Rett Hjem AS - Vil bygge skog i høyden
– Vi ønsker å tilføre noen genuint nye verdier til byen. Samtidig er prosjektet helt i tråd med Trondheims mål for bærekraftig utvikling, sier Christoffer Søbstad, daglig leder Rett Hjem. Ill: Rett Hjem AS
Sist oppdatert: 17-11-2020

Vil bygge 15 etasjer med vertikal skog på utsiden

Den trønderske boligutvikleren Rett Hjem, henter inspirasjon fra Milano, når de nå vil bygge et nyskapende, grønt boligkompleks på Moholt i Trondheim.

Boligutvikleren som har hovedkontor i Trondheim, har de siste årene bygd rundt 250 boliger i Midt-Norge, vil nå bygge opptil 15 etasjer, men vertikal skog på utsiden. Prosjektet skal bygges på tomten til gamle Trondheim Økonomiske Høgskole (TØH).

Arkitektskisse fra Rett Hjem Bolig
– Hvis kommunen sier ja til denne grønne fortettingen i høydeformat, havner Trondheim i selskap med Milano, sier Christoffer Søbstad, daglig leder i Rett Hjem Bolig AS, i en medling. 

Milano-inspirert
Han legger ikke skjul på at inspirasjonen til Moholt-prosjektet kommer fra den norditalienske metropolen Milano som for ti år siden var først ute med å bygge høyhus med vertikal skog, Bosco Verticale, på utsiden. En av boligblokkene i Milano har plass til 480 mennesker, 1600 fugler og sommerfugler, 60 tresorter og 94 plantesorter.

Rett Hjem AS - Vil bygge skog i høyden
Den vertikale skogen forvandler dagens harde flater til 15 mål skog og absorberer ca. ti tonn CO2 årlig. Høy arkitektonisk kvalitet bidrar til et signalbygg som markerer knutepunktet for grønn infrastruktur i Østbyen. Ill. Rett Hjem AS

Bygger i høyden og tilfører 15 mål skog
Et halvhøyt næringsbygg og en stor, asfaltert parkeringsplass forvandles til et moderne boligområde for rundt 500 mennesker rett ved traseen til metrobuss-rute 3. Boligkomplekset vil romme 300 boliger på til sammen 18 000 kvadratmeter. Den ønskede fortettingen oppnås ved at det bygges i høyden.

– Dette gir mest brukbart grøntareal på bakkeplan, samtidig som det er et skånsomt alternativ for naboene med tanke på sol og skygge, sier Søbstad.

Den vertikale skogen forvandler dagens harde flater til 15 mål skog og absorberer ca. ti tonn CO2 årlig. Høy arkitektonisk kvalitet bidrar til et signalbygg som markerer knutepunktet for grønn infrastruktur i Østbyen.

Et grønt knutepunkt
De siste ukene har Rett Hjem presentert prosjektet for politikere fra Ap, MDG, Sp, Høyre og FrP.

– Tilbakemeldingene er positive. Vi har inntrykk av at dette treffer bra med tanke på nullvekstmål, ønsket fortetting og fremtidig strategi for byutvikling, forteller Søbstad.

Prosjektet blir liggende som et knutepunkt for mange av bydelens grøntområder. Tomta er blant annet starten på skiløypene til Strindamarka. Derfor er det satt av ca. 200kvm i første etasje til felleskapsfunksjoner som vil kunne disponeres av ideelle organisasjoner.

– Vi ønsker å tilføre noen genuint nye verdier til byen. Samtidig er prosjektet helt i tråd med Trondheims mål for bærekraftig utvikling, sier Søbstad.