Kobber- og Blikkenslagerverksted A/S i Munkegaten
AD Arkitekter - G5

– For oss har det vært viktig å få på plass alle de behovene og funksjonene som byggherre har vært tydelige på at man ønsker, samt å ha størst fokus på å skape en spenning i lokalene og ikke minst når det kommer til de sosiale sonene. Dette er arbeidsplasser som benyttes over en lang arbeidsdag.

– Jeg føler man absolutt har lyktes med å skape både lyse og trivelige lokaler både ute og inne, med blant annet fine terrasser som kan brukes til pauser på varme sommerdager.

-Vi har lagt stor vekt på å skape en spenning i fasaden, slik at bygget vil oppleves som annerledes og spennende.

-Målet har vært at bygget skal gi en identitet og en stolthet til alle de som jobber der, sier Børrestad.

Han skryter av byggherre, og forteller om et godt og tett samarbeid hele veien.
– Samarbeidet har fungert optimalt, og Fevang Eiendom har som byggherre i dette prosjektet, som i alle andre av deres prosjekter, hatt en veldig profesjonell innstilling.

– Tomtens premisser med avstander, høyder og naboskapets arkitektur til bygget var utfordrende.

-Ellers er det jo alltid utfordringer med prosjekter da vårt hovedfokus er at byggherren skal bli fornøyd, men det er nettopp dette vi liker å jobbe mot. Vi er veldig fornøyde med resultatet og hvordan bygget har blitt, sier Børrestad.

Stolte aktører:

Modulvegger-gruppen er i dag etablert i Oslo, Trondheim, Østfold og Tromsø. Modulvegger Oslo har også en egen Mono himling-avdeling. Modulvegger er en ledende aktør innen systeminnredninger i Norge og har fokus på å levere kvalitet, design og fleksible løsninger ut i fra kundens ønsker og krav. Deres kjerneprodukter er glassvegger, kontorskillevegger, trespiler og himlinger. Nylig kjøpte selskapet også opp sin årelange partner Troms Byggmontering AS...

PowerTech jobber med total elektroentrepriser for nybygg og rehab. Vi holder til i lyse og trivelige lokaler på Eikhaugen rett utenfor Drammen. PowerTech gruppen består av 5 bedrifter.  PowerTech AS, PowerTech Service ASPowerTech Engineering ASPowerTech Solutions AS og Elektrisk Produktion AS. Hvert firma er spesialisert på sitt fagområde.

Knut Søby AS er en totalleverandør innen blikk, tak – og fasadearbeid. Med bred kompetanse og lang erfaring i et og samme firma reduserer Søby ditt behov for underentreprenører. Dette gir flere fordeler: lavere totalkostnader, bedre oversikt, ryddighet og ikke minst bedre garantier for vel utført arbeid.

AD Arkitekte realiserer drømmer! Ideer blir til virkelighet med vår kompetanse. AD Arkitekter kan bistå ved alle typer prosjekter innenfor arkitekturprosjektering, både for det private og offentlige. Vi utfører også planlegging og regulering, samt utfyllende studier av muligheter i forbindelse med eiendoms- og byutvikling.

Aktører: 
Malling & Co, Roar Jørgensen AS, Siv. ing. Lars Brynhildsen AS, DMR Miljø og Geoteknikk AS, Sweco AS, NTI AS, DARK Arkitekter AS, Lark Landskap, ZINC AS, Rambøll , Contiga AS, Norconsult AS, Multiconsult AS, Grunnteknikk AS, Seierstad Pelemaskiner AS, OMS oppmåling AS, Bryn Ventilasjon AS, Bjørn Gregersen AS, Powertech Engineering AS, Holthe Anlegg AS, Radonmannen, POB Entreprenør AS, JP Larsen bygg, Norgesvindu AS, Takmesteren, Albanor, Port-service Øst, H-glass AS, Umbra Produkter AS, PKS Industri, AK byggservice, Hære Gulvstøp AS, Oslo Epoxybelegg AS, Malermester Buer, Sigdal kjøkken, BA Gruppen, Schindler AS.