For sjette år på rad trekker vi frem og hedrer landets mange, dyktige lærebedrifter. Vi tar imot nominasjoner frem til 28. april.
Ill: Rørnorge
Sist oppdatert: 09-03-2023

Vi leter etter Årets Lærebedrift 2023

For sjette år på rad trekker vi frem og hedrer landets mange, dyktige lærebedrifter. Vi tar imot nominasjoner frem til 28. april.    

I fjor var det Egeland Rør som stakk av med den æresrike tittelen, med full pott i alle kategorier.

– At vi gikk helt til topps overrasket oss stort, og jeg er veldig stolt! Vi er allerede en attraktiv lærebedrift, og når vi nå har denne tittelen på oss, blir vi kanskje enda mer attraktive, sa daglig leder Erik Markussen i Egeland Rør, ved prisutdelingen under RørNorges Generalforsamling 2022. Les hele artikkelen her

Tom André Gustavsen (prosjektleder i Årets Lærebedrift 2021, Gran VVS) og Jorunn Løyning (direktør i Allier Gruppen) hadde en omfattende jobb som dommere da de ni nominerte bedriftene skulle vurderes.

Egeland var den eneste bedriften som fikk full skår ifølge vurderingskriteriene, og det var få poeng som skilte de andre nominerte, som alle lå i toppsjiktet.

Vi vil ha tips

Som lærebedrift kan man utmerke seg på mange områder, og vi er igjen i gang med jakten. Kjenner du til en drivende dyktig lærebedrift som fortjener mer enn en klapp på skulderen? Er du kanskje lærling i Norges beste lærebedrift? Da vil vi i RørNorge høre fra deg!

Send en e-post med en kort begrunnelse til firmapost@rornorge.no, så intervjuer vi bedriften og tar dem med i vurderingen – i tillegg til å synliggjøre bedriftens innsats på egne nettsider og i fagpresse.

Årets nominasjonsfrist er fredag 28. april.

Vurderer etter kriterier

Juryen består av konsernsjef Jorunn Løyning i Allier Gruppen og Trond Hagen fra fjorårets vinnerbedrift Egeland Rør. I tillegg ligger det konkrete kriterier med poengscore til grunn for vurderingen.

Kriteriene er:

  • Vilje til å ta inn lærlinger og til å lære bort (antall lærlinger i forhold til antall faste ansatte i bedriften samt skjønnsmessig vurdering)
  • Faglig kvalitet (beståtte svenneprøver, bruk av ifag og plan for oppfølging av lærlinger)
  • Læremiljø/ivaretakelse av lærlinger (basert på lærlingeoppfatning av å være en del av bedriften og deltakelse i faglige og sosiale arrangementer i bedriften)
  • Roller bedriften tar på seg i opplæringssammenheng
  • Bedriftene må også være medlem av RørNorge og følges opp av et RørNorge-tilknyttet opplæringskontor.

– De fleste av våre medlemsbedrifter har egne lærlinger og gjør en formidabel innsats for at de skal bli gode rørleggere. Her utvikles og videreføres uvurderlig yrkeskompetanse som samfunnet vårt av henger av, sier administrerende direktør Marianne W. Røiseland i RørNorge.