Kontraktsignering med administrerende direktør i Omsorgsbygg Lars Henrik Bøhler og daglig leder i WK Entreprenør, Erlend Wegger. Sentrum brannstasjon i Bjørvika, har høye miljøambisjoner; bygget skal miljøsertifiseres til BREEAM-NOR Excellent, tilrettelegge for økologisk mangfold gjennom bruk av stedsegne plantearter og etablering av habitater for pollinerende insekter, og det skal benyttes bygningsintegrerte solceller. Ill: Gottlieb Palidan Architects A/S /Foto: Omsorgsbygg
Sist oppdatert: 05-02-2021

WK Entreprenør AS skal bygge sentrum brannstasjon 

Av hele 100 bidrag i plan- og designkonkurransen for Sentrum brannstasjon, var det tilbudet «Glød» som gikk helt til topps. Vinnerbidraget er tegnet av det skandinaviske arkitektfirmaet Gottlieb Paludan Architects A/S. Nå er melder Omsorgsbyg at de har gitt WK Entreprenør AS oppdraget med detaljprosjektering og bygging av stasjonen.

Sentrum brannstasjon i Bjørvika, har høye miljøambisjoner og bygget som skal miljøsertifiseres til BREEAM-NOR Excellent, skal etter planen stå klar stå klar i 2023.

Den nye brannstasjonen i Bjørvika skal erstatte dagens Hovedbrannstasjonen på Hammersborg, som skal fraflyttes for å bli en del av det nye Regjeringskvartalet. Dermed er det behov for en ny brannstasjon i Oslo sentrum.

Sentrum brannstasjon blir sentralt plassert der den lille parken mellom Havnelageret og lokalene til Statens vegvesen står i dag.

-Vårt fokus er at Sentrum brannstasjon skal bidra til at de som jobber der får gjort jobben sin på en effektiv måte, ha et godt driftskonsept og være miljøvennlig. Oslo kommune har satt et krav til at alle byggeplasser skal være utslippsfrie innen 2025 og dette prosjektet har som mål å levere en elektrisk maskinpark på byggeplassen. Vi bidrar med dette til at kommunen nærmer seg målet om nullutslipp, sier administrerende direktør i Omsorgsbygg, Lars Henrik Bøhler, i en melding. 

Sentrum Brannstasjon - Oslo|Glød
- Vi gleder oss over å kunne jobbe med funksjonell hverdagsarkitektur så sentralt i Oslo. Det er spennende å finne rett balanse mellom funksjon, estetikk og et bybygg. Vi ser frem til samarbeidet med Omsorgsbygg, sier Jesper Gottlieb. Ill: Gottlieb Palidan Architects A/S

-Vi er svært fornøyd med at Omsorgsbygg har valgt WK Entreprenør til å gjennomføre Sentrum brannstasjon, og vi ser frem til å benytte bredden i vårt kvalifiserte WK-lag på dette prosjektet. For oss er dette et svært interessant bygg med høye miljøambisjoner og arkitektoniske kvaliteter som vi gleder oss til å realisere i tett samspill med Omsorgsbygg. WK har lang og solid erfaring med bygging i Oslo sentrum.

-Denne erfaringen vil komme godt med når vi nå skal levere denne flotte brannstasjonen som skal fungere optimalt for både brukere og hele Oslos befolkning, uttaler Erlend Wegger, Daglig leder i WK Entreprenør.

Det var stor interesse for brannstasjonens plan- og designkonkurransen som mottok 100 bidrag for Sentrum brannstasjon. Konkurransen ble vunnet av arkitektfirmaet Gottlieb Paludan Architects A/S og deres forslag «Glød».

Høye miljøambisjoner
Prosjektet har høye miljøambisjoner; bygget skal miljøsertifiseres til BREEAM-NOR Excellent, tilrettelegge for økologisk mangfold gjennom bruk av stedsegne plantearter og etablering av habitater for pollinerende insekter, og det skal benyttes bygningsintegrerte solceller. Klimagassutslippene fra materialbruk skal være minimum 40 prosent lavere enn referansebygget.

NOBI AS| LEDENDE BETONG- OG INDUSTRIKONSERN